Görüş Bildir
Haberler
Michael Jackson Hayranlarına 'Bir Euro' Manevi Tazminat

Michael Jackson Hayranlarına 'Bir Euro' Manevi Tazminat

Onedio Medya
12.02.2014 - 13:18 Son Güncelleme: 12.02.2014 - 17:04

Michael Jackson Hayranlarına 'Bir Euro' Manevi Tazminat

Fransa'da bir mahkeme Michael Jackson'ın ölümünden sonra 'manevi zarara uğrayan' beş hayranına birer euro tazminat ödenmesini kararlaştırdı.

Orleans kentinde açılan davada 34 Michael Jackson hayranı, pop yıldızının doktorunu dava etmişti. Jackson'ın doktoru Conrad Murray, 2011'de pop yıldızının kasıtsız ölümüne yol açmaktan suçlu bulunup hapse mahkum edilmişti.

Mahkeme beş hayranın bu olaydan sonra duygusal ıstırap çektiğini kanıtladıklarını kaydetti.

Conrad Murray, Michael Jackson'a ölümcül dozda anestetik ilaç vermekten suçlu bulunarak 4 yıl hapse mahkum edilmiş, iki yıl cezasını çektikten sonra Ekim ayında serbest bırakılmıştı.

Geçen ay ABD'de bir mahkeme Murray'nin hakkındaki hükmün bozulması talebini reddetti.

İkisi Fransız, ikisi İsviçreli, biri de Belçikalı olan beş davacı, Fransa'daki Michael Jackson hayran kulübüne üyeler.

Avukatları, Jackson hayranlarının yaşadıkları derin üzüntüyü, tanık ifadeleri ve tıbbi belgelerle kanıtladıklarını belirtti.

Emmanuel Ludo, 'Bildiğim kadarıyla dünyada ilk kez bir mahkemede bir pop yıldızla ilgili olarak çekilen ıstırap yüzünden manevi tazminat verilmesi kabul edildi. Davacılar alaylara hedef oldu ama, çektikleri üzüntünün hukuki anlamda ciddiye alınmasından memnunum' dedi.

Avukat, mahkemenin verilmesine hükmettiği tazminatın sembolik olduğunu ve müvekkillerinin Conrad Murray'den birer euro talep etmeyeceklerini söyledi.

Beş Jackson hayranı, mahkeme kararı ardından pop yıldızının Los Angeles'teki, halkın ziyaretine kapalı tutulan mezarına ziyaret etmelerine izin verileceğini umuyorlar.

BBC Türkçe

Kaynak: http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0