Görüş Bildir
Haberler
Metro Boğaz'a İniyor!

Metro Boğaz'a İniyor!

Fatih UZUN
22.02.2014 - 21:09
İçeriğin Devamı Aşağıda

Metro Boğaz'a İniyor!

Kadir Topbaş'tan bir metro müjdesi daha...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti Beşiktaş Belediyesi Başkan Adayı Zeynel Abidin Okul'un aday tanıtım toplantısına katıldı.

Yeni metro hattı müjdesi veren Topbaş, 'İlk defa söyleyeceğim. Teknik üniversite istasyonundan İstinye koyuna metro projesi hazırlıyoruz şu anda. Hatta o metro diğer taraftan da Ayazağa'ya Köyiçi'ne gidecek. Ana metroyu kesecek. Böylece sahile İstanbul boğazına inecek' dedi.

Toplantıya partililerin yanı sıra Somali ve Arıkan'lı olup İstanbul'da eğitim gören öğrenciler de katıldı.Beşiktaş'taki Yıldız Parkı'nın içindeki bir restoranda düzenlenen toplantıda konuşan Okul, Beşiktaş'ta kentsel dönüşüm çalışmalarının başta olmak üzere, otopark, hastane ve kültür merkezleri kazandıracağını söyledi.

Okul'un ardından konuşan Topbaş, Mecidiyeköy-Kabataş arasında yapılması planlanan metro hattıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi. Mecidiyeköy-Bağcılar arasında temeli atılan metro hattıyla Kabataş arasındaki hattı ayırdıklarını söyleyen Topbaş, 'Niye bunu ayırdık. Tarihi, çevre.. Yargıya götürürler, itiraz ederler koruma kurulları bilmem ne olur sistem durmasın. Bunu ayrı parçaya ayıralım. Başka türlü yürüyemiyorsunuz ki. Çok dikkatli gitmeniz gerekiyor. O çalışmayı da yapacağız. Kabataş'a gelecek olan metroyu Karaköy'den Şişhane metrosuna bağlamak istiyoruz' diye konuştu.

'GÖLGE ETMESELER BAŞKA İHSAN İSTEMEYİZ'

Beşiktaş sahil yolunda trafik yoğunluğuna dikkat çeken Topbaş, 'Sarıyer istikametine sahil yolu yeterli olmuyor. Yoğun trafik var. Sahil boyunca 30-40 metre derinden yerleşimlere girerek, Ortaköy-Arnavutköy-Bebek yoğunluğunu dikkate alarak Sarıyer'e kadar bir metro güzergahı düşünüyoruz. Beşiktaş'taki metro istasyonunu konuşlandırırken ona göre koyuyoruz. Yani bunun devam etmesi lazım. Gölge etmeseler başka ihsan istemeyiz. Önümüze engel çıkarmasalar neler yaparız. Paramız var, imkanımız var. Yeter ki engel olmasınlar' şeklinde konuştu.

İTÜ-İSTİNYE KOYU ARASINA METRO MÜJDESİ

Topbaş, 'İlk defa söyleyeceğim. Teknik üniversite istasyonundan İstinye koyuna metro projesi hazırlıyoruz şu anda. Hatta o metro diğer taraftan da Ayazağa'ya Köyiçi'ne gidecek. Ana metroyu kesecek. Böylece sahile İstanbul boğazına inecek' dedi.

KILIÇDAROĞLU'NA 2B ELEŞTİRİSİ

Konuşması sırasında CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştiren Topbaş,'Seçime girmişiz o dönem aday olan kişi ben gelince 200 bin iş imkanı sağlayacağım diyordu. Belediyede 55 bin kişi çalışıyor. Nasıl sağlayacaksın diye soran yok. Sayın Kılıçdaroğlu şunu söyledi; 200 metrekarenin altında işgaliye olan arsaları bedava vereceğim dedi. Şimdi 2B'leri söylüyorlar. Ben medyaya söyledim. Şunu sormadınız; Bir kısmı belediyenin olabilir. Bir kısmı özel vakıfların olabilir. Azınlık vakıfların yerleridir. Şahıs mülkiyetleridir. Sen nasıl buraların tapularını vereceğim diyebiliyorsun. Niye sormuyorsun? Bana ait olan yeri nasıl başkasına verirsin diye sormuyorsun? Seçimdir söyleniyor. Sayın Kılıçdaroğlu bunu söyledi. Versin bakalım İzmir'de, Eskişehir'de, verebiliyorsa Antalya'da . 600 lira vereceğim fakirlere diyordu versin 100 lira bugüne kadar. Neler söyleyecekler. Cumhuriyeti biz koruyacağız diyecekler. Bunlar böyle. Gayet ucuz, korkuya dayalı siyaset yapıyorlar. Beklentilere acziyetlere dayalı siyaset yapıyorlar. Ben şehit torunu olarak konuşuyorum; Bu topraklar hepimizin. Hep beraber vatan edinmişiz. Kimi kimden koruyacaksın. Kim kimin sahibi. Böyle birşeyi koyuyorlar. Efendim biz cumhuriyetin bekçisiyiz. Allah Allah, ailende kaç kişi bu savaşta vardı. Söyle bakayım. Kuru lafla peynir gemisi yürümez. Vatanımızı bayrağımızı hepimiz seviyoruz. Aldıkları oy oranlarına baktığımda akademik çalışmalar yaptırmak lazım. Hiçbir iş yapmadan nasıl başarılı oluyorlar. Formülü nedir? Nasıl iştir? Ustalık dönemimizin son dönemi bir defa daha seçim ile karşınızda olmayacağım demektir. Yetki verirseniz daha yapacak çok işimiz var' diye konuştu.

Kaynak: http://www.haberturk.com/yasam/haber/...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0