Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji'den 'Kuvvetli Yağış ve Yoğun Kar' Uyarısına Dikkat!

Meteoroloji'den 'Kuvvetli Yağış ve Yoğun Kar' Uyarısına Dikkat!

Onedio Medya
22.01.2016 - 08:43

Meteoroloji, Marmara’nın doğusu ve Orta ve Batı Karadeniz’de yoğun kar yağışları beklendiğini duyurdu. Yurdumuzun bugünden itibaren Karadeniz üzerinden gelmesi beklenen yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. 

Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın doğusu, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Tekirdağ, Balıkesir, Çanakkale'nin doğu ilçeleri, Kütahya, Afyon, Denizli, Diyarbakır ve Bingöl çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle karla karışık yağmur ve kar, Akdeniz kıyıları ile Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa çevrelerinde yağmur ve sağanak şeklinde görülecek olan yağışların; İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları ile Sakarya, Kocaeli, Tokat, Amasya, Giresun, Trabzon, Rize, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan ve Tunceli çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey ve batı kesimlerde hissedilir derecede (4 ila 8 derece) olmak üzere azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz'de kuvvetli(40-70 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

  • KUVVETLİ YAĞIŞ VE YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Yağışların; İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları ile Sakarya, Kocaeli, Tokat, Amasya, Giresun, Trabzon, Rize, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan ve Tunceli çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı(su baskını, Buzlanma, don olayı, tipi şeklinde kar yağışı, çığ düşme riski ve ulaşımda aksamalar) vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

  • BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Bu sabah ve gece saatlerinde İç ve Doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

  • ÇIĞ TEHLİKESİ: Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi riski bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

BÖLGELERİMİZDE HAVA
İçeriğin Devamı Aşağıda

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, doğusu ile Tekirdağ, Balıkesir, Çanakkale'nin doğu ilçelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların zamanla Sakarya ve Kocaeli çevrelerinde yerel olarak kuvvetli ve yer yer yoğun olması bekleniyor. Rüzgarın kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. En Düşük (°C) En Yüksek (°C)

BURSA Parçalı çok bulutlu ve kar yağışlı 4

EDİRNE Parçalı ve çok bulutlu 3

İSTANBUL Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı 4

KIRKLARELİ Parçalı ve çok bulutlu 3

EGE 

Çok bulutlu, Denizli çevrelerinin yağmur, zamanla Kütahya ve Afyon çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR Çok bulutlu, zamanla hafif kar yağışlı 2

İZMİR Parçalı ve çok bulutlu 9

KÜTAHYA Çok bulutlu, zamanla hafif kar yağışlı 1

MANİSA Parçalı ve çok bulutlu 7

AKDENİZ 

Parçalı çok bulutlu ve bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesiminde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde kuvvetli olmak üzere bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ADANA Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey kesimleri ile zamanla il geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 15

ANTALYA Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 14

HATAY Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı 13

ISPARTA Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı 5

İÇ ANADOLU 

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bölgenin güney ve doğusunda yerel olarak kuvvetli ve yer yer yoğun olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ANKARA Çok bulutlu ve zamanla hafif kar yağışlı 1

ÇANKIRI Çok bulutlu, aralıklı ve hafif kar yağışlı 2

KAYSERİ Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğleden sonra kuvvetli ve yer yer yoğun olması bekleniyor. 3

KONYA Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğleden sonra güney ve doğusunda kuvvetli ve yer yer yoğun olması bekleniyor. 2

BATI KARADENİZ 

Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden ittibaren Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu’nun kuzeyi ile Sinop çevrelerinde kuvvetli, yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde kıyılarında hafif, yer yer orta, bölgenin iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BOLU Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı 2

DÜZCE Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 4

SİNOP Parçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 6

ZONGULDAK Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, zamanla kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 4

ORTA ve DOĞU KARADENİZ 

Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz ve Giresun çevreleri ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimlerde kar şeklinde olması beklenen yağışların; Tokat, Amasya, Samsun, Ordu, Giresun ile zamanla Trabzon, Rize çevrelerinde kuvvetli, yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AMASYA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. 2

ARTVİN Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren kar yağışlı 8

SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 6

TRABZON Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmurlu, gece saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli olmak üzere karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 9

DOĞU ANADOLU 

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batısı ile zamanla Bingöl, Erzurum ve Ardahan çevrelerinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde Erzincan ve Tunceli çevrelerinde yerel olarak yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ERZURUM Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı 2

HAKKARİ Parçalı ve çok bulutlu 2

IĞDIR Parçalı ve çok bulutlu 7

KARS Parçalı ve çok bulutlu -3

GÜNEYDOĞU ANADOLU 

Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla Diyarbakır çevrelerinin yağmurlu, yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeyinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DİYARBAKIR Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu, gece saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı 8

GAZİANTEP Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 7

SİİRT Parçalı ve çok bulutlu 10

ŞANLIURFA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 11

DENİZLERDE HAVA

Marmara ve Güney Ege'de fırtına, Kuzey Ege ve Batı Akdeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmurlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s), batısı kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/s), Doğu Karadeniz'de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde Dalga: 1,0 ila 2,0m batısı 2,5m Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu karla karışık yağmurlu, Rüzgar: Kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/s), zamanla 6 ila 8(50-70km/s) kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,5m Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/s), zamanla 5 ila 7(40-60 km/s), Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 5 ila 7(40-60 km/s) ,zamanla 6 ila 8(50-70km/s), kuzeyi kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/s), zamanla 5 ila 7(40-60 km/s) kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m, güneyi zamanla 4,0m Görüş: İyi.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s), zamanla 5 ila 7 (40-60 km/s), Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/s) , ilk saatler 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m , batısı zamanla 3,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Rüzgâr: Batı ve güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,0m Görüş: İyi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
3
2
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Alegori Dobiş

Ziniski bölgesin de kar dize kadar