Görüş Bildir
Haberler
MGK: 'Suriye'nin İnşasında Ne Rejim Ne IŞİD Ne de PYD Yer Almamalı'

MGK: 'Suriye'nin İnşasında Ne Rejim Ne IŞİD Ne de PYD Yer Almamalı'

Deniz Gök
27.01.2016 - 16:59 Son Güncelleme: 28.01.2016 - 09:35

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında 7 saate yakın süren MGK'da, Suriye'nin geleceğinin inşasında Esad rejiminin de IŞİD ve PYD-YPG'nin de olmaması gerektiği vurgulandı. PKK ile mücadelede de 'kararlılık' mesajı verildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığındaki 2016 yılının ilk Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Toplantısı 6 saat 40 dakika sürdü. Toplantı sonrası yapılan açıklamada, 'Suriye'nin geleceğinin inşasında ne mevcut rejimin ne DEAŞ ne de PYD-YPG başta olmak üzere, herhangi bir terör örgütünün yer almaması gerektiği ifade edilmiştir' denildi.

'Bebekleri bile öldüren terör örgütü...'

MGK bildirisinde PKK ile mücadele ile ilgili olarak şu ifadeler yer aldı;

'Milletin temel değerlerini ve birlikte yaşama arzusunu hedef alarak, eğitim yuvalarını, sağlık kuruluşlarını, camileri tahrip edip kullanılamaz hale getiren, baskı ve şiddet ile vatandaşlarımızı göçe zorlayan, bebekleri bile öldüren bölücü terör örgütüyle mücadelenin aynı azim ve kararlılıkla sürdürüleceği vurgulanmıştır.'

'İnsanlık dışı terör eylemleriyle, milletimizin birlik ve beraberliğine kasteden örgütle mücadelenin, hukuk kuralları içerisinde, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği konusunda hassasiyet gösterilerek yürütülmekte olduğu, zarar gören vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesine yönelik tedbirlerin alınacağı ifade edilmiştir.'

'Ne rejim ne DEAŞ ne de PYD-YPG'

Suriye'de yaşanan gelişmelerin de değerlendirildiği belirtilen açıklamada; 'Bu ülkeden kaynaklanan tehditlerin, ülkemizin ve bölgenin güvenlik ve istikrarına etkileri ile siyasi çözüm konusundaki son gelişmeler üzerinde durulmuştur. 

'Türkmenlere desteğimiz sürecek'

Muhalif gruplarla birlikte Suriye Türkmenlerine olan desteğimizin devam edeceği yönündeki kararlılığımız teyit edilmiştir. Mülteci konusu başta olmak üzere, sınır güvenliğimizi etkileyebilecek hususlar ele alınmış, son günlerde sınırlarımıza yakın bölgelerde meydana gelen hadiselerin tekerrürüne mani olmak maksadıyla, alınan ve alınabilecek ilave tedbirler gözden geçirilmiştir. 

Suriye'nin geleceğinin inşasında ne mevcut rejimin, ne DEAŞ, ne de PYD-YPG başta olmak üzere herhangi bir terör örgütünün yer almaması gerektiği ifade edilmiştir.' denildi.

Siber saldırılar ve güvenlik 

MGK'da, Irak’ta yaşanan son gelişmeler de değerlendirildi. Açıklamada, 'terörle mücadelesinde yanında olunan Irak’la ikili ilişkileri geliştirecek unsurlar hakkında Kurul’a bilgi sunulduğu' kaydedildi.

Toplantıda ayrıca siber saldırılar, siber güvenlik ve siber güvenlik faaliyetlerine dair Kurul’a bilgi verildiği de eklendi.

Milli Güvenlik Kurulu ve Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantılarının ağustos ayında yapılması nedeniyle takvimde sıkışıklık yaşanmaması için şubat ayında gerçekleştirilecek toplantı, bir ay öne alınmıştı.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
44
22
8
5
4
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
emre soydan

e o zaman ben yer alayım...

Mehmet Cepik

O degil de, resme bakarmisiniz; bascalan'in ortada oturdugu resimde, ortada üstünde kirmizi-beyaz cicekler olan bir tabut görüyoruz. Sanirsam, Baskomutanimiz... Devamını Gör

laiklik , cumhuriyet nere bunlar nere ? 2 zıt şeyden bahsediyoruz.

Türk Mehmet Şahin

Kobani düşmesin diye Kuzey Irak peşmergelerini törenle Türk topraklarından geçiren hükümet neden bugün Pyd'nin Suriyede aktör olmasına bu kadar karşı acaba ?... Devamını Gör

Aci Patlıcan

Amk o zamanda kobaniye insan gecirmiyor isitin insanlari oldurmesine goz yumuyor bu hukumet diye agliyordu bizim mal mualefet