Görüş Bildir
Haberler
Mirzabeyoğlu: 'Uzaktan Zihin Kontrolüyle Beni Etkilemeye Çalışıyorlar'

Mirzabeyoğlu: 'Uzaktan Zihin Kontrolüyle Beni Etkilemeye Çalışıyorlar'

Ulaş
30.11.2014 - 17:20
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cezaevinde geçirdiği 15 yılın ardından temmuz ayında tahliye olan İBDA-C lideri Salih İzzet Erdiş, İstanbul'da bir konferansa katıldı.

İzleyicilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansta Erdiş'in, 'Şu anda uzaktan zihin kontrolüyle beni etkilemeye çalışıyorlar, ağzımdan fevri bir söz çıkarsa bilin ki o söz benim değil' demesi dikkat çekti.

Cezaevinde geçirdiği 15 yılın ardından geçtiğimiz ayında tahliye olan ve kamuoyunda ‘'Salih Mirzabeyoğlu'’ olarak tanınan İBDA-C örgütünün lideri Salih izzet Erdiş, İstanbul ’da 'Adalet Mutlak'a' adlı bir konferansta konuştu. Erdiş'in katıldığı konferansa yoğun katılım dikkat çekti.

Radikal'in haberine göre, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen konferansta, yoğun ilgi nedeniyle merdivenler dahi hınca hınç doldu. Bazı vatandaşlar konferansı ayakta dinlemek zorunda kalırken, salona giremeyen çok sayıda kişi ise Erdiş'i salon dışına kurulan ekranlardan izledi.

''Yaşasın kumandan Mirzabeyoğlu''

''Herkes için Adalet Platformu'' ve ''Yeni Devir Hukukçular Derneği'' tarafından düzenlenen konferans öncesinde, salona asılan Erdiş ve Necip Fazıl Kısakürek'in resimleri ile 'İstikbal İslamındır' yazılı pankartlar dikkat çekti. İsminin anons edilmesiyle birlikte salondakilerin alkışları ve ''Yaşasın kumandan Mirzabeyoğlu'', ''Kumandan nerede biz oradayız'' sloganları eşliğinde sahneye gelen Erdiş, kendisini uzun süre ayakta alkışlayan salondakilere elini sallayarak karşılık verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüştü

Mirzabeyoğlu’nun konferansını izleyenlerden biri de Cumhuriyet gazetesi yazarı Aydın Engin’di. Engin, bugünkü köşesinde toplantıya ilişkin çok ilginç detaylar aktardı. Toplantı başlamadan önce gazetecilerin “Mirzabeyoğlu’nun tanışmak ve teşekkür etmek üzere geleceği” özel bir bölüme alındığını aktaran Aydın Engin öyle devam etti: “Bir süre sonra ise Mirzabeyoğlu’nun biraz gecikeceği, çünkü şu anda, Haliç Kongre Merkezi’ndeki çalışma odasında bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmekte olduğu açıklandı. Görüşme talebinin cumhurbaşkanının isteği üzerine gerçekleştiği de bilgi olarak gazetecilere aktarıldı.” Uzaktan zihin kontrolü Aydın Engin’in aktardığına göre Mirzabeyoğlu, konuşmasının hemen başlarında, daha önce de medyaya yansımış olan şikâyetini yineledi ve “Şu anda sizlere hitap ederken telegram metoduyla beni etkilemeye çalışıyorlar. Telegram biliyorsunuz uzaktan zihin kontrolü demektir. Konuşmam sırasında ağzımdan fevri bir söz çıkarsa bilin ki o söz benim değil, zihnimi uzaktan yönetmek için saldıran telegramcıların sözüdür” dedi. Bu sözler salondan güçlü bir “yuh” protestosu ile karşılandı. Ancak salonun “Telegramcılar”a yönelttiği bu protestoyu Mirzabeyoğlu bir el hareketi ile durdurdu ve “Bana bırakın, ben onlarla mücadele ederim” dedi.

3 saat konuştu

Türkiye 'nin yakın tarihinde meydana gelen olaylara değinen Erdiş, konuşmasında adalet, demokrasi, islam, sosyalizm, felsefe bilim ve teknoloji gibi kavramlar üzerinde durdu. Erdiş'in, konferansta yaptığı konuşma yaklaşık 3 saat sürdü. Konuşmanın sonunda ise görevliler, salondakilerin Erdiş'in yanına yaklaşmaması için el ele tutuşarak bir koridor oluşturdu.

Kamuoyunda 'Salih Mirzabeyoğlu' olarak tanınan ve ''Anayasal düzeni silah zoru ile değiştirmeye teşebbüs etmek'' suçundan idam cezasına çarptırılan ve daha sonra yapılan yasa değişikliği nedeniyle cezası ağırlaştırılmış müebbet hapse çevrilen İBDA/C örgütünün lideri Salih İzzet Erdiş, yeniden yargılanma talebi mahkeme tarafından kabule değer görüldüğü için hakkında tahliye kararı çıktı. Mirzabeyoğlu, 22 Temmuz'da Bolu F Tipi Cezaevi'nden tahliye edilmişti.

  • Vatan
Kaynak: http://www.gazetevatan.com/-uzaktan-z...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0