Görüş Bildir
Haberler
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz: 'F4 Kazasının Nedeni Pilotaj Hatası'

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz: 'F4 Kazasının Nedeni Pilotaj Hatası'

FreiGeist
10.03.2015 - 13:58 Son Güncelleme: 10.03.2015 - 15:28
İçeriğin Devamı Aşağıda

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Konya'da iki askerin şehit olduğu F-4 kazasının pilotaj hatasından kaynaklandığını söyledi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AKP grup toplantısı öncesi Pazartesi günü Bakanlar Kurulu'nda F-4'lerle ilgili askerin sunumuna ilişkin soruları yanıtladı. Yılmaz, ilk belirlemelere göre Konya'daki uçak kazasının pilotaj hatasından kaynaklandığı tespitini paylaştı.

Ardarda yaşanan F-4 kazaları

Konya'nın Karatay İlçesi Ortakonak Mahallesi yakınlarında 5 Mart tarihinde düşen uçakta Kurmay Yüzbaşı Pilot Mustafa Tanış ile Kurmay Yüzbaşı Pilot Mustafa Delikanlı şehit oldu. Genelkurmay Başkanlığı planlı eğitim uçuşu için kalkan F-4E 2020 uçağının, Konya Atış Sahası'nda kaza kırıma uğradığını açıkladı.

Bu kazadan 10 gün önce de Malatya'da konuşlu 7'nci Ana Jet Üssü'nden planlı gece uçuş eğitimi için kalkan 2 RF-4E keşif uçağı ile radar irtibatı kesilmiş 4 pilot şehit olmuştu. Genelkurmay Başkanlığı yapılan ilk incelemede 'uçakların herhangi bir dış etkiye maruz kalmadığı, havada çarpışmadığı, ancak irtifalarının uçtukları bölge için daha önceden tespit edilmiş emniyetli uçuş irtifasının altında kaldığı' değerlendirmesini kamuoyuyla paylaşmıştı.

Ardarda yaşanan kazaların ardından F-4 uçaklarının güvenliği tartışması başladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu Başbakan Konya'daki kazanın ardından 'Kazaların sebeplerini inceleyeceğiz, gerektiğinde F-4'ler tümüyle bu eğitim faaliyetlerinin dışında tutulabilir. Türkiye'ye döner dönmez bu konuda Genelkurmay Başkanımızdan tekrar detaylı bir brifing alıp, gerekli adımları atarız.''

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Pazartesi günü toplanan Bakanlar Kurulu'nda da Hava Kuvvetleri Komutanı F-4'lerle ilgili bir brifing sundu. Konya'daki kazanın pilotaj hatasından kaynaklandığı kabineyle de paylaşıldı.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0