Görüş Bildir
Haberler
Milli Eğitim Bakanı Avcı: 'Özellikle Eğitim Mahallesi Kelimesini Kullanıyorum'

Milli Eğitim Bakanı Avcı: 'Özellikle Eğitim Mahallesi Kelimesini Kullanıyorum'

Caner
10.12.2014 - 19:34 Son Güncelleme: 31.05.2022 - 16:24
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Milli Eğitim Bakanı Avcı, 'Özellikle 'eğitim mahallesi' kelimesini kullanıyorum, 'eğitim kampüsü' sözünü biraz yadırgıyoruz' dedi.

ARDAHAN

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, eğitim kampüsleri yerine özellikle eğitim mahallesi kelimesini kullandığını belirterek, 'Eğitim kampüsü sözünü biraz yadırgıyoruz. Kampüs kamptan geliyor. Kamp da Almanca'da savaş demek, kavga demek. Dolayısıyla kamp kelimesi aslında ordugah anlamına geliyor' dedi.

Çeşitli açılış törenlerine katılmak üzere Ardahan'ın Göle ilçesine gelen Avcı, kendisini karşılayanlarla tek tek tokalaştı. Bu sırada elini öpmek isteyen bir vatandaşa izin vermeyen Avcı'ya, yöresel kıyafetli çocuklar tarafından çiçek takdim edildi.

Bedirhan Bey Anadolu İmam Hatip Lisesi Spor Salonu'nda düzenlenen açılış töreninde, öğrenciler tarafından ilahi dinletisi ve semazen gösterisi yapıldı.

Gösteriyi izleyen Bakan Avcı, burada yaptığı konuşmada, birçok programa katılarak hem eğitim camiasını yakından takip ettiklerini hem de yurdun dört bir köşesinden öğretmenöğrenci ve vatandaşlarla bir araya gelerek, sohbet etme fırsatı yakaladıklarını ifade etti.

Bazen toplantıların yorucu da olabildiğini anlatan Avcı, 'Ne zaman bir okul açılışına, bir eğitim kurumu açılışına, bir pansiyon açılışına, bir spor salonu açılışına gitsek gerçekten dinleniyoruz' diye konuştu.

'Eğitim kampüsü sözünü biraz yadırgıyoruz'

Brüksel'de eğitimle ilgili uluslararası bir programa katılacağını ve onun için programı sıkıştırmak zorunda kaldıklarını belirten Avcı, şunları kaydetti:

'Ben özellikle eğitim mahallesi kelimesini kullanıyorum. Eğitim kampüsü sözünü biraz yadırgıyoruz. Kampüs kamptan geliyor. Kamp da Almanca'da savaş demek, kavga demek. Dolayısıyla kamp kelimesi aslında ordugah anlamına geliyor. Yani savaşa hazırlanan ordunun konakladığı yer, kamp. Savaş ve çatışma çatısında olan bir kelime. Ben doğrusu bilmiyordum, yakın zamanda öğrendim. Mahalle kelimesinin kökünde de şöyle bir anlam varmış, onu yeni öğrendim. Kervan bir yerden bir yere göç ederken, tabii arada konaklıyor veya bir süre kalacakları yaylakta, denkleri çözüyorlar. Denklerin bağlarını çözüp açıyorlar.'

Avcı, 'Yani denkleri hallediyorlar, halletmek çözmek manasına geliyor. Denklerin halledildiği yer mahalle. Denklerin açılıp, çözülüp halledildiği yer. Eğitim de hep çözümlerle problemlerin çözümüyle bilginin açılımıyla alakalı olduğu için bilhassa bu tür toplu eğitim alanlarına 'eğitim mahallesi' demek bana daha sevimli geliyor' şeklinde konuştu.

İlahi dinletisinde selam veren öğrencinin sesinin kendisini Hisarlı Ahmet'i hatırlattığını dile getiren Avcı, 'Hisarlı Ahmet Afyonkarahisarlı. Onun için adı Hisarlı Ahmet çok güzel sala okuyan, ağıt sanatçısıdır. Allah onu da rahmet eylesin. Öğrencimizin salası da beni çok duygulandırdı, hem öğrencimize hem onu yetiştiren öğretmenine teşekkür ediyorum' ifadesini kullandı.

Kız ve erkek öğrenciler ayrı ayrı olmak üzere 500 öğrencinin pansiyonda kaldığını vurgulayan Avcı, imam hatip lisesine ismi verilen Bedirhan Bey'in kim olduğunu bütün öğrencilerin iyi öğrenmesini istedi.

Avcı, şehit üsteğmen olarak bilinen Bedirhan Bey'in aynı zamanda öğretmen, muallim kökenli olduğunu, Ermeni Taşnak Çeteleri'nin zulmüne karşı çok genç yaşta direnişi örgütleyen ve pek çok köyü katliamdan kurtaran yiğit bir öğretmen ve asker olduğunu vurguladı.

Bir dahaki gelişinde sosyal bilimler lisesinin açılışını yapmak istediğini vurgulayan Avcı, 'Orhan Atalay Bey, kadirşinaslık gösterdi. 'Nabi Avcı Sosyal Bilimler Lisesi yapılacak' dedi. Biz prensip olarak görevdeki bakanlarımızın adlarını, bilhassa kendi bakanlıklarına bağlı kurumlara verilmesini çok doğru bulmuyoruz onun için çok ünlü uluslararası sosyal bilimci Prof. Dr. Nilifer Göle'nin isminin verilmesi çok yakışır. Vefa borcumuzu yerine getirmiş oluruz' diye konuştu.

Konuşmasının ardından öğretmen ve öğrencilerle tek tek sohbet eden Avcı, içerisinde Bedirhan Bey Anadolu İmam Hatip Lisesi, 300 öğrenci kapasiteli kız öğrenci yurdu, 200 öğrenci kapasiteli erkek öğrenci yurdu, spor salonu ile iş adamı Nurettin Yılmaz tarafından yaptırılan Nurettin Yılmaz Anadolu Meslek Lisesi'nin bulunduğu eğitim kampüsünün açılışını yaptı.

Okulun toplantı salonunda öğretmenlerle bir araya gelen ve basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından Avcı, bir sınıfı ziyaret ederek, öğrencilerle fotoğraf çektirdi.

AA

Kaynak: http://www.aa.com.tr/tr/manset/433606...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0