Görüş Bildir
Haberler
Michelle Obama ve Hillary Clinton'dan Bir İlk

Michelle Obama ve Hillary Clinton'dan Bir İlk

Onedio Medya
28.10.2016 - 16:51

First Lady Michelle Obama ilk kez Demokratların başkan adayı Hillary Clinton’ın seçim kampanyasında boy gösterdi. Obama, Clinton’ın ABD’nin yakın tarihinin en yetkin başkan adayı olduğunu söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kuzey Carolina'daki Wake Forest Üniversitesi'nde 11 bin kişinin katıldığı mitingde Clinton ile aynı sahneyi paylaşan Obama 'Hillary Clinton başkanlık için bizim yaşam süremizde gördüğümüz tüm adaylardan daha fazla deneyim ve etkiye sahip. Evet, Barack ve Bill Clinton'dan da daha fazla' dedi.

Clinton'ın avukatlık, senatörlük ve dışişleri bakanlığı yaptığını hatırlatan Michelle Obama "Evet, bunları bir kadın yapıyor" ifadelerini kullanınca salondan büyük alkış aldı.

Clinton'ın avukatlık, senatörlük ve dışişleri bakanlığı yaptığını hatırlatan Michelle Obama "Evet, bunları bir kadın yapıyor" ifadelerini kullanınca salondan büyük alkış aldı.

ABD Başkanı Barack Obama da temmuzdaki Demokrat Parti kurultayında Hillary Clinton'ın kendisinden ve Bill Clinton'dan daha yetkin bir aday olduğunu söylemişti.

Sputnik'te yer alan habere göre, adını anmadan Trump'a da yüklenen Obama 'Hillary oyun oynamıyor. Bu Cumhuriyetçilere karşı Demokratlar meselesi değil. Bu kez bu hiç önem taşımıyor. Bu sefer seçim çok daha büyük bir şey hakkında. Bu çocuklarımızı ve yönettiğimiz ülkeyi kimin şekillendireceği ile ilgili. Biz işini ciddiye alan ve bunu iyi yapabilecek olgunluk ve mizaca sahip bir başkan istiyoruz. İstikrarlı ve eline nükleer silah şifrelerini teslim edebileceğimiz birini istiyoruz' dedi.

Trump'ın seçimlerde hile yapıldığına yönelik açıklamasını da eleştiren First Lady 'Bu, seçimi çirkin ve kirli hale getirip ona katılmamanızı sağlamak için yapılan bir strateji. Evinizde kalmanızı istiyorlar. Oyunuzun bir değeri olmadığına ve seçim sonucuna çoktan karar verildiğine inanmanızı sağlamaya çalışıyorlar' ifadelerini kullandı.

Obama, konuşmasında babasından bahsettiği kısımda oldukça duygulandı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Babam gibi sabah kalkıp uzun saatler boyunca çalışıp, 'belki ben üniversiteye gidemedim ama sıkı çalışacağım çünkü kızım ya da oğlum gidecek' diyen insanları ileriye götüren budur. Çünkü bu ülkede her şey mümkün.' 

Trump daha önce First Lady'nin Clinton'ın kampanyasına destek vermesini sert sözlerle eleştirmişti. First Lady mitinge katılarak Trump'a karşı duruşunu keskinleştirmiş oldu.

Son anketlere göre mitingin yapıldığı Kuzey Carolina eyaletinde Clinton'a verilen destek yüzde 45.8 oranında iken Trump'a verilen destek yüzde 43.8 oranında.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
65
24
11
6
3
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
neki buki

İyide aklıma bir soru takıldı. Hillary başkan olursa yeni first lady kim olacak :D

yorumsuz

Bill clinton galiba.

Alican Türkkollu

DİK DUR EĞİLME İNANANLAR SENİNLE MRS.CLİNTON REİS!!!

Muhammed Balık

Git Trump'ı destekle . Terör yanlısı karının neyini destekliyon .