Görüş Bildir
Haberler
Microsoft’tan Windows Kullanıcılarını Korkutan Açıklama

Microsoft’tan Windows Kullanıcılarını Korkutan Açıklama

Mert Doğan
09.03.2015 - 19:21 Son Güncelleme: 09.03.2015 - 23:03

Herkes, Microsoft’tan Windows 10’la ilgili güzel haberler beklerken şirketten gelen bir açıklama, Windows kullanıcılarını oldukça tedirgin etti.

Microsoft’un 5 Mart 2015 tarihinde yayımladığı bildiride, casus yazılımcıların ve hackerların, Windows işletim sistemini kullanan kişilerin bilgisayarlara ait sunucu verilerinin çalınmasına izin verilebilecek FREAK adında bir güvenlik uyarısından bahsedildi.

FREAK olarak isimlendirilen bu güvenlik açığı, web sitelerinden girdiğiniz tüm bilgilerin ve şifrelerinyabancı kişilerin eline geçmiş olması ya da olabilirliği olarak açıklandı. Şifreleme ve güvenlik uzmanı olan Karthikeyan Bhargavan tarafından keşfedilen FREAK, kullanıcıların web sunucuları tarafından depolanan verilerinin şifrelenmesi için kullanılan yazılımın açığından faydalandığını düşünülüyor. Bu güvenlik açığının neden olduğu sorunları gözetlemek isteyen bir çalışma grubu, internette belli bir popülerliği olan web sitelerinin yüzde 10’a yakın bir bölümünün saldırılara karşı savunmasız olabileceğini tahmin ediyor.

Microsoft tarafından yapılan açıklamada,  'Biz ilk başta bu FREAK açığının sebep olacağı hataların bizim sistemlerimizi etkilemeyeceğini öngörüyorduk ama yapılan araştırmalarda Microsoft Windows'un tüm desteklenen sürümleri etkileyebileceğini gördük' denildi.

Yazılımın güvenlik açıklarını ortadan kaldırmak için bazı önlemler sunan Microsoft, düzeltme çalışmalarının diğer programlarla ilgili ciddi sorunlar çıkarabileceğini de belirtti. Şirketin saldırılara karşı önerdiği çözümlerden ilki, RSA şifrelemelerinin harici bir şifreleme ile desteklenmesinin gerektiği.

Microsoft'un sunduğu çözüm önerilerine şuradaki link üzerinden ulaşabilirsiniz.

BİRİBİZİOKUYOR.NET

Kaynak: http://www.webtekno.com/microsoft/mic...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın