Görüş Bildir
Haberler
Microsoft Edge Google Chrome’a Karşı: Hangisi Daha Hızlı?

Microsoft Edge Google Chrome’a Karşı: Hangisi Daha Hızlı?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Windows 10, Microsoft Edge adında tamamen yeni bir browserı bünyesinde barındırıyor. Edge, Internet Explorer’da sevmediğimiz her şeyden arınmış bir browser; fakat dünyanın en çok kullanılan browser’ı Chrome’la yarışacak kadar başarılı mı?

Edge ve Chrome (versiyon 44.0.2403.89m) 2.2Hz Intel Core i5 işlemci, 8GB RAM bulunduran HP Spectre x360 laptopunda testler yaparak karşılaştırıldı. Her iki browser da eklentisiz biçimde, yeni indirilmiş haliyle çalıştırıldı. Chrome indirirken beraberinde yüklenen Adobe Flash’ı herhangi bir kullanıcının indireceği hali bu olacağı için etkisiz bırakmadık. Tüm testler üç defa yapıldı ve ortalamaları alındı.

Futuremark Peacekeeper: Peacekeeper, bir JavaScript ölçütüdür ve HTML5’ten metni ögelere ayırmaya kadar birçok testi yapar. Bu testlerde kazanan Chrome oldu.

SunSpider JavaScript: SunSpider da başka bir JavaScript ölçütü; fakat sadece JavaScript’i test ediyor. Son versiyonu olan 1.0.2’yi kullandık ve kazanan Edge oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

V8 Benchmark Suite-Versiyon 7: Google, Chrome’un JS performansını ölçmek için bu ölçütü oluşturdu. Kazanan Chrome oldu; fakat araları çok açık değil.

Gerçek hız: Bu testler için tarayıcılarda mashable.com, newyorktimes.com ve facebook.com açıldı ve sonucu ikiyle çarptım. Kazanan çok küçük bir farkla Chrome oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kısacası Chrome, Edge’den daha hızlı olabilir; ama bu ancak eklentisiz kullanırsanız mümkün. Aynı şekilde Edge’e gelecek eklentiler performansını yavaşlatabilir; ama yine de hafife alınacak bir browser olmadığı kesin.

Kaynak: http://mashable.com/2015/07/29/micros...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
1
1
1