Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji Uyardı: Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

Meteoroloji Uyardı: Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

FreiGeist
08.06.2015 - 09:10
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz ile Ardahan çevreleri ve Erzurum'un kuzey kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Yağışların İç Ege ile Bursa, Bilecik, Isparta, Ankara Eskişehir, Bolu çevreleri, Balıkesir'in güney ve doğu çevreleri ve Konya'nın kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı bekleniyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Akdeniz ile Güney Doğu Anadolu'da güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege'de kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların;İç Ege ile Bursa, Bilecik, Isparta, Ankara, Eskişehir, Bolu çevreleri, Balıkesir'in güney ve doğu çevreleri ve Konya'nın kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (yerel dolu, ani sel, lokal su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı, yer yer çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusunun aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Bursa ve Bilecik çevreleri ile Balıkesir'in güney ve doğusunda yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. 

BURSA Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kısa süreli ve yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 24

İSTANBUL Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğleden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı 25

KIRKLARELİ Parçalı bulutlu 25

SAKARYA Parçalı, yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25

EGE 

Parçalı yer yer çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların İç Ege'de yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kısa süreli ve yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 23

İZMİR Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kısa süreli ve yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 26

MUĞLA Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların iç kesimlerinde kısa süreli ve yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 26

UŞAK Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kısa süreli ve yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 22

AKDENİZ 

Parçalı, yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz'in iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Isparta çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ADANA Parçalı bulutlu 19 29

ANTALYA Parçalı, yer yer çok bulutlu, iç kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19 27

ISPARTA Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kısa süreli ve yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 24

KAHRAMANMARAŞ Parçalı bulutlu 19 32

İÇ ANADOLU 

Parçalı ve çok bulutlu, Karaman dışında bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Ankara ve Eskişehir çevreleri ile Konya'nın kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ANKARA Parçalı bulutlu aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kısa süreli ve yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 24

KAYSERİ Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 26

KONYA Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuzey kesimlerinde kısa süreli ve yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 27

SİVAS Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 26

BATI KARADENİZ 

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Bolu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BOLU Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kısa süreli ve yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 13 23

DÜZCE Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 17 24

SİNOP Parçalı ve çok bulutlu 16 22

ZONGULDAK Parçalı ve çok bulutlu 16 20

ORTA ve DOĞU KARADENİZ 

Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Karadeniz'in öğleden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORDU Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra iç kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18 26

RİZE Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25

SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra iç kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 17 24

TRABZON Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19 24

DOĞU ANADOLU 

Parçalı ve az bulutlu, öğleden sonra Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzey ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ELAZIĞ Parçalı ve az bulutlu 33

ERZURUM Parçalı ve az bulutlu öğleden sonra kuzey ilçeleri kısa süreli ve yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26

HAKKARİ Parçalı ve az bulutlu 28

MALATYA Parçalı ve az bulutlu 33

GÜNEYDOĞU ANADOLU 

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ADIYAMAN Parçalı ve az bulutlu 34

DİYARBAKIR Parçalı ve az bulutlu 35

GAZİANTEP Parçalı ve az bulutlu 31

ŞANLIURFA Parçalı ve az bulutlu 35

DENİZLERDE HAVA

Fırtına beklenmiyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de kuzeydoğu zamanla güneyi batıdan 3 ila 5 (20-40km/s) zamanla 2 ila 4 (10-30 km/s), Doğu Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğu zamanla güneybatıdan 2 ila 4( 10-30km/s), kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğu gece kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30km/s), öğle saatlerinde 3 ila 5 (20-40km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE Hava Durumu: Parçalı bulutlu, kuzeyi sağanak yağışlı. Rüzgâr: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50km/s) zamanla 3 ila 5 (20-40km/s), , Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı az bulutlu, Rüzgâr: Batı ve güneybatıdan 2 ila 4(10-30km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m, Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgâr: Güney ve güneybatı, gece saatlerinde kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50m Görüş: İyi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0