Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji Uyardı: Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

Meteoroloji Uyardı: Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

Onedio Medya
05.01.2016 - 08:48

Yapılan son değerlendirmelere göre ülkemiz genelinde beklenen yağışların kıyı Ege, Akdeniz kıyıları, Karadeniz kıyıları ile Marmara'nın güney ve doğusunda yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yağışların bugün sabah saatlerinde Bolu'nun yüksekleri, Kastamonu, Çankırı, Ankara'nın kuzey ve doğu kesimleri ile Elazığ, Bingöl, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Diyarbakır, Siirt çevrelerinde yer yer yoğun kar yağışı, İzmir, Aydın, Muğla, Antalya'nın doğusu, Kütahya, Bursa, Bilecik, Eskişehir ile zamanla Ankara çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemiz genelinde 3 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Ege ve Akdeniz kıyıları ile iç kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

  • KUVVETLİ SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI: Yağışların bugün (Salı) İzmir, Aydın, Muğla, Antalya'nın doğusu, Bursa Bilecik, Eskişehir ile zamanla Ankara çevrelerinde kuvvetli (20-50 mm) yağmur ve sağanak şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

  • KUVVETLİ VE YER YER YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Yağışların; bugün (Salı) sabah saatlerinde Bolu'nun yüksekleri, Kastamonu, Çankırı, Ankara'nın kuzey ve doğu kesimleri ile Elazığ, Bingöl, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Diyarbakır, Siirt çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

  • ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Geçtiğimiz günlerde Karadeniz bölgesi ile Doğu Anadolu'da meydana gelen kar yağışları ile yer yer yüksek kar örtüsü meydana gelmiştir. Hafta başından itibaren batı kesimlerden başlayarak ısınacak olan hava, güneyli rüzgarlar, eski kar örtüsü üzerine yeni yağışların meydana gelmesi gibi nedenlerle yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

  • BUZLANMA VE DON OLAYI İLE SOBA VE BACA GAZI ZEHİRLENMELERİ UYARISI: Ülkemizin İç ve doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Ayrıca, iç bölgelerde rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli esmesi beklendiğinden muhtemel soba ve baca gazı zehirlenmelerine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Çok bulutlu ve bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Bursa ve Bilecik'in yüksekleri ile bugün (Salı) sabah saatlerinde Trakya kesiminde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; akşam saatlerine kadar Bursa ve Bilecik çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin güney kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

ÇANAKKALE Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 13

EDİRNE Çok bulutlu, sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı 3

İSTANBUL Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 10

KOCAELİ Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 9

EGE 

Çok bulutlu ve bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar, kıyı kesimlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olması beklenen yağışların; bugün (Salı) İzmir, Aydın, Muğla ve Kütahya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR Çok bulutlu, aralıklı yağmur, yüksekleri karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı 9

DENİZLİ Çok bulutlu, il geneli aralıklı sağanak yağışlı 13

İZMİR Çok bulutlu, il genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bugün (Salı) yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 17

MUĞLA Çok bulutlu, il genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bugün (Salı) yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 12

AKDENİZ 

Çok bulutlu ve bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerde yağmur ve karla karışık yağmur, yükseklerinin kar, kıyılarda sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olması beklenen yağışların; Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli sağanak şeklinde olması beklenmektedir. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

ADANA Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 10

ANTALYA Çok bulutlu ve il genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların doğu kıyılarda kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak, yükseklerinde yer yer kuvvetli kar şeklinde olması bekleniyor. 15

MERSİN Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 9

OSMANİYE Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 8

İÇ ANADOLU 

Çok bulutlu ve aralıklı yağmur kuzey ve doğusunun karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların; bugün (Salı) sabah Çankırı ile Ankara'nın kuzey ve doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli kar, öğle saatlerinde Eskişehir ve Ankara çevrelerinde yer yer kuvvetli yağmur şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölge genelinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor. Bölge genelinde bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ANKARA Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar, zamanla yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bugün (Salı) il genelinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 6

ESKİŞEHİR Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde il genelinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 7

KONYA Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 7

NİĞDE Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 6

BATI KARADENİZ 

Çok bulutlu, bölge genelinin yağmurlu, iç kesimlerinin yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kar yağışının Bolu ve Kastamonu çevrelerinde sabah saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde beklenen karla karışık yağmur ve kar yağışının Bolu çevrelerinde lodosla birlikte zamanla kuvvetli yağmura dönüşeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinin yükseklerinde bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BOLU Çok bulutlu, aralıklı yağmur yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışların bugün (Salı) yer yer kuvvetli olması tahmin ediliyor. 7

KASTAMONU Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Kar yağışının sabah saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 2

SİNOP Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 9

ZONGULDAK Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 7

ORTA ve DOĞU KARADENİZ 

Çok bulutlu ve bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın; bölge genelinde güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30 -50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

ÇORUM Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı 4

RİZE Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 12

SAMSUN Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 13

TRABZON Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 13

DOĞU ANADOLU 

Çok bulutlu ve bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Elazığ, Bingöl, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AĞRI Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı -4

ERZURUM Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı -1

MALATYA Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 0

VAN Çok bulutlu, güney kesimlerinde kuvvetli olmak üzere aralıklı kar yağışlı 0

GÜNEYDOĞU ANADOLU 

Çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Diyarbakır ve Siirt çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin kuzey kesimlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinde il genelinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. 1

GAZİANTEP Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 1

MARDİN Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 1

ŞANLIURFA Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 3

DENİZLERDE HAVA

Öğle saatlerinde Orta Karadeniz ve sabah saatlerinde Antalya Körfezi'nde fırtına; akşam saatlerinden sonra Kuzey Ege, sabah saatlerinde Güney Ege geneli ile akşam saatlerinden sonra açıkları, Batı Akdeniz ve Doğu Akdeniz açıklarında fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

  • KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, Rüzgar: Rüzgar: Batı Karadeniz'de batı ve güneybatıdan, batısı kuzeybatıdan, sabah ilk saatlerde doğusu güneydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/s), öğle saatlerinde doğusu güneybatıdan 6 ila 8 (50-75 km/s), Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/s), öğle saatlerinde batısı kuzeybatıdan 6 ila 8 (50-75 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, öğle saatlerinde Orta Karadeniz 3,5 ila 4,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta; fırtına anında zayıf.

  • MARMARA Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan, sabah saatlerinde kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

  • EGE Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, güneyi kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege'de doğu ve kuzeydoğudan, öğle saatlerinden itibaren güneyi güneydoğudan, sabah saatlerinde geneli güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s), akşam saatlerinden sonra geneli güney ve güneydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/s), Güney Ege'de güney ve güneybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/s), sabah saatlerinde geneli ile akşam saatlerinden sonra açıkları 5 ila 7 (40-60 km/s) kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m Görüş: İyi, kuvvetli yağış anında zayıf.

  • AKDENİZ Hava Durumu: Çok bulutlu aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/s), sabah saatlerinde Antalya Körfezi'nin doğusu 6 ila 8 (50-75 km/s), Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/s), sabah saatlerinde geneli 4 ila 6 (30-50 km/s), öğle saatlerinde açıkları 5 ila 7 (40-60km/s) kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m, sabah saatlerinde Antalya Körfezi 3,5 ila 4,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta; fırtına anında zayıf.

  • VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı, Rüzgâr: Batı ve güneybatıdan, zaman zaman güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/s), akşam saatlerinden sonra 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, akşam saatlerinden sonra 1,0 ila 2,0m, Görüş:İyi, yoğun yağış anında zayıf.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
1
0
0
0