Görüş Bildir
Haberler
MHP'den 'QR Kodlu' Pankart

MHP'den 'QR Kodlu' Pankart

ATKN
01.01.2015 - 17:47
İçeriğin Devamı Aşağıda

Eskişehir'de MHP il binasına, akıllı telefon uygulamaları ile okunabilen QR Kodlu pankart asıldı. Pankarttaki QR Kod, çeşitli uygulamalar aracılığıyla okutulduğunda 'Bu pankartta hiçbir şey yazmıyor ama siz yinede ne demek istediğimizi anlayabiliyorsunuz' yazısı ortaya çıktı.

MHP Eskişehir il teşkilatı, son günlerde ülke genelinde bazı siyasi partilerin il ve ilçe binalarına asılan pankartların indirtilmesine karşı değişik bir yöntem buldu. MHP'liler, Köprübaşı semti İki Eylül Caddesi'ndeki 3 katlı il binasının üst katına astıkları pankartta vermek istedikleri mesajı akıllı telefon uygulamaları ile okunabilen QR Kod halinde düzenledi.

İlk bakışta ne anlama geldiği belli olmayan pankarttaki QR Kod akıllı telefonlarla okununca vatandaşların da ilgilisini çekti.

MHP'liler, klasik hale gelmiş olan partilerin pankart asma işlevini teknoloji ile birleştirdiklerini, böylece hem vermek istedikleri mesajı rahatlıkla verebildiklerini, hem de pankartlarının indirilemeyeceğinden emin olduklarını ifade etti.

MHP İl binasına asılan üzerinde 'Pankart' yazısı, altında da akıllı telefon aplikasyonları ile okunabilen karekode olan, 'Bu pankartta hiçbir şey yazmıyor ama siz yine de ne demek istediğimizi anlayabiliyorsunuz' yazısının olduğu pankart Eskişehirlilerin ilgisiyle karşılaştı. Karekodun altında uzaktan okunamayan küçük harflerle de aynı yazının yazıldığı dikkati çekti.

DHA

QR Kodu nedir?

İngilizce Çabuk Tepki (Quick Response) kelimelerinin baş harflerinden alır. Mobil cihazların kameralarından okutulabilen özel matriks barkod (veya iki boyutlu barkod) türüdür. 1994 yılında geliştiren Japon Denso firmasına patentlidir.

Kod genellikle kare beyaz fon üzerinde siyah motiflerden oluşur. Otomotiv sanayiinde kullanılması amacıyla geliştirilen QR Kodu Japonya ve Güney Kore'de oldukça yaygın kullanılmaktadır. Günümüzde dijital kameralı mobil telefonlarının etkisiyle QR Kodu kullanımı yaygınlaşmaya başlamıştır. Kaydedilen görsel çözümlenerek barkod içeriği kullanıcıyı internet adresine, e-posta adresine, telefon numarasına, iletişim bilgilerine, SMS veya MMS'ye veya coğrafi konum bilgisine yönlendirebilir. Piyasada birçok QR Kodu oluşturucusu ve okuyucusu vardır.

QR Kodu, kartvizitlerde de sık olarak kullanılmaya başladı. İnternetteki çeşitli siteler aracılığıyla kolayca QR Kod oluşturulabiliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0