Görüş Bildir
Haberler
Microsoft'un Güzel Asistanı Yetenekli Çıktı

Microsoft'un Güzel Asistanı Yetenekli Çıktı

Onedio Medya
23.02.2014 - 11:03 Son Güncelleme: 23.02.2014 - 11:41

Microsoft'un Güzel Asistanı Yetenekli Çıktı

Microsoft'un Siri'ye rakip olarak telefonlarına yerleştireceği Cortana'nın yetenekleri kıskandırıyor

Microsfot'un Siri'ye rakip olarak hazırladığı dijital asistanı Cortan hakkındaki detaylar ortaya çıkmaya başlıyor. Microsoft'un çok popüler olan Halo serisi video oyunlarında arz-ı endam eden bir dijital asistan hanım kızımız olan Cortana, bu oyunlarda kazandığı popülaritesi sayesinde Windows Phone 'larda da dijital asistanlık görevini yürütecek. Halo 4'te Cortana 'yı seslendiren aynı ses sanatçısı ile çalışan Microsoft böylece Cortana'nın karakterini de Windows telefonlara aynen taşımış olacak.

Ortaya çıkan özelliklere göre Cortana Windows Phone 8.1 güncellemesi ile telefonlara yerleşecek. Bing arama motorunun yerini alacak olan Cortana, aramalar için tabii ki yine Bing'i kullanacak.

Cortana telefonda dairesel bir animasyon olarak belirecek. Rengi ise telefon kullanıcısının tema seçimine uygun olarak değişebilecek. Microsfot'un şimdilik Cortana'nın seksi bedenini telefonlara yüklemekten çekindiği görülüyor ancak Cortana olumlu eleştiriler alacak olursa, Microsoft'un isteyen kullanıcılar için Halo 4'te tanıştığımız seksi kadın bedenine sahip Cortana'yı da bir arayüz alternatifi olarak telefonlara yüklemesi olası.

chip

Kaynak: http://www.chip.com.tr/haber/microsof...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0