Görüş Bildir
Haberler
Minecraft Ne Kadar Büyük?

Minecraft Ne Kadar Büyük?

ATKN
15.05.2015 - 18:13
İçeriğin Devamı Aşağıda

WIRED‘ın bugüne kadar Minecraft‘la ilgili içerikleri derleyerek oluşturduğu video son yılların fenomen oyunun ne kadar büyük olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.

Minecraft videosundaki rakamlardan ilk dikkat çekeni 100 milyonluk oyuncu nüfusu. Oyun bugüne kadar 19 milyondan fazla kez oyuncular tarafından bilgisayar platformuna indirildi. Bugüne kadar 54 milyon ünite satışı gerçekleştirildi.

Oyun Xbox platformunda 2 milyar saatten fazla oynandı, Ocak 2015’te 24 saat içerisinde oyun 16 bin kez indirildi ve yine 24 saat içerisinde 350 bin dolar tutarında oyun içi ürün satışı gerçekleşti. Henüz 23 yaşında olan ve Minecraft’te yazılım geliştirici olarak çalışan Nathan Adams’ın attığı tweet’e göre Minecraft’ı 998 bin kişi aynı anda oynadı ve bu anlık oyuncu sayısındaki maksimum sayı değildi. Minecraft evreni 4 milyar 96 milyon kilometrekareden oluşuyor. Bu normal dünyadan 8 kat daha büyük.

Minecraft oyunu içindeki karakterinizle bu dünyayı keşfetmek isterseniz 3 trilyon saate ihtiyacınız var. Bunu insan ömrüne çevirdiğimizde ise 4 milyon 400 bin insan yaşına ihtiyacınız var. Minecraft fanatiklerinden bir tanesinin 7 milyon blok ve 90 bin ışık kullanarak Babil Kulesi’nin bir örneğini yapmış, başka bir oyuncu ise 4 trilyon adet blok kullanarak Danimarka’nın birebir kopyasını oluşturmuş.

Webrazzi

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
7
7
6
3
2
1