Görüş Bildir
Haberler
MHP Yönetiminden Seçim Kararı

MHP Yönetiminden Seçim Kararı

ATKN
23.05.2016 - 10:13 Son Güncelleme: 24.05.2016 - 16:34

Olağanüstü kurultaya ilişkin kararın mayıs ayı içerisinde verileceğinin açıklanmasının ardından gözler bu hafta Yargıtay'a çevrilmişti. Yargıtay 18. Hukuk Dairesi, MHP'nin tüzük kurultayına gitme kararını onadı. MHP yönetimi de bu kararın ardından tüzük kongresi değil, seçimli olağanüstü kongre kararı aldı. Bahçeli'nin bu kongrede aday olacağı belirtildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yargıtay 18. Hukuk Dairesi, MHP'de olağanüstü kongre kararı veren Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararını oy birliğiyle onadı.

Mevcut yönetim hukuk yollarının tükenmediği görüşünde...

Parti yönetiminin Yargıtay'ın kararına rağmen hukuk yollarının tükenmediğini ifade ettiği ve Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yapılabileceği belirtiliyordu.

Parti yönetiminden seçimli olağanüstü kongre kararı

Parti yönetiminden seçimli olağanüstü kongre kararı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yargıtay kararının ardından kameralar karşısına geçen Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın şunları söyledi:

'MHP yargı kararlarına saygılıdır. Bu karar sonrasında tüzüğümüzün 63. maddesinin verdiği yetkiye dayanarak Sayın Genel Başkanımız, 26 Haziran ya da 30 Temmuz'da olağanüstü seçimli kurulltaya götürme kararı almıştır. Ankara Arena'da salon kiralanmıştır'

Muhalif adaylardan Sinan Oğan da, CNN Türk'e yaptığı açıklamada mevcut tüzükle genel başkanın da partiyi seçimli kurultaya götüremeyeceğini, bu kararın uygulanmasının ancak tüzüğün değiştirilmesi ya da genel başkanın istifasıyla gerçekleşebileceğini söyledi.

Bugüne nasıl gelindi?

Bugüne nasıl gelindi?

Muhaliflerin avukatları 531 delegeden topladıkları imzaları genel merkeze vermişti

MHP'nin 1 Kasım seçimlerinden yenilgiyle çıkmasının ardından harekete geçen bir grup partili partide 'tüzük değişikliği' talebiyle olağanüstü kongre girişimi başlattı.

Grup, 1,232 delegeden 531 delegenin destek verdiği girişimin talebini genel merkezin yerine getirmemesi üzerine şubat ayında mahkemeye başvurdu.

Mahkeme de, 'büyük kongre üyelerinin beşte birinin başvurusu üzerine olağanüstü büyük kurultay toplantıya çağrılabileceği hükmünün yer aldığı ifade edilerek, bu hükmün bu hususta partiye takdir yetkisi vermediği'' sonucuna vardı ve olağanüstü kurultayın toplanması için 'Çağrı Heyeti' oluşturdu.

MHP lideri Bahçeli kurultay çağrılarını sert bir dille eleştirmişti

İçeriğin Devamı Aşağıda

Genel Merkez çağrıyı tanımazken, heyet de 15 Mayıs'ta toplanmak üzere delegelere davet yaptı.

Bu arada Gemerek ve Tosya'da iki ayrı mahkeme, olağanüstü kurultay sürecini durduran kararlar verdi.

Muhalifler Yargıtay'ın kararını bekleyeceklerini açıklamıştı

Ankara Valiliği bu kararları gerekçe göstererek, 15 Mayıs'ta toplanmak üzere Ankara'ya gelen delegelerin kongrenin toplanacağı Büyük Anadolu Oteli'ne girişlerine izin vermeyince toplantı yapılamadı.

Genel merkezin itirazı üzerine dosya Yargıtay'ın gündemine gelmişti.

BBC Türkçe ve Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
197
39
16
13
11
10
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Arda Ateş

meral akşener'e fetöcü diyenler fetöyle 12 yıl sevişenlerdir. devran dönüyor kaçmaya başlayın vatan hainleri..

Frame Madrock

Arkadaş biz fettullah gülene laf edince sus günaha giriyorsun diyen zaman gazetesi müdavimi aboneler şimdi milleti paralelci ilan ediyorlarya yavşaklığın yüz... Devamını Gör

Teddy Bear

Ne kadar koltuk sevdalısı varsa defolup gitmesi dileğiyle...

can fırat

Güle güle koltuk sevdalısı,çakma milliyetçiler.Artık hep beraber mhpden istifa edip akpye geçebilirsiniz.Artık son kulvardayız.Bütün adi,şerefsiz,karaktersiz... Devamını Gör