Görüş Bildir
Haberler
Milli Takımda Kaçak Hokeyci

Milli Takımda Kaçak Hokeyci

Batuhan
19.02.2014 - 11:09

Milli Takımda Kaçak Hokeyci

Federasyon Başkanı Orhan Duman, Denis Legersky isimli sporcuyu rezil olmamak için oynattıklarını belirtirken “Ben kendisini Bosna Hersek maçımız için listeye antrenör yazdım” dedi.

Hürriyet'ten Celal Demirbilek'in haberine göre, Türkiye Buz Hokeyi Süper Ligi’nde İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün sporcusu Denis Legersky, Bosna Hersek Milli Takımı’na karşı Ogün Uzunali’nin ay yıldızlı forması ile oynadı. İki gol attı. Sarajevo şehrinde oynanan özel maçta belki de Türk spor tarihinde ilk kez Türk vatandaşı olmayan bir sporcu ay yıldızlı forma ile oynadığı Bosna Hersek Milli maçını takımımız 7-2 kazandı. Özel maç dahi olsa Türk vatandaşı olmayan bir sporcuya ay yıldızlı milli forma giydirilip sahaya çıkarılıp ülkemizi temsil ettirilmesine ilk kez tanık olundu.

Vatandaş değil ama olmak istiyor

Orhan Duman, Sarajevo da 8 bin seyircinin izlediği bu skandal yaratan maçla ilgili olarak şu ilginç açıklamalar da bulundu: Rakibimizin iki ABD’li oyuncusu bulunduğundan rezil olmamak için Denis Legersky’yi oynattık. Slovak oyuncu 3.5 yıldır Türkiye liglerinde oynuyor. Kendisi Türk vatandaşı değil ama ben Türk formasını giymekten çok gurur duyarım diyor” Başkan Duman Slovak oyuncu için Ben Legersky’i Bosna Hersek maçı için antrenör yazdım” ifadesini kullandı.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nden bir yetkili ise konuyla ilgili, “Özel maç da, dostluk maçı da olsa bu bir skandaldır. Türk Milli Takım forması ucuz bir forma değildir. Ancak Türk vatandaşı olan ve hak eden sporcular giyebilir” ifadelerini kullandı..

Eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/buz-hokeyi/mi...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın