Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji Uyardı: Kuvvetli Yağış ve Fırtınaya Dikkat!

Meteoroloji Uyardı: Kuvvetli Yağış ve Fırtınaya Dikkat!

Onedio Medya
26.04.2016 - 08:49

Hava sıcaklığını perşembe gününden itibaren ülke genelinde artacak.

Yapılan son değerlendirmelere göre bugün Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ile Mersin, Erzurum ve Ardahan çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Yağışlar Marmara'nın batısı, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Muğla'nın doğu ve Denizli'nin güney ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olacak.

 Ege, İç Anadolu, Akdeniz'in ve Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli rüzgar ve zaman zaman fırtına bekleniyor. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

HAVA SICAKLIĞI: Karadeniz'de artacağı, diğer yerlerde 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun batısında kuvvetli (30-60 km/sa), İç Ege ile İç Anadolu'da kısa süreli fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

  • KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Marmara'nın batısı, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Muğla'nın doğu ve Denizli'nin güney ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

  • KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Güneybatı (lodos) yönlerden Ege, İç Anadolu, Akdeniz'in ve Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli (40-60 km/sa) ve zaman zaman fırtına (60-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

BÖLGELERİMİZDE HAVA
İçeriğin Devamı Aşağıda

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor. 

BİLECİK Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18

BURSA Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel olarak kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 20

EDİRNE Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yerel olarak kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 14

İSTANBUL  Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19

EGE 

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Kuzey Ege kıyıları ile Muğla'nın doğu ve Denizli'nin güney ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/sa), İç Ege'de kısa süreli fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18

AYDIN Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24

İZMİR Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde kuzey kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 22

KÜTAHYA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 17

AKDENİZ 

Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz ile Mersin çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Göller Yöresi ile Antalya'nın iç kesimlerinde yer yer dolu yağışlı olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Batı Akdeniz'de güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

ADANA Parçalı zamanla çok bulutlu 27

ANTALYA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 21

ISPARTA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 16

OSMANİYE Parçalı zamanla çok bulutlu 28

İÇ ANADOLU 

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/sa), bölgenin güney ve batısında kısa süreli fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

ANKARA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 22

KAYSERİ Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 22

KONYA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21

SİVAS Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 22

BATI KARADENİZ 

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölge genelinin yer yer dolu yağışı ile birlikte sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

BOLU Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 20

DÜZCE Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 22

KARABÜK Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25

ZONGULDAK Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 22

ORTA ve DOĞU KARADENİZ 

Parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile gece saatlerinden itibaren bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

ÇORUM Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21

RİZE Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren iç kesimleri ile gece saatlerinden itibaren il geneli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 28

SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren iç kesimleri ile gece saatlerinden itibaren il geneli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 28

TRABZON Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren iç kesimleri ile gece saatlerinden itibaren il geneli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 27

DOĞU ANADOLU 

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren batısı ile Erzurum ve Ardahan çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; batı kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

BİNGÖL Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 22

ELAZIĞ Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 25

ERZURUM Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19

ŞIRNAK Parçalı ve çok bulutlu 21

GÜNEYDOĞU ANADOLU 

Parçalı, kuzey ve batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR Parçalı, zamanla çok bulutlu 23

GAZİANTEP Parçalı, zamanla çok bulutlu 26

KİLİS Parçalı, zamanla çok bulutlu 27

MARDİN Parçalı bulutlu 22

DENİZLERDE HAVA

Akdeniz ile Kuzey Ege'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de güney ve güneybatıdan, doğusu güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa); Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı, Rüzgâr: Güney ve güneybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,5 ila 2,5m Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE Hava Durumu: Parçalı bulutlu, kıyıları sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege'de batı ve kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa) , ilk saatler 7 (60 km/sa), Güney Ege'de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı,Rüzgâr: Batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgâr: Güney ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 0,75m, Görüş: İyi.

ÖNÜMÜZDEKİ 4 GÜN TÜRKİYE GENELİNDE HAVA

ÖNÜMÜZDEKİ 4 GÜN TÜRKİYE GENELİNDE HAVA
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın