Görüş Bildir
Haberler
Millilerin Rakibi Brezilya!

Millilerin Rakibi Brezilya!

Batuhan
24.04.2014 - 16:07

Millilere Dev Rakip!

A Milli Takım, 12 Kasım'da Brezilya ile İstanbul'da hazırlık maçı yapacak.

Bu ay açıklanan FIFA Sıralaması'nda 6. basamakta bulunan ve teknik direktörlüğünü Luiz Felipe Scolari'nin yaptığı 2014 FIFA Dünya Kupası Finalleri'nin ev sahibi Brezilya; şu ana kadar oynanan bütün FIFA Dünya Kupası Finalleri'ne katılmayı başaran tek takım olma unvanına sahip. Brezilya ayrıca; 1958, 1962, 1970, 1994 ve 2002'de kazandıkları şampiyonluklarla FIFA Dünya Kupası'nı en fazla müzesine götüren ülke olma özelliğini de taşıyor. Geçtiğimiz sene, kendi ülkesinde düzenlenen FIFA Konfederasyon Kupası'nı da zaferle noktalayan Brezilya'nın 5 FIFA Dünya Kupası şampiyonluğunun yanı sıra; 4 FIFA Konfederasyonlar Kupası, 3 Güney Amerika Şampiyonası, 5 de Copa America şampiyonluğu bulunuyor.

BREZİLYA'YA KARŞI HİÇ GALİBİYET ALAMADIK

A Milli Takım düzeyinde ilk kez 1956'da, son defa 2007'de toplamda ise 5 kez karşılaştığımız Brezilya'ya karşı hiç galibiyet alamadık. Oynanan 5 maçın 3'ü Brezilya lehine sonuçlanırken, 2 karşılaşmada da takımlar sahadan beraberlikle ayrıldı. Bu müsabakalarda 3 gol kaydederken, kalemizde ise 6 gol gördük.

Brezilya ile tarihindeki ilk maçı 1 Mayıs 1956'da İnönü Stadı'nda oynayan A Milli Takım, bu hazırlık karşılaşmasında rakibine Djalma Santos'un golüyle 1-0 yenilmişti. Sambacılar ile son olarak Dortmund'daki Signal Iduna Park'ta 5 Haziran 2007'de oynanan hazırlık maçında karşılaşan A Milliler, sahadan 0-0'lık beraberlikle ayrılmıştı.

2002 FIFA DÜNYA KUPASI VE 2003 FIFA KONFEDERASYONLAR KUPASI

A Milli Takımımız; turnuva üçüncüsü olarak büyük bir başarıya ulaştığı 2002 FIFA Dünya Kupası'nda Brezilya ile iki kez karşılaşmıştı. 3 Haziran 2002'de Güney Kore'nin Ulsan şehrindeki Munsu Stadyumu'nda oynanan C Grubu ilk maçında Türkiye, ilk yarıyı Hasan Şaş'ın golüyle 1-0 önde kapatmasına rağmen karşılaşmadan 2-1 mağlup ayrılmıştı. O mağlubiyetin ardından turnuvada yarı finale kadar yükselen A Millilerin, bu turda karşısına yine Brezilya çıkmıştı. Japonya'nın Saitama şehrindeki Saitama Stadyumu'nda 26 Haziran 2002'de oynanan yarı final müsabakasını Ronaldo'nun golüyle 1-0 kazanan Brezilya finale yükselmiş ve ardından finalde Almanya'yı yenerek FIFA Dünya Kupası'nı müzesine götürmüş, A Milliler ise 3.'lük maçında kupanın ev sahibi Güney Kore'yi mağlup ederek dünya üçüncüsü olmuştu.

2002 FIFA Dünya Kupası'ndan bir yıl sonra iki takım, Fransa'da düzenlenen 2003 FIFA Konfederasyonlar Kupası'nda B Grubu son maçında yeniden karşı karşıya gelmiş, St. Etienne şehrinde oynanan Geoffroy-Guichard Stadyumu'ndaki müsabaka 2-2'lik beraberlikle sonuçlanmıştı. Bu karşılaşmada Türkiye'nin golleri Gökdeniz Karadeniz ve Okan Yılmaz'dan gelirken, müsabaka sonucu A Milli Takımımız turnuvada yarı finale çıkmış, Brezilya'yı da kupanın dışına itmişti.

LigTV

Kaynak: http://www.ligtv.com.tr/haber/millile...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0