Görüş Bildir
Haberler
Mısır'da 529 İdam Kararına Tepkiler Büyüyor

Mısır'da 529 İdam Kararına Tepkiler Büyüyor

adem kara
08.04.2014 - 09:55
İçeriğin Devamı Aşağıda

Mısır’da devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi taraftarı 529 Müslüman Kardeşler (İhvan) üyesine verilen idam cezasına tepkiler giderek artıyor.

Sosyal medyada da idam kararına karşı tepkiler devam ediyor. Twitter’da kullanıcılar tarafından dünya liderlerine idamları durdurmaları için çağrılar yapılıyor.

529KardeşineSahipÇIK hashtagi ile kampanya başlatıldı. Hashtag, kısa sürede çok sayıda paylaşım aldı.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre; Minya Ceza Mahkemesi, darbe karşıtı 529 kişi hakkında 'şiddete teşvik suçlamasıyla' idam cezası verilmesini ve dosyalarının müftüye sevk edilmesini kararlaştırmıştı.

Davada sanıkların avukatı bulunmuyordu

Duruşmada aynı suçtan yargılanan 16 kişiye de beraat kararı verilirken, Minya Avukatlar Sendikası Başkanı Tarık Fude yaptığı açıklamada, duruşmada kararın okunması sırasında herhangi bir sanığın ve avukatının bulunmadığını belirtmişti. Söz konusu karar 3 Temmuz'da gerçekleşen darbenin ardından, darbe karşıtları aleyhinde verilen ilk karar olmuştu.

Dakikada 26 idam kararı

Duruşmada verilen idam cezasının, ön karar olma özelliğini taşıdığı ve temyiz yolunun da açık olduğu ifade edilirken, 20 dakika süren duruşmada, dakikada 26 idam kararınının verildiği açıklanırken, kararla ilgili son hükmün 28 Nisan'da okunacağı belirtilmişti.

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, Mısır’da 528 kişiye verilen idam cezasından büyük endişe duyduklarını belirterek, “Endişelerimizi Mısırlı yetkililere net şekilde ilettim” demişti.

TRT Türk

Kaynak: http://www.trtturk.com/haber/misirda-...

İşte Twitter'dan gelen bazı tepkiler

İşte Twitter'dan gelen bazı tepkiler
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0