Görüş Bildir
Haberler
Metin Akpınar ve Müjdat Gezen Hakkında 'Cumhurbaşkanına Hakaret' İddiasıyla Dava Açıldı

etiket Metin Akpınar ve Müjdat Gezen Hakkında 'Cumhurbaşkanına Hakaret' İddiasıyla Dava Açıldı

Sanatçılar Müjdat Gezen ve Metin Akpınar hakkında “Cumhurbaşkanına alenen hakaret” iddiasıyla 4 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tiyatro oyuncuları Müjdat Gezen ve Metin Akpınar hakkında, bir televizyon kanalında yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle başlatılan soruşturma tamamlandı. 

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'in 21 Aralık 2018 tarihinde bir televizyon kanalında yaptığı konuşmaların medyada yer aldığı yönünde ihbarda bulunulması üzerine soruşturmanın başlatıldığı belirtildi.

4 yıl 8'er aya kadar hapis talebi

4 yıl 8'er aya kadar hapis talebi

İddianamede, Müjdat Gezen ve Metin Akpınar'ın 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçundan 1 yıl 2'şer aydan, 4 yıl 8'er aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi.  İddianamenin gönderildiği İstanbul Anadolu 8. Asliye Ceza Mahkemesi, iddianameyi kabul ederek duruşma günü verdi.

Ne olmuştu?

Metin Akpınar 2018 yılı aralık ayında katılığı Halk TV yayınında  'Bireylerin özgür iradesiyle geleceklerini tayin edebildikleri bir rejim demokrasidir. Oraya ulaşabilirsek ne ala kavga dövüş olmaz biz bu işin içinden çıkarız. Ulaşamazsa her faşizmin olduğu gibi, karşılaştığı gibi belki liderini ayağından asarlar, belki mahzenlerde zehirlenerek ölür, belki adı geçen başka liderlerin yaşadığı gibi kötü sorunlar yaşayabilir ama bize yazık olur' ifadelerini kullanmıştı. 

Programın bir diğer konuğu Müjdat Gezen de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çıkışlarına tepki göstererek 'Herkesi azarlıyor, herkese parmak sallıyor, millete 'haddini bil' diyor. Bak Recep Tayyip Erdoğan, sen benim, bizim vatanseverliğimizi sınayamazsın. Haddini bil' ifadelerini kullanmıştı' demişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Erdoğan tepki gösterince soruşturma başlatılmıştı

Erdoğan tepki gösterince soruşturma başlatılmıştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Metin Akpınar'ın sözlerine tepki göstermiş ve 'İşte şimdi de beni ipe götüreceklermiş, bunu sanatçı görünümü altındaki müsveddeler yapıyor. Yahu senin her yerin sanatçı olsa ne yazar. Beni ipe götürecekmiş, senin haddine mi? Biz şahadete inanmış insanlarımız. Biz bunların bedelini rahatlıkla ödemeye hazırız. Bunlar sanatçı müsveddesi. Bunun bedelini ödeyecekler. Kalkacaksın bu ülkenin Cumhurbaşkanını ipte sallandıracaksın. Şimdi yargıda bunun bedelini öde' demişti. 

Bu sözler üzerine harakete geçen İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında soruşturma başlatmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
440
169
54
42
24
22
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Halil Değerli

Müjdat Gezen ücretsiz eğitim vererek öğrenci ve oyuncu yetiştiriyor... Metin Akpınar onlarca filmi var.... .......... Bu insanlar topluma fayda dışında bir... Devamını Gör

CanCan Gül

Tehlikenin farkında mısınız? Silivri soğuk diye dalga geçiyoruz ama tek söz ile hayatınız komple elinizden alınabilir. Ülkede her durumun olayın akıbeti 1 k... Devamını Gör

agbb

Bu adamlara sanatci musveddesi diyorsan cahilliginden utanmalisin, birde cumhurbaskani olacaksin.. Git at kendini bence bir yerden..