Görüş Bildir
Haberler
Milli Sporcunun Ölümünde Yeni Gelişme!

Milli Sporcunun Ölümünde Yeni Gelişme!

Batuhan
21.01.2014 - 16:02

Milli Sporcunun Ölümünde Yeni Gelişme!

ERZURUM'un Konaklı Kayak Merkezinde iki yıl önce antrenman yaparken düşen ve tahta perdelere çarparak 17 yaşında hayatını kaybeden milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun kaza yaptığı yerde yapılması kararlaştırılan keşif, hakimin reddedilmesi üzerine iptal edildi.

Aslı'nın annesi Ayşe Elerman Nemutlu 'Türkiye Kayak Federasyonu Başkanlığı koltuğu nasıl bir koltuk ki altında neler var ki bırakılmıyor. Bu koltuğun altında da ayakkabı kutusu mu var, başka bir kutu mu var, bilmiyorum' dedi.

Erzurum'un Konaklı Kayak Merkezinde 13-15 Ocak 2012 tarihleri yapılacak Alp Disiplini Birinci Etap Yarışmasına katılmak için İstanbul'dan gelen milli kayakçı Aslı Nemutlu, 12 Ocak 2012 günü Bayanlar Süper G pistinde antrenman yaparken tahta kar perdelere çarparak hayatını kaybetti. Aslı Nemutlu'nun genç yaşta hayatına mal olan kaza ile ilgili atanan ilk bilirkişi Atatürk Üniversitesi Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Spor Sağlık Bilimleri Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih Kıyıcı, tahta kar perdelerin bu şekilde kullanılamayacağını ve mutlaka süngerle kaplanması gerektiğini, ambulansın olmamasını ihmal ve eksiklik olarak gördü. İkinci bilirkisi olarak aynı üniversiteden BESYO Spor Yönetim Bilimleri Anabilim Dalında görevli Yrd. Doç. Dr. Orcan Mızrak ise Aslı'yı ve antrenörleri kusurlu buldu. 

SANIKLAR HAKKINDA DAVA AÇILDI

Aslı Nemutlu'nun ölümü ile ilgili olarak 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde taksirle ölüme neden olmak suçundan 3-6 yıl arasında hapis cezası istemiyle Türkiye Kayak Federasyonu (TKF) Başkanı Özer Ayık, TKF Genel Sekreteri Ahmet Muhtar Kurt, antrenörler Fidan Kırbaç Özbakır, Recep Süleyman Dilik, Kayak İl Temsilcisi Nevzat Bayraktar, Konaklı Kayak Merkezi pist sorumlusu Ahmet Demir ile Kayak Merkezinin mekanik tesislerden sorumlusu Ebubekir Urhan, Erzurum Valiliği'nin 'Kayak merkezlerinde alınacak önlemler' konulu talimatnameyi uygulamadıkları gerekçesiyle İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Serhat Vançelik, Gençlik ve Spor Hizmetleri eski İl Müdürü Fatih Çintimar, 112 Acil Komuta Merkezi Başhekimi Dr. Gürsel Bedir, 112 Acil Komuta Merkezi Başhekim Vekili Nihat Bulandere, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Özgür Çelebi, Konaklı Kayak Merkezindeki tesis ve eski amirleri Metin Aydoğdu, Yakup Çiltaş, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü spor servis şefi Bülent Tilkidögen ve Spor tesisleri Şube Müdürü Şinasi Polat da 'Görevi kötüye kullanmak' suçundan haklarında 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

SON BİLİRKİŞİ VE HAKİME İTİRAZ

Erzurum 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nin kararı üzerine bugün Konaklı Kayak Merkezi'nde yapılacak olan keşif, sanık avukatının 'reddi hakim' talebi üzerine iptal edildi. Davadaki son 3 bilirkişiden Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. İmdat Yarım'ın 2005 yılında Kayak Federasyonu Başkanlığına aday olduğunu ve seçilemediği için müvekkili TKF Başkanı Özer Ayık'ın aleyhine karar vereceğini iddia eden avukat Asım Kılıç, bilirkişiyi reddetti. Avukat Kılıç, daha sonra Hakim Haşim Kızıltaş'ı da reddettiğini açıkladı. Hakimin reddedilmesi üzerine dosya incelenmek üzere 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

FEDERASYON BAŞKANI KOLTUĞUNUN ALTINDA AYAKKABI KUTUSU MU VAR?

Keşif heyeti gelmeyince Nemutlu ailesi kar motoru ile Aslı'nın hayatını kaybettiği piste yaklaşık 2 yıl aradan sonra tekrar gitti. Kızlarının öldüğü yerde inceleme yapan anne Ayşe Elerman Nemutlu ile baba Ahmet Metin Nemutlu'nun gözleri doldu. Baba Ahmet Metin Nemutlu 'Az önce kızımızın iki sene önce kaza geçirdiği yere çıktık. Ben daha artık dağa gelmeyi ve kara adım atmayı düşünmüyorum ' derken annesi Ayşe Elerman Nemutlu şunları söyledi:

'İstedikleri bilirkişi olmadığı için hakimi reddettiler. Bilirkişi reddetme gerekçesi olarak İmdat Yarım'ın 2005 yılında TKF Başkanlığı'na aday olması ve Özer Ayık'ın rakibi olması. Özer Ayık ve yönetiminin Federasyondaki görevlerinden istifa etmesi, koltuğundan kalkması gerekiyor. Şimdi Konaklı'da kırmızı ağlar, ambulans var. İki sene önce bunlar olsaydı, bizde burada olmayacaktık. Birinci bilirkişi raporuna, spor bakanlığını müfettiş raporuna itiraz edildi. Sadece Orcan Mızrak'ın raporuna itiraz edilmedi. 'Oğlum bile olsa gözünün yaşına bakmam' diyen başbakana bir çağrı yapmak istiyorum: TKF Başkanlığı koltuğu nasıl bir koltuk ki altında neler var ki bırakılmıyor. Bu koltuğun altında da ayakkabı kutusu mu var, başka bir kutu mu var, bilmiyorum. Ama kendisi bu koltukta oturmakta ısrar ediyor.' 

DHA

Kaynak: http://www.dha.com.tr/haberdetay.asp?...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0