Görüş Bildir
Dövmene Bakım Yapmadan Önce El Hijyeni Hakkında Bilmen Gereken 8 Şey
Dövme, her ne kadar yapıldığında biraz acı verici olsa da sonrasında titiz bir bakımı da hak ediyor. Dövmenin uzun süre canlı kalabilmesi için el hijyeninin rolü oldukça kritik. Dövme yapımı ve bakım sürecinde el hijyenine dikkat etmek, hem estetik kaliteyi korumak hem de olası enfeksiyon riskini azaltmak açısından büyük önem taşıyor. El hijyeni hakkında bilmen gerekenler bu içerikte!
Transkripsiyon: Sesi Yazıya Dönüştürmenin Gücü
Transkripsiyon, günümüzde teknoloji ve iletişim alanlarında büyük bir dönüşüm yaratıyor. Bu sürecin temeli, sesli içerikleri metne dönüştürmek üzerine kuruludur. Manuel ve otomatik olmak üzere iki temel yöntemle gerçekleştirilen transkripsiyon, bilgiye erişimi kolaylaştırır, içeriklerin arşivlenmesini ve analiz edilmesini sağlar. Otomatik transkripsiyon, yapay zeka ve makine öğrenimi gibi ileri teknolojiler sayesinde hız ve verimlilik sunarken, manuel transkripsiyon, özellikle yüksek doğruluk gerektiren durumlarda tercih edilmektedir. Bu süreçler, eğitimden hukuka, sağlıktan medya ve eğlence sektörlerine kadar geniş bir kullanım alanına sahiptir.
Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu Yeni Rekorlara Koşacak
Türkiye’de kırılan ilk uluslararası atletizm rekoruna ev sahipliği yapan Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu, bu yıl 28 Nisan Pazar günü koşulacak. Avrupa’da “Gold Label” kategorisinde yer alan dört yarı maratondan biri olan koşunun basın toplantısı İBB Maltepe Kenan Onuk Atletizm Pisti’nde yapıldı.İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul tarafından düzenlenen Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu, 28 Nisan Pazar günü Tarihi Yarımada parkurunda koşulacak.
Unutulmaz Deneyimler Yaşamak İsteyenler İçin: 2024'ün En Romantik Balayı Otelleri
Yeni evli çiftler için balayı, hayatın en romantik ve unutulmaz anlarından biri. Dolayısıyla çiftler için balayını nerede ve hangi otelde geçirecekleri oldukça önemli. Türkiye’de bu özel zamanı daha da özel kılmak için hizmet veren muhteşem balayı otelleri bulunuyor.Ülkemizdeki balayı otellerinin pek çoğu, çiftlere benzersiz deneyimler sunuyor. 2024'ün en romantik balayı otelleri arasında, muhteşem manzaraları, lüks konaklama olanakları ve unutulmaz deneyimleriyle öne çıkan birkaç seçenek bulunuyor.
Scoutium’dan Kanada Ekibi Aurora FC ile İş Birliği Anlaşması
Yenilikçi teknolojisi sayesinde futbol kulüplerinin akademilerine global çözümler getiren, genç yeteneklerin video ve istatistiklerini objektif olarak sunan Scoutium, yaklaşık 60 yıllık futbol tarihi olan Kanada ekibi Aurora FC ile iş birliği anlaşması imzaladı.Gerçekleşen anlaşma ile Scoutium, Kanada’da futbolcu yetiştirme ve keşfi konusunda önemli çalışmalar yürüten Aurora FC’nin akademi düzeyinde oynadığı karşılaşmaları kayıt altına alarak, oyuncuların bireysel videoları ile özel istatistiklerini hazırlayacak. Antrenörlerin futbolcu adaylarını daha detaylı analiz etmesini sağlayacak olan Scoutium, Aurora FC bünyesine yeni yetenekler kazandırılmasına da destek olacak. Kulüp yetkilileri, Scoutium’un teknolojik altyapısı ile maçlarını tek platformdan görerek büyük kolaylığa kavuşacak.Aurora FC akademisinde yer alan genç futbolcular da Scoutium uygulaması üzerinden kendi performanslarını, istatistiklerini, maç içi aksiyon videolarını ve gelişimlerini takip etme imkanına sahip olurken, Scoutium üyelerine sunulan marka iş birliklerinden de faydalanabilecekler.
Reklam
Gelişen Dünya Koşulları, Yeni Yaşam ve Çalışma Ortamı Baş Dönmesini Tetikliyor
Her geçen gün hayata daha çok dahil olan yeni yaşam ve çalışma koşulları, yıkıcı hızıyla sağlığı da tehdit ediyor. Pandemiyle birlikte artan çalışma saatlerinin yanı sıra yoğun yaşam koşulları, vertigoyu tetikliyor. Uluslararası Vestibüler Derneği, Dünya Vertigo Farkındalık Haftası’nda “Vertigoya Yön Ver” diyerek, baş dönmesi yapan hastalıkların önceliklerinin nasıl değiştiğine dikkat çekiyor.  Uluslararası Vestibüler Derneği Başkanı Prof. Dr. Nuri Özgirgin, Uzun çalışma saatleri, yoğun teknoloji kullanımı, stres ve uykusuzluğun tetiklediği vertigo, yaşam kalitesini düşürüyor” diyor.Denge sorunu ve baş dönmesi şikayetiyle ortaya çıkan vertigo, kişinin yaşam kalitesini yüzde 80 oranında düşürüyor. Uluslararası Vestibüler Derneği, Dünya Vertigo Farkındalık Haftası’nda “Vertigo’ya Yön Ver” parolasıyla hastalığa dikkat çekiyor.
Reklam
Yüz Yogası Yaparak 3 Ayda 3 Yaş Gençleşmek İçin Young Face AI Uygulaması ile Tanışın!
Yüz Yogası, kan dolaşımını ve lenf akışını iyileştirerek cilt sağlığımız için büyük önem taşır. Lenf akışını destekleyen egzersizlerle vücudumuzu toksinlerden, bakterilerden, mikroplardan, kimyasal atıklardan ve fazla sıvılardan arındırır, böylece bağışıklık sistemimizi güçlendiririz. Bu da parlak ve sağlıklı bir cilde sahip olmamızı sağlar.Bu yöntemden en iyi sonucu alabilmek için genel değil, kişiye özel uygulamaların yapılması gerekmektedir. Young Face AI uygulaması, bu kişiselleştirilmiş hizmeti sunmayı hedefleyerek, kullanıcıların fotoğraflarını yükleyip özellikle çalışmak istedikleri yüz bölgelerini seçmelerine olanak tanır. Saniyeler içinde kullanıcı için özel olarak hazırlanan bir ders akışı sunar.
Reklam
Reklam
Sektördeki Profesyonelleri Bir Araya Getiren SEO Vibes İstanbul Etkinliği 18 Nisan’da Gerçekleşecek!
Dijital dünyanın önde gelen isimlerini ve en yeni trendleri bir araya getiren SEO Vibes on Tour, etkinlik serisinin yeni durağı olarak İstanbul’u seçti. Dünya genelinde birçok başarılı organizasyona imza atan bu serüven, dijital pazarlama ve SEO sektöründeki profesyonelleri yeniden bir araya getiriyor. İstanbul’da düzenlenecek olan organizasyon heyecanla beklenirken program ve konuşmacılara dair yeni bilgiler de paylaşılmaya başladı. İşte, SEO Vibes on Tour İstanbul etkinliğine dair tüm detaylar!
Ellerim Temiz mi, Lensimle mi Uyuyakaldım?.. Yalnızca Lens Kullananların Bildiği 10 Zorluk
İster renkli olsun ister numaralı lens, tüm lens kullanıcılarının yaşadığı zorlukları biz de biliyoruz. Ancak yalnızca lens kullananların yaşadığı zorlukları sıraladığımız listeyi okuduğunuzda 'Evet ya, tam olarak bunu yaşıyorum.' diyebileceksiniz. Gözlük kullanmak yerine lens takmak her ne kadar pratik olsa da yaşattığı zorluklar bazen can sıkabiliyor. Listemizde pek çok problemi sıraladık. Keyifli okumalar!
Reklam
Reklam