Görüş Bildir
Haberler
Mısır Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine Gidiyor

Mısır Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine Gidiyor

adem kara
27.01.2014 - 16:18
İçeriğin Devamı Aşağıda

Mısır Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine Gidiyor

Mısır'da ordu destekli hükümet tarafından yapılan açıklamada parlamento oylamasından önce erken Cumhurbaşkanlığı seçimlerine gidileceği belirtildi.

Geniş bir popüler ve siyasi destek gören ordu lideri General Abdel Fattah Al Sisi, Cumhurbaşkanlığı ofisini düşündüğünü gizlemezken, ülkenin bir sonraki lideri olması gittikçe yükselen bir ihtimal olarak görülüyor. Potansiyel bazı diğer adaylar da var.

Pazar günü verilen bu karar Temmuz ayında gerçekleşen darbenin ardından belirlenen siyasi takvimin ilk kez değiştiğine işaret ediyor. Yeni takvimin seçilecek lidere bir sonraki adım olan parlamento oylamalarında halkın desteklemesini istediği adaylar üzerinde daha fazla etkisini gösterebileceği belirtiliyor.

Yetkililerin yaptığı açıklamada Cumartesi günü Arap Baharı'nın başlangıç yıldönümünde güvenlik güçleriyle protestocular arasında çıkan çatışmalarda 49 kişi hayatını kaybederken, 250'den fazla kişinin yaralandığı belirtildi. Yetkililer aynı zamanda 1,000'den fazla insanın gözaltına alındığını da belirttiler.

Bundan bir gün önce Kahire'de meydana gelen bombalı saldırılarda 6 kişi hayatını kaybederken, protestocuları dağıtmaya çalışan polis müdahalesi sonrası 12 Mursi destekçisinin hayatını kaybettiği söyleniyor.

- THAMER EL-GHOBASHY ve 

- MATT BRADLEY | WSJ

Kaynak: http://www.wsj.com.tr/article/SB10001...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0