Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji'den Uyarı: Kuvvetli Yağışlar Devam Ediyor

Meteoroloji'den Uyarı: Kuvvetli Yağışlar Devam Ediyor

FreiGeist
19.06.2015 - 08:45
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, İzmir, Manisa, Kütahya ve Amasya çevreleri ile Aydın'ın kıyı ilçelerine yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Batı kesimlerde yağışla birlikte 3 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Kuzey ve batı kseimlerde kuzey, Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın kuzey ve batısı, Kuzey Ege, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzeybatısında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; öğle saatlerinde Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, İzmir, Manisa, Kütahya ve Amasya çevreleri ile Aydın'ın kıyı ilçelerine yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su bakını vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu ve Balıkesir çevreleri ile Çanakkale ve Tekirdağ'ın doğu ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde bölgenin doğu kesimlerinde (Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Bilecik ile Balıkesir'in doğu ilçeleri) yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin kuzey ve batısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. 

ÇANAKKALE Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde doğu ilçeleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26

EDİRNE Parçalı yer yer çok bulutlu 26

İSTANBUL Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27

SAKARYA Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 25

EGE 

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde İzmir, Manisa ve Kütahya çevreleri ile Aydın'ın kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin kuzey kıyılarında kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23

DENİZLİ Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26

İZMİR Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 28

MUĞLA Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 22

AKDENİZ 

Parçalı, iç ve batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz ile Adana ve Mersin'in kuzey kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA Parçalı yer yer çok bulutlu, kuzey kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30

ANTALYA Parçalı yer yer çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26

ISPARTA Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21

MERSİN Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde kuzey kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

İÇ ANADOLU 

Parçalı ve çok bulutlu, kuzeybatısı ile zamanla bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27

ESKİŞEHİR Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24

KONYA Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27

SİVAS Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Sinop dışında bölge genelinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BOLU Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 24

KARABÜK Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 27

KASTAMONU Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 25

ZONGULDAK Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 22

ORTA ve DOĞU KARADENİZ 

Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları, Orta Karadeniz ile Gümüşhane ve Artvin çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Amasya çevreleri ile Samsun'un iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

GÜMÜŞHANE Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30

SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 27

TOKAT Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 31

TRABZON Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27

DOĞU ANADOLU 

Az bulutlu ve açık, kuzey kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzey ilçelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; öğle saatlerinde bölgenin kuzey ve batısında güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

ERZURUM Az bulutlu zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde kuzey ilçeleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25

HAKKARİ Az bulutlu ve açık 28

MALATYA Parçalı ve az bulutlu 31

VAN Az bulutlu 26

GÜNEYDOĞU ANADOLU 

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; öğle saatlerinde bölgenin kuzeybatısında güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

DİYARBAKIR Az bulutlu ve açık 35

GAZİANTEP Az bulutlu ve açık 35

MARDİN Az bulutlu ve açık 35

ŞANLIURFA Az bulutlu ve açık 36

DENİZLERDE HAVA

Fırtına beklenmiyor

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu ve sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/s), Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatı, ilk saatlerde doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Batı Karadeniz'de 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE Hava Durumu: Parçalı bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan, Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s), kuzeyinde ilk saatlerde 4 ila 6 (30-50 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, kuzeyinde 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgâr: batı ve güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50m, Görüş: İyi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0