Görüş Bildir
Haberler
MHP Lideri Bahçeli İfade Verdi: 'Çağrıların Üslubu Nazikti'

MHP Lideri Bahçeli İfade Verdi: 'Çağrıların Üslubu Nazikti'

Deniz Gök
12.07.2016 - 18:53 Son Güncelleme: 13.07.2016 - 15:08

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hakkında hazırlanan fezlekelerle ilgili ifade vermek için, Ankara Adliyesi'ne geldi. Yarım saat savcıya ifade veren Bahçeli adliyeden ayrıldı. Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, savcıların çağrılarına icabet edilmesi gerektiğini söyledi. Bahçeli hakkında Bursa'daki bir mitingde sarf ettiği sözler nedeniyle 'halkı alenen tahrik' suçlamasıyla soruşturma açılmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hakkında 12 ayrı fezleke bulunan MHP lideri Bahçeli savcıya ifade vermek üzere Ankara Adliyesi'ne geldi. MHP Genel Başkan yardımcıları ve milletvekilleri de Bahçeli'ye destek için adliyeye geldiler. 

'Halkı alenen tahrik' suçlaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, partisinin Bursa mitinginde atılan 'Vur de vuralım, öl de ölelim' sloganına verdiği 'Onun da zamanı gelecek' yanıtı üzerine hakkında Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, 'halkı alenen tahrik' suçundan hakkında soruşturma başlatmıştı.

Bahçeli'den İfade sonrası açıklama

Savcılıkta ifadesini veren Bahçeli adliye çıkışı şunları söyledi: 

'MHP Osmaniye Milletvekili ve MHP Genel Başkanı olarak bazı illerimizde yapmış olduğumuz siyasi konuşmalar çerçevesinde bir soruşturma başlatılmış, o soruşturma sonucunda savcılığımızın daveti üzerine, bilgileri sunmak üzere adliyeye gelmiş bulunuyoruz. 

Bu uygulamayı basın yoluyla çok farklı abartanlar olmuştur. Ancak bugünkü işlem sırasında görüldü ki çağrılar çok nazik bir üslupla yapılmıştır. İşlemler de aynı çerçevede sürmüştür.

Bu uygulamayı geçmişle gölgelemek doğru değildir. Dokunulmazlıkların fezlekeler yoluyla muhatabı kimse gönül rahatlığı ile gelip bildiklerini anlatarak adaletin yükselişini ortaya koymalılar.'

Binali Yıldırım: Örnek davranış

Binali Yıldırım: Örnek davranış
İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda Devlet Bahçeli'nin ifade vereceğini hatırlatarak, 'MHP lideri Sayın Bahçeli bugün örnek bir davranışta bulunup gidip ifade verecek. Milleti sokağa çağırarak iktidar alternatifi olamazsınız. En önce siz örnek olacaksınız. Gideceksiniz, davet edilen yerde savunmanızı vereceksiniz, sonra sen sağ ben selamet. Kimse provokatif hareketlere girişmesin. Kimse kendisini hukuktan üstün görmesin' demişti.

HDP ifadeye gitmeyeceğini açıklamıştı

HDP ifadeye gitmeyeceğini açıklamıştı

Daha önce HDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, ‘kamu görevlisine hakaret ve iftira’ gerekçesiyle ifadeye çağrılmıştı. Savcılık HDP'den son olarak Şırnak Milletvekili Ferhat Encü'yü ifadeye çağırdı. Ancak HDP parti olarak savcılıklara ifade vermeye gitmeme kararı almıştı.

CHP'den de bugüne kadar İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaşİzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ve Burdur Milletvekili Mehmet Göker ifade için savcılığa çağrılmıştı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da savcılığa çağrılan AKP’li milletvekillerinin ifade vermeye gideceklerini söylemişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
36
18
7
3
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Adamlarin ovundugu seye bak aq. benim hic bir dokunulmazligim yok, dileyen istedigi zaman cagirabilir her turlu sorguya ama kimse cagirmiyor niye? Cunku hic ... Devamını Gör

Metehan Akbergu

koltukla beraber götürün koltuk hasreti çekmesin

Meclise Oy Verme

Yapılan bir suçlama da Cumhurbaşkanı'na hakaret ki bu suç katalog suçlardan; tutuklu yargılama gerektirir. Ben bu iddiadan yargılanıyorum ve bir hiç için 67 ... Devamını Gör