Görüş Bildir
Haberler
Mevsim Değişimlerinde Depresyona Düşen Derdolara 13 Tavsiye

Mevsim Değişimlerinde Depresyona Düşen Derdolara 13 Tavsiye

Napalo de Beauvoir
07.03.2017 - 00:31 Son Güncelleme: 25.09.2017 - 12:24

Bu içerik, editörünün yıllar alan tecrübelerinden ve bu konuda yaptığı araştırmalardan yola çıkılarak hazırlanmıştır.

Mevsim dönümlerinde 'Ay hiç halim yok, biraz da şuraya devrileyim' mi diyorsunuz? 'Hayatın anlamı neydi? Hayatın anlamı yoktu.' gibi cümleler kuran iç sesinizi bastıramıyor musunuz? Gözleriniz uzaklara dalarken sulanıyor, sinirleniyor, sinirlendikçe daha da depresif mi oluyorsunuz?

Bu içerik tam size göre!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bedeninizi dinleyin. Neye ihtiyacınız olduğunu size âdeta silah zoruyla söyleyecektir. Ergenliğin lüzumu yok. Bu depresyon da aşılacak!

Bedeniniz soğuktan sıcağa, karanlıktan aydınlığa geçiyor. Kafası feci halde karışmış durumda. Depresif hissetmenizdeki en büyük etkenlerden biri bu.

2. İşteeee! Fe rah lık, te miz lik sizlereee! Sık bulunduğunuz yerleri temizlemek daha iyi hissetmenize yardımcı olur. Ofis masanız, odanız, eviniz... Mikroplara ölüm!

3. Bu dönemi sağlıklı bir şekilde atlatmak için özellikle bu aralıkta uyku düzeninize dikkat edin. Günde 8 saat uyumaya çalışın. Horul horul!

Uyuduğunuz ortamın karanlık olmasına dikkat edin ki melatonin salınımı sağlıklı bir şekilde gerçekleşebilsin.

4. Sağlıklı beslenmenin kitabını yazın! Kahveye, sigaraya, alkole, fast food'a biraz ara verin, yapamıyorsanız azaltmaya özen gösterin.

Yeşil çay, adaçayı, lavanta çayı, papatya çayı gibi bitki çaylarını mideniz kaldırmasa bile tüketmeye özen gösterin. Bedeninize bu detoksu çok görmeyin. Bedeniniz sizin mabediniz.

5. Herhangi bir vitamin eksikliğiniz var mı diye bir doktora görünün. Depresyon sandığınız şey B12 eksikliği çıkabilir.

Yaşam tarzımız, yapay ışıklar gibi etkenler bedenimiz için gerekli vitaminleri almamıza, alsak bile işlememize engel olabiliyor. Bir bakın bakalım, demir depolarınız ne durumda.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Biliyoruz, hiç içinizden gelmiyor ama zaten bu dönemde insanın içinden ancak Murat Kekilli falan çıkar. Kendinizi dışarı çıkmaya zorlayın. Arkadaşlarınızla daha çok vakit geçirin.

7. Müziğin gücünü hafife almayın. İyi hissetmenizi sağlayacak bir şarkı listesi yapabilir veya hazır listelerin müptelası olabilirsiniz.

İnsan kendine kırk kez 'İyiyim!' derse, kırkıncı da buna inanmaya başlar.

8. Egzersiz yapmayı deneyin. Tabii gidip 45 dakika aralıksız koşun demiyoruz (koşsanız da negzel olur), ama ufak tefek rutinler geliştirin.

Günde 10 squat, 5 mekik gibi şeylerden bahsediyoruz. Özellikle akıllı telefonlarda pek çok egzersiz, yoga, pilates programları var. Onlardan faydalanabilirsiniz. Yoga özellikle yatmadan evvel pek iyi gelir.

9. Ommm. Hommm. Huooomm. Nefes egzersizlerine bir göz atın. Sufi nefes egzersizi diye arattığınızda örneğin pek çok yöntemle karşılaşırsınız.

Nefes depresif olduğumuz dönemlerde değil, her daim bedenimizin ana besin kaynağı. Sağlıklı nefes almak öğrenilebilir bir şey. Bu dönemde edindiğiniz tecrübeyi hayatınıza yayabilirsiniz bile.

10. Özellikle bu dönemde, bu duygu durumunuza yönelik okunacak bir şeylere göz atmak kendinizi anlamanızı kolaylaştırır.

Okumak uzun süreli dikkat gerektiren bir iş. Depresyon beraberinde odaklanma sorunlarını da getirir. İlginizi çekecek bir konuda yazılmış bir kitap okumaya başlarsanız bu sorunun da üstesinden gelebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Şortlara veda, pofuduk terliklere merhaba! Gardrobunuzu sonbaharın insanın iflahını kesen bir sıcak bir soğuklarına uygun hale getirin. İyi yanından bakın, deri ceket mevsimi geldi. Havanızdan geçilmez artık!

Yaşadığınız alanda yaptığınız değişiklikler mevsimsel değişime 'ikna olmanız' sürecinde işinizi kolaylaştırır.

12. Özellikle hanımlara söylüyoruz! Eğer bu dönem öncesinde böyle bir fikriniz yoktuysa soluğu kuaförde almayın, sonrası hep pişmanlık. Bunun yerine yeni saç modelleri, yeni renkler deneyin.

Depresif dönemde saça değen makas pişmanlıktır, kızlar. Kız gecesi yapıp birbirinizin saçlarınız örmeniz çok daha hayırlı bir karar olacaktır. Ama tabii bu dönem öncesinde böyle bir planınız vardıysa, gidin kestirin ayol! Kökü sizde ne de olsa.

13. Bu dönemde sosyal medyadaki "mutluluk pornografisi"nden uzak kalmaya çalışın. Zaten her şey ve herkes sizden daha iyi bir halde gibi görünecektir. Bu hissi kaşımaya gerek yok.

Instagram'a 32 diş fotoğrafını attıktan sonra içine içine ağlayan bir palyaço varmış... Eh genelde böyledir zaten.

Bonus: Duanla mı yaşıyoruz ki bedduanla ölelim be mevsim depresyonu! Seni de yeneceğiz! İmza: Dünya Dert Şanpiyonları.

Biz ne mevsimsel depresyonlar gördük, bu da gelir bu da geçer! Bu sıkkın dönemi çok verimli bir sürece dönüştürebilir, kendinizle ilgili hiç bilmediğiniz yeni şeyler keşfedebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
180
42
27
14
7
5
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
asosyal adam

bazı yerlerde mevsimler gün içerisinde değişiyor mübarek..

ecemnuras

1.resimdeki anime'nin adını bilen varmı

Farangis

Nano'nun nevereverland şarkısının klibinden