Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji'den Uyarı: Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

Meteoroloji'den Uyarı: Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

FreiGeist
04.06.2015 - 08:36 Son Güncelleme: 04.06.2015 - 08:40
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre Ege, Karadeniz, İç Anadolu ve Batı Akdeniz ile Edirne, Kırklareli, Sakarya, Bilecik, Adana, Mersin, Osmaniye ve Erzincan çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Yağışların; Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Isparta, Burdur, Afyonkarahisar, Denizli ve Sinop çevreleri ile Erzincan'ın batı, Uşak'ın güney ve doğu ilçeleri, Antalya ve Muğla'nın iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile doğu bölgelerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısı ve Kuzey Ege kıyıları ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Bugün beklenen yağışların; Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri(Bolu, Karabük, Kastamonu, Çorum, Amasya, Tokat, Samsun'un iç kesimleri), İç Anadolu'nun kuzey ve batısı(Ankara, Eskişehir, Konya, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Kayseri ve Sivas), Isparta, Burdur, Afyonkarahisar, Denizli ve Sinop çevreleri ile Erzincan'ın batı ilçeleri, Uşak'ın güney ve doğu ilçeleri, Antalya ve Muğla'nın iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (yerel dolu, ani sel, lokal su baskını, kuvvetli rüzgar vb.) tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Bursa, Sakarya ve Bilecik, öğleden sonra Edirne ve Kırklareli çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin güneybatı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

BURSA Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25

İSTANBUL Parçalı yer yer çok bulutlu 25

SAKARYA  Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24

TEKİRDAĞ Parçalı yer yer çok bulutlu 25

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri ile öğleden sonra bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Afyonkarahisar ve Denizli çevreleri, Uşak'ın güney ve doğu ilçeleri ile Muğla'nın iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Kuzey Ege Kıyılarında kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR Parçalı ve çok bulutlu, yerel olarak kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18

DENİZLİ Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 25

İZMİR Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra güney ve doğu ilçeleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

UŞAK Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra güney ve doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 18

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz ile Adana, Mersin ve Osmaniye çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Isparta ve Burdur çevreleri ile Antalya'nın iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ADANA Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27

ANTALYA Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 24

KAHRAMANMARAŞ Parçalı yer yer çok bulutlu 27

OSMANİYE Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin kuzey ve batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Sivas çevrelerinde pus ve sis hadisesi bekleniyor.

ANKARA Parçalı ve çok bulutlu, yerel olarak kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18

ESKİŞEHİR Parçalı ve çok bulutlu, yerel olarak kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18

KONYA Parçalı ve çok bulutlu, yerel olarak kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 22

SİVAS Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 22

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra bölgenin iç kesimleri ile Sinop çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Bartın çevrelerinde pus ve sis hadisesi bekleniyor.

BOLU Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 18

KARABÜK  Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 22

SİNOP Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 21

ZONGULDAK Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 20

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

GİRESUN Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21

ORDU Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 21

SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 21

TRABZON Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, zamanla bölgenin kuzey ve batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu, öğleden sonra Erzincan çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Erzincan'ın batısında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ERZURUM  Parçalı ve az bulutlu, zamanla yer yer çok bulutlu 24

HAKKARİ Parçalı ve az bulutlu 26

MALATYA Parçalı ve az bulutlu, zamanla yer yer çok bulutlu 27

MUŞ Parçalı ve az bulutlu 27

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR Parçalı ve az bulutlu 33

GAZİANTEP Parçalı ve az bulutlu 31

SİİRT  Parçalı ve az bulutlu 33

ŞANLIURFA Parçalı ve az bulutlu 34

DENİZLERDE HAVA

Fırtına beklenmiyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de; kuzey ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/s), Doğu Karadeniz'de; batı ve güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s), batısı kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m Doğu Karadeniz'in doğusu 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı yer yer çok bulutlu, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/s), akşam 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi.

EGE Hava Durumu: Parçalı yer yer çok bulutlu, Güney Ege sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Kuzey Ege'de; kuzey ve kuzeydoğudan, 3 ila 5 (20-40 km/s), güneyi 4 ila 6 (30-50 km/s), Güney Ege'de; kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Orta Ege'de 2,5m Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı ve güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, gece 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgâr: Güney ve güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0