Görüş Bildir
Haberler
'AKP Mısır'daki İdamlara Karşı Ortak Bildiri Teklifine Destek Vermedi'

'AKP Mısır'daki İdamlara Karşı Ortak Bildiri Teklifine Destek Vermedi'

Onedio Medya
09.04.2014 - 11:36 Son Güncelleme: 09.04.2014 - 12:19

CHP Mısır'da Müslüman Kardeşler davasında 529 kişiye verilen idam kararlarının TBMM adına kınanması önerilerine AKP'den destek gelmediğini bildirdi.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi CHP, AK Parti, MHP ve BDP tarafından ortak bildiri yayınlanması önerisini TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşme sırasında dile getirdiğini söyledi.

Hamzaçebi 'Dört siyasi parti grubu bir duruş sergilesin, bir bildiri yayınlasın ve bunu Mısır parlamentosuna da bildiriilsin diye öneride bulunduk' dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun da AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli'ye bu önerilerini ilettiğini belirten Hamzaçebi, 'MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ve BDP destek vereceğini ifade etti ancak AKP'den bir destek, bir yanıt gelmedi' dedi.

AKP Grup Başkanvekili Mihrimah Belma Satır Twitter hesabından 'Mısır'daki idam cezalarına karşı ortak bildiriye Ak Parti grubunun destek vemediği iddiası doğru değildir' diye yazdı.

Tanrıkulu'nun Canikli'ye böyle bir öneri ilettiğini doğrulayan AKP'li Satır, ancak ortak metin hazırlanamadan TBMM Genel Kurulu'nun erken kapandığını savundu.

'Saat 19.00'da kapandı'

CHP'li Hamzaçebi'den Satır'a yanıt da yine Twitter üzerinden geldi. Hamzaçebi, 'Mısır'la ilgili öneriyi yaptığımda saat 15.30 sularıydı. Meclis kapandığında saat 19'u (19.00) geçiyordu. Aksini söyleyenler doğruyu söylemiyor' ifadesini kullandı.

Hamzaçebi'nin Genel Kurul'da söz alarak dile getirdiği öneri TBMM tutanaklarında yer alıyor.

Tutanaklardaki ifadeler şöyle:

'Mısır'da olağanüstü olaylar yaşanmaktadır. Mısır'daki mahkemeler 529 kişiye idam cezası vermiştir. İdam cezası insanlık dışı bir cezadır. Siyaseten verilen idam cezaları ise o toplumu bölmekten, kutuplaştırmaktan başka hiçbir sonuç yaratmayacaktır. Ben, Sayın Başkan size, sizin başkanlığınızda tüm siyasi parti gruplarına bir çağrıda bulunuyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak Mısır'daki idam cezalarına karşı bir duruş sergileyelim. Bu cezaların doğru olmadığını belirten bir hassasiyeti, bir duyguyu Mısır Parlamentosuna iletelim. Böyle bir çağrıyı yapıyorum. Demokrasi açısından son derece önemli bir çağrı olacaktır. Herkesin buna destek vermesini talep ediyorum.'

Grup konuşmasında değindi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da grup toplantısında Mısır'daki idam kararlarına tepki göstermişti.

Kılıçdaroğlu, 'Mısırlı kardeşlerimize sesleniyoruz, siyasi idamlar bir topluma asla huzur getirmemiştir, toplumun vicdanında derin yaralar açmıştır. bizim tarihimizde bunun örneklerini görebilirsiniz' ifadelerini kullanmıştı.

(Al Jazeera/Başka Haber)

Kaynak: http://www.baskahaber.org/2014/04/akp...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Hamzaçebi'nin Twitter'dan yağptığı açıklama:

Hamzaçebi'nin Twitter'dan yağptığı açıklama:
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0