Görüş Bildir
Haberler
Hulusi Akar: 'Mehmetçiğin Can Güvenliği İçin Bütün Tedbirler Alındı'

Hulusi Akar: 'Mehmetçiğin Can Güvenliği İçin Bütün Tedbirler Alındı'

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, CNN Türk'te gündemdeki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. İdlib'deki şehit haberinin öncesinde kaydedildiği belirtilen programda Akar, mehmetçiğin can güvenliğiyle alakalı hiçbir sorunun olmadığı, tüm tedbirlerin alındığı değerlendimesinde bulundu. 'Rusya ile karşı karşıya gelme niyetimiz yok' ifadelerini kullanan Akar, İdlib konusundaki görüşmelerin süreceğini belirtti. Suriye'de demokratik bir yönetim olduğunda Türkiye'nin bölgeden çıkacağını söyleyen Akar, 'Cumhurbaşkanımız talimatı verdi, hedefi gösterdi. A, B, C planlarımız hazır. Yeri gelince uygulanır.' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hande Fırat, akşam saatlerinde yayınlanan programın sabah 10'da çekildiğini söyledi. 🎥

Akar'ın açıklamalarından satır başları: İdlib konusu

Akar'ın açıklamalarından satır başları: İdlib konusu
  • Cumhurbaşkanımız talimatı verdi, hedefi gösterdi. A, B, C planlarımız hazır. Yeri gelince uygulanır.

  • Demokratik bir yönetim olduğunda Türkiye çıkacak.

  • Rejimin saldırıları bir taraftan radikalleşmeyi, bir tarafından göçü hızlandırıyor. Bu devam ederse göç artacak. Bu durumda da bizim gelen bu misafirlerimizi ağırlamamız imkansız, bu Avrupa'ya, Amerika'ya da yansıyacak.

Rusya ile ilişkiler ve Soçi Mutabakatı

Rusya ile ilişkiler ve Soçi Mutabakatı
  • Bizim Rusya'yla karşı karşıya gelmek gibi ne bir niyetimiz var, ne de maksadımız. Böyle bir şey asla söz konusu değil. Bunun olmaması için elimizden gelen her türlü gayreti gösterdik, göstermeye de devam edeceğiz. Bizim için oradaki bütün mesele rejimin ateşkese uyması, saldırılarının durması, katliamı kesmesi, ezaya, zulme son vermesi ve böylece radikalleşme ve göçün önüne geçilmesi.

  • Gündemimizde Soçi'nin revizyonu diye bir şey yok. Soçi mutabakatının arkasındayız. Rusya ve İran'la yapılan görüşmeler neticesinde belirlenen Soçi Mutabakat Muhtırası'na uyulmasını istiyoruz.

NATO ve Patriotlar

NATO ve Patriotlar
  • ABD bizim stratejik ortağımız, NATO üyesiyiz. NATO ile problem olmak demek, NATO'dan çıkmak anlamına gelmemelidir.

  • Bizim ülkemize karşı hem hava füze tehdidi var, hem de bu konuda yaşanmış olaylar var. Bu manada Patriot batarya desteği olabilir.

  • Türkiye'nin herhangi bir şekilde eksen kayması söz konusu değil. Ülkemizin hak ve menfaatlerini korumak ve kollamak, halkımızın refahına katkı sağlamak için çeşitli temaslarımız var. Rusya, Çin, İran gibi ülkelerle de menfaatlerimiz baz alınarak görüşüyoruz. Bu hiçbir zaman NATO üyeliğimize aykırı değil.

İçeriğin Devamı Aşağıda

S-400'ler ve F-35 konusu

S-400'ler ve F-35 konusu
  • Biz bir tercih olarak değil zorunlu olarak S-400'e gittik. Hava savunma tehdidi varken tedbir almayacak mıyız? Kimse kusura bakmasın. Halkımızın, milletimizin menfaatleri doğrultusunda ilerliyoruz. Çözümler olsaydı biz Patriot alabilirdik. Hala söylüyoruz, bizim hava savunma sistemine ihtiyacımız var.

  • S-400'ler faaliyete geçecek, kimsenin şüphesi olmasın. Nisan gibi çalışmalar başlayacak.

  • Biz F-35'in ortağıyız. Müşterisi değiliz. Bu yapılan şey bütün kurallara aykırı. Biz anlaştık. F-35'ler için 1,5 milyar dolar ödeme yaptık. 2.1 milyar dolara kadar ödememiz var ve ödeyeceğiz. Biz orada ortaklık sorunumuzu yerine getirdik. Biz ABD ve diğer ülkelerinde sorumluluklarını yerine getirmesini istiyoruz.

Libya

Libya
  • Biz de ne yapabiliriz tartışıp görüştük. Meclis'te karar çıktı ve bir kısım asker subayımız Libyalı kardeşlerimize eğitim veriyor. Bunun dışında Orta Doğu'dan Avrupa ülkelerinden çok ciddi destek sağlandığını, Sudan'dan paralı askerlerin geldiğini gördük.

  • Hafter'e ne yardımlar yapılıyor? Biz görüyoruz. Denizden havadan karadan Hafter'e yardımlar gidiyor.

  • 8 Ocak'ta Putin ile Cumhurbaşkanımız bir araya geldi. Hafter ve Serrac tarafına ateşkesin gerçekleşmesi için çalışmalarda bulundu. İstanbul'da hazırlanan metin Rusya'da geliştirildi. Serrac tarafı bu metni imzaladı, Hafter imzalamadı, kaçtı. Cenevre'de taraflar davet edildi. Oradaki çalışmalarda da Hafter tarafının uyumsuz olduğunu görüyoruz. Dünya kamuoyunun da bunu görmesi lazım.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
77
48
10
3
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

18 günde 15 şehit verdiğimizden haberi var mı acaba Milli Savunma Bakanımızın?!

murat murattır

kendi kıçı sağlam tabi koltukta oturup oraya buraya asker göndermesini iyi biliyor yalaka. Gerçi bunun da elinde değil ki herkes seyirci. Varsan baksan hayat... Devamını Gör

Sek...

Şehit olanlar başka ülkenin askerleri değil mi ?