Görüş Bildir
Haberler
Metropolitan Yayınlarına Ulaşmak Artık Daha Kolay

Metropolitan Yayınlarına Ulaşmak Artık Daha Kolay

Onedio Medya
09.04.2015 - 21:41
İçeriğin Devamı Aşağıda

Zengin arşiviyle dünyanın en prestijli müzelerinden biri olan Metropolitan Sanat Müzesi’nin hikâyesi şöyle başlıyor: 1880’lerin Paris’inde, avukat John Jay Amerikan halkı için “ulusal bir kurum ve sanat müzesi” oluşturma fikrini ortaya atar. Abraham Lincoln tarafından da desteklenen bu fikirle toplanan bir heyet, sanat eserlerini tek çatı altında toplamak için on yıl kadar kısa bir sürede önemli hazineleri bir araya getirir, günümüzün Metropolitan Sanat Müzesi’nin temelini atar.

Aynı zamanda ödüllü yayıncılardan biri de olan müze, 13 Nisan’da kutlanacak 145. yılının şerefine, yayınlarını internaktif olarak paylaşıma açmaya karar verdi. İnternetten herkesin erişebileceği bu harika koleksiyon “Afrika Fildişi Eserleri” , “18. Yüzyıl Moda ve Mobilya Tarihi” gibi sanat, arkeoloji, spor, dans ve benzeri çeşitli konularda, hatta müze kılavuzları da dâhil, 425 ücretsiz, 211ücretli dergi ve kitabı bünyesinde barındırıyor.

Geçtiğimiz sene yazınsal eserlerin yanı sıra 400.000 adet yüksek çözünürlüklü sanat eserini ücretsiz olarak sanatseverlere sunan müze, şimdiden gelmiş geçmiş en büyük dijital sanat koleksiyonunu oluşturmuş durumda. Gün be gün elindeki tüm yayınları paylaşıma açmaya devam ederek de liderliği elinden bırakacak gibi gözükmüyor.

Zamanla güncellenen ve yenilenen asırlık kaynaklara, müzenin resmi sayfasından ulaşabilir, ücret ödemeksizin kopyalayabilir, bastırabilir, üst mercilerden izin talep etmeksizin araştırmalarınıza dahil edebilirsiniz.

Yeşim Çakır | Vesaire

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın