Görüş Bildir
Haberler
Milli Takımda Volkan Babacan Varsa Yenilgi Yok!

Milli Takımda Volkan Babacan Varsa Yenilgi Yok!

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Medipol Başakşehir'in kalecisi Volkan Babacan, A Milli Futbol Takımı'ndaki performansıyla dikkat çekiyor. Ay-yıldızlı ekip, milli file bekçisinin ilk 11'de görev yaptığı 12 resmi ve özel maçlarda yenilgi yaşamadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

A Milli Futbol Takımı'nda, 2016 Avrupa Şampiyonası Finalleri (EURO 2016) öncesi en çok tartışılan mevki olan kalede Volkan Babacan, son dönemin 'bir numaralı' ismi haline geldi.

Milli formayla ilk karşılaşmasına 13 Ekim 2014'te Letonya ile deplasmanda yapılan ve 1-1 berabere biten EURO 2016 Eleme Grubu mücadelesinde çıkan 27 yaşındaki kaleci, rakip takımın 54. dakikada kazandığı penaltıda gole engel olamamıştı.

Volkan, 12 Kasım 2014'te ise Brezilya ile Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapılan ve 4-0 kaybedilen müsabakanın ikinci yarısında Volkan Demirel'in yerine forma giyip, Neymar'ın 60. dakikadaki golünde topu filelerinde görmüştü.

Kazakistan maçıyla milli takımın değişmezi oldu

Kazakistan maçıyla milli takımın değişmezi oldu

Volkan, A Milli Takım'ın EURO 2016 Eleme Grubu'nda Kazakistan'la yaptığı karşılaşmayla birlikte ilk 11'in değişmez oyuncusu haline geldi.

Millilerin 16 Kasım 2014'te Türk Telekom Arena'da Kazakistan'ı konuk ettiği maça ilk 11'de başlaması planlanan Volkan Demirel, tribündeki taraftarların kendisine küfür ettiğini iddia ederek stadı terk etmişti.

Bunun üzerine kalede Volkan Babacan'a görev veren Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, kalan müsabakalarda da bu kararında değişikliğe gitmedi.

Volkan, EURO 2016 Elemeleri'ndeki 8 karşılaşmanın yanı sıra özel maçlarda da kaledeki ilk tercih oldu.

İlk 11'de forma giydiği maçlarda millilerin yenilgisi yok

İlk 11'de forma giydiği maçlarda millilerin yenilgisi yok
İçeriğin Devamı Aşağıda

A Milli Futbol Takımı, kaleci Volkan Babacan'ın ilk 11'de forma giydiği 12 maçta da yenilgi yüzü görmedi.

Milli kalecinin 8'i resmi, 4'ü özel olmak üzere görev yaptığı 12 karşılaşmada ay-yıldızlılar, 8 galibiyet ve 4 beraberlik alıp hiç yenilgi yaşamadı.

Başarılı kalecinin doksanar dakika forma giydiği söz konusu müsabakalarda milliler, rakip fileleri 21 kez havalandırıp, kalesinde ise sadece 6 gol gördü.

EURO 2016 Elemeleri boyunca kalede sadece 3 ismin görev yaptığı Türkiye'de Volkan, 8 maçta 4 gole engel olamadı. Elemelerdeki ilk 2 karşılaşmada forma giyen Onur Recep Kıvrak ve Tolga Zengin ise toplamda 5 kez meşin yuvarlağı filelerden çıkardı.

Onur Recep Kıvrak, deplasmanda İzlanda'ya 3-0, Tolga Zengin de İstanbul'da Çek Cumhuriyeti'ne 2-1 kaybedilen müsabakalarda milli takımın kalesini korumuştu.

17 Yaş Altı Milli Takımı'yla Avrupa şampiyonluğu

17 Yaş Altı Milli Takımı'yla Avrupa şampiyonluğu

Volkan Babacan, kariyerinin başında 17 Yaş Altı Milli Takımı ile Avrupa şampiyonluğu sevinci yaşadı.

Milli takımın çeşitli yaş gruplarında görev yapan 1,92 metrelik kaleci, 2005'te 17 Yaş Altı Milli Takımı'nın Avrupa Şampiyonası kadrosunda yer almıştı. Nuri Şahin ve Caner Erkin gibi futbolcuların da forma giydiği milli takım, o dönem finalde Hollanda'yı 2-0 yenerek şampiyon olmuştu.

21 Yaş Altı Milli Takımı'ndaki son maçına 26 Mayıs 2010'da 2-0 kazanılan İsviçre maçında çıkan Volkan Babacan, A Milli Takım formasını giymek için 4,5 yıla yakın bir süre beklemişti.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın