Görüş Bildir
Haberler
MHP'li Muhaliflerden Ortak 'Kurultay' Kararı

MHP'li Muhaliflerden Ortak 'Kurultay' Kararı

Deniz Gök
12.05.2016 - 18:17 Son Güncelleme: 12.05.2016 - 21:12

MHP'de genel başkan adayları, kurultay sürecine ilişkin iki yerel mahkemenin aldığı tedbir kararlarının kaldırılması durumunda kurultayı hafta sonu yapacaklarını açıkladı. Muhalifler aksi durumda Yargıtay kararını bekleyecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

MHP'de olağanüstü kongre isteyen ve genel başkanlık için adaylıklarını açıklayan eski milletvekilleri Sinan OğanMeral Akşener ve Koray Aydın ile MHP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ederek genel başkanlığa aday olan Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, bugün bir araya geldi.

Toplantı sonrası yazılı açıklama

Görüşmenin ardından 15 Mayıs Pazar günü kurultay salonunda olup olmayacaklarına ilişkin yapılan yazılı açıklamada, 'Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi'nce bahse konulu şikayet Cuma günü mesai bitimine kadar kabulü halinde olağanüstü kongremiz daha önce belirlendiği şekliyle 15 Mayıs'ta gerçekleşecektir. Aksi takdirde Yargıtay'ın Mayıs ayı içerisinde vereceği kararın beklenmesi sebebiyle kongre kararının çıkmasına müteakip çağrı heyetimizce belirlenecek tarihte yapılması değerlendirilmiştir' denildi.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi Nisan ayının başında MHP'de muhaliflerin olağanüstü kurultay talebini kabul etmiş, MHP Genel Merkezi ise karara itiraz ederek konuyu Yargıtay'a taşımıştı.

Mahkeme'nin atadığı çağrı heyeti 15 Mayıs 2016'da olağanüstü kurultay kararı alırken, Kastamonu Tosya ve Sivas Gemerek'te iki yerel mahkeme kurultay kararının Yargıtay'ın nihai kararına kadar durdurulmasına hükmetmişti.

Birinci endişe: Güvenlik güçleri ile karşı karşıya gelmek

Al Jazeera'dan Gonca Şenay'a göre adayların karşı olmalarına rağmen ertelemeyi gündeme almalarının ardında yatan birinci endişe Ankara 25’inci İcra Mahkemesi’nin Ankara Valiliği’ne gönderdiği, “Kurultay toplanmasının engellenmesine” ilişkin resmi yazı. Muhaliflere yakın kaynaklar Emniyet’in kurultayın toplanmasını engellemek için şimdiden görevlendirme yaptığını, kurultay toplama ısrarı sürerse, “Ülkücüler ile polisin karşı karşıya” geleceğini söylüyor. Bu adayların da partililerin de yaşanmasını istemediği bir manzara.

İkinci endişe: Ülkücülerin karşı karşıya gelmesi

Bir diğer endişe ise Genel Merkez’e yakın partililer ile muhalif adayların yanlılarının karşı karşıya gelmesi ihtimali. Bu da Ankara’da delegelerin kalacağı otellerde ve kongrenin yapılacağı güzergahta olaylar yaşanmasına sebep olabilir. Muhalefete yakın kaynaklar, zor bir dönemden geçen partinin bu görüntüleri kaldıramayacağı görüşünde.

Reuters ve Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
53
9
8
5
5
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
görüncek adam

Yahu Bahçeli'yi geçseler akpnin kurumlarını geçemiyorlar.Akp seferberlik ilan etmiş Bahçeli'yi korumak için.En aptalı bile görür bunu.

Süleyman Usta

meral akşenere tam destek vermeli mhp li arkadaşlar..bence mhp nin çehresini değiştirip muhalefette söz söyleyecek bir parti haline getirebilir..gerçekten ma... Devamını Gör

kemal leblebi

bahçeli gibi bir saray metresi ve sarayın hakimleri varken siz o kongreyi zor yaparsınız.