Görüş Bildir
Haberler
Misilleme Gecikmedi: Türkiye de ABD Vatandaşlarının Vize Başvurularını Askıya Aldı!

etiket Misilleme Gecikmedi: Türkiye de ABD Vatandaşlarının Vize Başvurularını Askıya Aldı!

Batuhan
08.10.2017 - 20:31 Son Güncelleme: 09.10.2017 - 10:25

ABD Büyükelçiliği, Türkiye'den yapılan vize başvurularının süresiz olarak durdurulduğunu açıkladı. Diplomasi tarihinde ilk kez karşılaştığımız bu durumla ilgili Büyükelçilik, vize uygulamasını askıya alma kararının gerekçesi olarak 'personel güvenliğini' gösterdi.

ABD'nin Türkiye'nin vize başvuruları durdurmasına Türkiye'den miselleme geldi. Washington Büyükelçiliği, 'Türkiye de ABD vatandaşlarının vize başvurularını askıya alındı. Sınırda vize ve e-vize uygulaması askıya alındı' açıklamasında bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Büyükelçiliğin açıklamasında kararın gerekçesi olarak, 'Son zamanlarda yaşanan olaylar, ABD Hükümeti'ni, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin ABD Misyonu'nun tesisleri ve personelinin güvenliğine ilişkin taahhütlerini yeniden değerlendirmek zorunda bırakmıştır. Söz konusu değerlendirme sürecinde, Büyükelçiliğimiz ve Konsolosluklarımıza gelen ziyaretçi sayısını en aza indirmek amacıyla, şu andan itibaren geçerli olmak üzere, Türkiye'deki tüm ABD diplomatik misyonlarındaki göçmen olmayan vize hizmetleri askıya alınmıştır' ifadeleri yer aldı.

Peki 'göçmen olmayan vize hizmetleri' neleri kapsıyor?

Peki 'göçmen olmayan vize hizmetleri' neleri kapsıyor?

ABD Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, 'göçmen olmayan vize hizmetlerinin' askıya alındığı belirtiliyor. Göçmen olmayan vizeler, turistik, iş, geçici çalışma, eğitim veya tıbbi tedavi amacıyla ABD'ye geçici olarak gitmek isteyen kişilere yönelik.

Türkiye'den vize misillemesi 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz gözaltına alınmıştı

ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz gözaltına alınmıştı

İstanbul'da sürdürülen FETÖ soruşturması kapsamında, firari eski savcı Zekeriya Öz ve FETÖ şüphelisi eski polis müdürleriyle de irtibatlı olduğu öne sürülen ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz gözaltına alınmış; adliyeye sevk edilerek 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs', 'Casusluk' ve 'Türkiye hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçlarından tutuklanmıştı.

ABD Büyükelçiliği: 'Belirsiz iddialar ortaklığımızı baltalamaktadır'

ABD Büyükelçiliği: 'Belirsiz iddialar ortaklığımızı baltalamaktadır'

ABD İstanbul Başkonsolosluğu'nda görevli Topuz'un tutuklanmasına ilişkin ABD Büyükelçiliği yazılı bir açıklama yapmış, 'Çalışanlarımıza yönelik temelsiz ve kaynağı belirsiz iddialar, bizim uzun dönemli ortaklığımızı baltalamakta ve bu ortaklığın değerini azaltmaktadır' ifadelerini kullanmıştı.

Sosyal medyadan tepkiler...

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
689
452
326
139
85
83
53
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Erhan E.

Düşünsene dün akşam yatıyorsun bu sabah uyanıyorsun, Lüksemburg'da evinde yatağındasın. Türk vatandaşı değil Lüksemburg vatandaşısın. En büyük derdin beğendi... Devamını Gör

Efe Konuk

öyle bi haber görmeleri bile mucize

Nadia Wagner

Abd vize kapatır, Fransa laf çarpar, Almanya ülkesinde yaşayan milyonlarca Türk vatandaşını bir tarafına bile takmadan hamleler yapar... bizimkiler sarayın h... Devamını Gör

Can Kocabey

İncirlik'i kapatınca da niye kapattınız neyinize güveniyorsunuz diyeceksiniz.

Neden hala Osmanlı olduğumuzu düşünüyoruz?Neden ayaklarımız yere basmıyor?Nasıl anlatayım bilmiyorum biz şuan sıradan bir hafif siklet boksörüz adamlar Düny... Devamını Gör

ya yok Rusyanin en azindan Çete gibi arkasi var bizde o yokki bende anlamiyorum biz neden o tur bir dis iliskiler politikasi yurutuyoruz