Görüş Bildir
Haberler
Michal Kadlec: "Korkumuz Yok"

Michal Kadlec: "Korkumuz Yok"

Fatih
09.10.2014 - 23:09

Michal Kadlec: "Korkumuz Yok"

Michal Kadlec ve Tomas Sivok, Türkiye ile oynayacakları maç öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda yarın Türkiye ile karşılaşacak Çek Cumhuriyeti 'nin Fenerbahçe'de forma giyen oyuncusu Michal Kadlec , maçta güzel bir atmosfer olacağını, güvenlik açısından herhangi bir şeyden korkmadıklarını söyledi.

Karşılaşmanın oynanacağı Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda antrenman öncesi düzenlenen basın toplantısında konuşan Kadlec, statta ısınmadan itibaren inanılmaz bir ortam yaratıldığını belirterek, 'Taraftarların şarkılarıyla beraber herkesin havaya girdiğini söyleyebiliriz. Bana karşı tepki olacağını düşünmüyorum. Bugün gazetelerde güvenlik açısından kimimizin kafasında soru olduğu yazıldı. Ancak böyle bir şey kesinlikle söz konusu değil. Hiçbirimizin ne taraftar tepkisinden, ne de herhangi bir şeyden korkumuz yok. Burada son derece güzel ve medeni bir atmosfer yaratılacağına kesinlikle eminiz' diye konuştu.

Türk Milli Takımı'nın iyi oyunculardan kurulu bir ekip olduğunu vurgulayan Kadlec, 'Burada bizi en çok zorlayacak şey Türk Milli Takım taraftarı olacak. Bu maç benim için çok özel. Kendi evimde deplasman takımı adına oynayacağım. Yarınki maçı dört gözle bekliyoruz. Yarın Hollanda maçındaki performansımızı tekrarlamaya çalışacağız. Bunu yaparsak yarınki maçı kazanacağımızı düşünüyorum' ifadelerini kullandı.

Kadlec, Türk Milli Takımı'ndaki eksiklerin önemli olmadığını kaydederek, 'Türk Milli Takımı'na seçilen oyuncular kaliteli olduklarını gösterecektir. Biz tecrübeli bir takımız. Yarınki maça her türlü duruma hazır olarak çıkacağız' dedi.

Türkiye'nin uzun zamandır büyük bir turnuvaya katılamamasıyla ilgili bir soru üzerine Michal Kadlec, şunları söyledi:

'2008'deki 3-2'lik maçı hiçbirimiz unutmadık. Türkiye'de bu kadar kalitede oyuncular, bu kadar iyi teknik direktörler ve bu kadar ciddi bir yatırım varken elbette uzun süredir büyük bir turnuvaya katılamamış olmak, onlar için büyük düş kırıklığı oldu. Hem bu sebepten, hem de ilk maçta İzlanda karşısında aldıkları 3-0'lık mağlubiyetten dolayı üzerilerinde çok büyük baskı olacak. İlk maçtan sonra çok ciddi bir eleştiri aldılar. Yarınki maça Türk Milli Takımı oyuncuları tüm gücüyle asılacaktır. Onların üzerindeki baskıyı tersine çevirip kendimize avantaj olarak kullanmaya çalışacağız.'

Beşiktaş'ta forma giyen Çek futbolcu Tomas Sivok ise uzun bir sakatlık döneminin ardından önce kendi kulübüne, sonra da milli takıma döndüğü için mutlu olduğunu söyledi.

Beşiktaş'tan, Türk Milli Takımı'na 7 oyuncunun çağrıldığını hatırlatan Sivok, 'Tolga Zengin ve Ersan Gülüm'ün ilk 11'de olacağını tahmin ediyorum. Türk Milli Takımı kaliteli oyunculardan kurulu bir takım. Yarın bizi zor bir maç bekliyor' dedi.

Arda Turan'ın maç içinde skoru değiştirebilecek bir oyuncu olduğunu dile getiren Sivok, 'Arda, son zamanlarda Atletico Madrid'de çok formda. İlk 11'de başlar mı bilmiyorum ama bizim takımdan Gökhan Töre de çok formda. Onun da tehlikeli bir oyuncu olduğunu söylemek gerekir' diye konuştu.

Sivok, Türk Milli Takımı için sakat oyuncularının eksikliğinin kayıp olmayacağını ifade ederek, şunları kaydetti:

'Belki Kadlec kabul etmeyecektir ama Türkiye'deki en iyi kalecinin bizim kalecimiz olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla kalecinin değişmesi kayıp değil, avantaj olabilir. Türk Milli Takımı oyuncu havuzunda kaliteli oyuncular var. Bir kaç oyuncunun olmamasının Türk Milli Takımı için eksiklik olduğunu düşünmüyorum. Şans bulan oyuncular kendilerini göstermek için belki asıl oyunculardan daha iyi oynamaya çalışabilirler.'

Goal.com

Kaynak: http://www.goal.com/tr/news/3394/euro...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın