Görüş Bildir
Haberler
MHP'li Vural: 'Kürdistan'ı Açıkça İlan Etmişlerdir'

MHP'li Vural: 'Kürdistan'ı Açıkça İlan Etmişlerdir'

MHP'li Oktay Vural Diyarbakır'da hafta sonu toplanan Demokratik Toplum Kongresi'nin açıkladığı 14 maddelik bildirgeye 'Kürdistan'ı, ayrı bir devlet oluşturmayı, bölünmeyi açıkça ilan etmişlerdir. Bu aymaz açıklamaların hiçbir hükmü yoktur. Türkiye Cumhuriyeti devletinde gecekondu kurulmasına müsaade etmeyeceğiz' sözleriyle tepki gösterdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis'te basın toplantısı düzenleyerek, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. HDP'nin de içinde yer aldığı Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK) açıkladığı 14 maddelik deklarasyona sert tepki gösteren Vural, bugün karşılaşılan birçok sorunun AK Parti'nin yanlış politikalarından kaynaklandığını savundu.

Vural, şunları söyledi: '14 maddelik bildiriyle üniter yapıyı değiştirme cüretine kalkışıyorlar. Silahlı ve siyasi kalkışma devam etmekte. Kürdistan'ı, ayrı bir devlet oluşturmayı, bölünmeyi açıkça ilan etmişlerdir. Bu aymaz açıklamaların hiçbir hükmü yoktur. Türkiye Cumhuriyeti devletinde gecekondu kurulmasına müsaade etmeyeceğiz. Öz yönetim, özerklik, açılım adı altında Kürdistan hayali kuranlara karşı milletimiz de tepkisini koyacaktır. 14 maddelik deklarasyonda Dolmabahçe mutabakatının izdüşümleri vardır.'

'Filmin sonu hüsrandır'

'Siyasi ve silahlı kalkışma karşısında hem hukuku hem de Türkiye'yi yönetenleri göreve davet ediyoruz. Cumhuriyet savcıları ne yapıyor?' diye soran Vural, özerklikle başkanlık sisteminin aynı şeye hizmet edeceği görüşünü savundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun HDP'nin randevusunu iptal etmesinin ardından 'Biz bir film senaryosu çeviriyor değiliz' açıklamasını hatırlatan Vural, 'Sayın Davutoğlu bugüne kadar Çözüm Süreci'nde hangi filmi çeviriyordunuz? Bu filmin acılı meyvelerini bugün hendeklerde, dün şehit olan üç uzman çavuşumuzda acımasızca gördük. Bu filmi 'iyi film' diye millete izlettirmeye çalıştınız. Gelinen süreçte filmin sonu hüsrandır. Filmin devamını hangi kötü adamla sürdüreceksiniz? İmralı filmin hangi karesinde yer alıyor? Yabancı senaristler doğrultusunda hazırladıkları bu filme kendi dilleriyle cevap veriyorum. 'The end' olacak' dedi.

'Böyle siyaset olmaz'

Açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vural, bir gazetecinin, 'Genelde fezlekeler Meclis'te dönem sonuna bırakılıyor. Bu dönem farklı bir uygulama bekliyor musunuz?' sorusuna şöyle yanıt verdi:

''Evet. Benim askerim, polisim orada kurşunlanacak, özerklik talepleri dile getirilecek, hendek meşrulaştırılacak, Kürdistan talepleri dile getirilecek, teröristler, tetikçiler cesaretlendirecek, ondan sonra da bunun adına siyaset diyeceğiz. Böyle bir siyaset olmaz. Bu Siyasi Partiler Kanunu'na da aykırıdır. İvedilikle bu konuda hukuki anlamda tedbirlerin alınması gerekmektedir. Parlamentoya henüz yeni fezlekeler gelmiş değildir ama bundan sonraki süreç içerisinde, eğer benim askerim, polisim orada hendeklerle ilan edilen özerkliği canı pahasına engellemek için mücadele ediyorsa burada sırça köşklerde oturanlar da Meclis'te siyasi mücadeleyi sürdürmelidir. Gereken yapılmalıdır. Terörü, bölünmeyi meşru gösteren hiçbir siyasetin, siyasi ve hukuki meşruiyeti olamaz.'

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
122
21
14
10
6
4
0