Görüş Bildir
Haberler
Microsoft'un Yeni Ceo'su Kim Olacak?

Microsoft'un Yeni Ceo'su Kim Olacak?

Onedio Medya
13.01.2014 - 16:16

Microsoft'un Yeni Ceo'su Kim Olacak?

Microsoft'un CEO koltuğu için en büyük aday olarak gösterilen isim, listeden çıktı.

Hatırlayacak olursanız geçtiğimiz aylarda Microsoft CEO'su Steve Ballmer, görevini bırakıp artık emekliye ayrılma vaktinin geldiğini söylemişti. Bunun üzerine de başta Bill Gates olmak üzere Microsoft, onun yerini doldurabilecek olası adayları belirlemeye başlamış ve son zamanlarda bu koltuk için en fazla Stephen Elop ve Alan Mulally'nin adı geçmişti. Fakat Microsoft'un CEO koltuğuna oturacak kişi sürpriz biri de olabilir.

Steve Ballmer'ın emekliye ayrılacağı haberi ortaya çıktığında onun yerine geçebilecek en yakın rakip olarak görülen Nokia'nın eski CEO'su Stephen Elop, daha sonra koltuğu Alan Mulally'e kaptırmış gibi görünüyordu. Fakat gelen son haberlere göre Ford'un CEO'su Alan Mulally bu işi kabul etmeyecek. Görünüşe göre Mulally, Ford'un başında kalmaya devam etmek istiyor; en azından yaptığı açıklama bu yönde. Bu durumda oklar yeniden Stephen Elop'a çevrilmiş durumda elbette. Ancak daralan listede birkaç aday daha var.

Alan Mulally'nin adaylar arasından çekilmesiyle daralan listede Elop'un yanı sıra iki güçlü aday daha var. Bunlardan biri Microsoft'un Bulut ve Şirketler Grubu Genel Müdür Yardımcısı Tony Bates. Halihazırda Microsoft çalışanı olan Bates'in koltuk için şansı büyük. Diğer bir aday ise şu an Pivotal'ın CEO'su olan, ancak daha önce Intel, Microsoft ve VMware'de de çalışan Paul Maritz.

Muhtemelen çok yakında Microsoft'ta Ballmer'ın yerine geçecek ismi öğreneceğiz.

(CHIPONLINE)

Kaynak: http://www.trtturk.com.tr/haber/micro...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın