Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji Uyardı: Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

Meteoroloji Uyardı: Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

Onedio Medya
01.02.2016 - 08:34

Yapılan son değerlendirmelere göre ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu ile Muğla, Antalya, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Çankırı, Kırşehir, Erzurum, Muş, Bitlis, Şırnak ve Ağrı çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Batı Karadeniz'de kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Ağrı, Erzurum, Muş, Bitlis, Bingöl, Erzincan, Tunceli ve Elazığ ile yarın (Salı) sabah saatlerinde Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemiz genelinde 1 ila 3 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, gece saatlerinde kuzeybatı kesimlerinde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, akşam saatlerine kadar Batı Karadeniz'de kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi beklenmektedir.

UYARILAR

  • KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Batı Karadeniz'de beklenen yağmur ve sağanak şeklindeki yağışların akşam saatlerinden itibaren bölge genelinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

  • BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Bu sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

  • SİS UYARISI: Sabah saatlerinde kuzey, iç ve doğu kesimlerde yer yer sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı(Görüş mesafesinde azalma, Ulaşımda aksamalar v.b.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

  • ÇIĞ TEHLİKESİ: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi riski bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

BÖLGELERİMİZDE HAVA
İçeriğin Devamı Aşağıda

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusunun aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölge genelinde yer yer sis ve pus bekleniyor.

BALIKESİR Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer puslu 14

BURSA Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu 16

İSTANBUL Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 13

TEKİRDAĞ Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli 15

EGE

Az bulutlu ve açık zamanla güney ve iç kesimleri parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar Muğla kıyıları hafif olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde İzmir Körfezi ile bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus bekleniyor.

A.KARAHİSAR Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sisli 9

DENİZLİ Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sisli 13

İZMİR Parçalı ve çok bulutlu, zamanla az bulutlu, sabah saatlerinde yer yer puslu 16

KÜTAHYA Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sisli 9

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, zamanla batısı az bulutlu, bugün (Pazartesi) Doğu Akdeniz ile Antalya çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

ADANA Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Pazartesi) öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu 16

ANTALYA Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Pazartesi) akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 16

BURDUR Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sisli 11

ISPARTA Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sisli 15

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Çankırı ve Kırşehir çevrelerinin yağışlı geçeceği bekleniyor. Genellikle yağmur; yarın (Salı)sabah saatlerinde Sivas, Yozgat ve Kayseri çevrelerinde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği tahmin edilmektedir. Sabah saatlerinde bölge genelinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

ANKARA Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Pazartesi) öğle saatlerinde yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde il genelinde yer yer pus ve sis bekleniyor. 6

ESKİŞEHİR Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sisli 7

KAYSERİ Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Pazartesi) akşam saatlerinden itibaren yağmur zamanla karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde il genelinde yer yer pus ve sis bekleniyor. 8

KONYA Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sisli 10

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur zamanla iç kesimlerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; akşam saatlerine kadar bölge genelinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi beklenmektedir.

BOLU Çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere yağmur zamanla karla karışık yağmurlu 11

KARABÜK Çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere yağmur zamanla karla karışık yağmurlu 9

SİNOP Çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere yağmurlu 12

ZONGULDAK Çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere yağmurlu 12

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, genellikle yağmurlu; Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ÇORUM Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 4

SAMSUN Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 15

TOKAT Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 8

TRABZON Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmurlu 14

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batısı ile Erzurum, Muş, Bitlis, Şırnak ve Ağrı çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ELAZIĞ Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Pazartesi) akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu 6

ERZURUM  Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Pazartesi) akşam saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı -1

IĞDIR Parçalı ve çok bulutlu 5

MUŞ Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Pazartesi) akşam saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı -3

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin genellikle yağmur zamanla kuzeydoğu kesimlerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah saatlerinde bölge genelinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

DİYARBAKIR Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Pazartesi) akşam saatlerinden itibaren yağmur zamanla karla karışık yağmurlu 9

GAZİANTEP Çok bulutlu, bugün (Pazartesi) öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu 11

MARDİN Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yağmurlu 14

ŞANLIURFA Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yağmurlu 13

DENİZLERDE HAVA

Öğle saatlerinden sonra Batı Karadeniz'in doğusunda fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava DurumuParçalı ve çok bulutlu, batısı kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmurlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de batı ve güneybatıdan, akşam saatlerinde geneli kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s), öğle saatlerinden sonra doğusu 5 ila 7 (40-60 km/s), Doğu Karadeniz'de batı ve güneybatıdan, akşam saatlerinde batısı kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s), öğle saatlerinde batısı 4 ila 6 (30-50 km/s), doğusu güneydoğudan, akşam saatlerinde güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, öğle saatlerinden sonra orta kesimlerinde 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi, kuvvetli yağış anında zayıf.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu ile sabah ilk saatlerde kuzeyi aralıklı yağmurlu, Rüzgar: Batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra güneyi hafif olmak üzere sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege'de batı ve güneybatıdan, güneyi kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30km/s), sabah saatlerinde geneli güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/s), Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s), sabah saatlerinde geneli güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, sabah saatlerinde geneli 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de batı ve kuzeybatıdan, sabah ilk saatlerde güneydoğudan, Doğu Akdeniz'de batı ve güneybatıdan, sabah saatlerinde kuzeyi kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30km/s), akşam saatlerinde batısı batıdan 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga:0,5 ila 1,5m Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde kar yağışlı, Rüzgâr: Batı ve güneybatıdan, sabah saatlerinde kuzeydoğudan, batısı güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/s), akşam saatlerinde 5 (40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50m, akşam saatlerinde 0,75m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın