Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış Uyarısı

adem kara
08.03.2014 - 08:57
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin büyük bir bölümünde görülecek olan yağışların, İstanbul'un kuzey ilçeleri, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik, Ankara ve Çankırı'nın doğu ilçeleri, Kırıkkale, Kırşehir, Çorum, Sinop ile Amasya ve Samsun'un batı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, sabah ve gece saatlerinde Muş, Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Bayburt, Bolu, Bilecik, Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. 

HAVA SICAKLIĞI: Kuzeybatı kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor. 

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve doğu, İç Anadolu ile zamanla Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güneydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey Ege kıyıları, Doğu Akdeniz kıyıları ile İç Anadolu'nun doğusunda kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların İstanbul'un kuzey ilçeleri, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik, Ankara ve Çankırı'nın doğu ilçeleri, Kırıkkale, Kırşehir, Çorum, Sinop ile Amasya ve Samsun'un batı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

  • MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, doğusu ile zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İstanbul'un kuzey ilçeleri, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Bilecik çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, sabah ve gece saatlerinde Bilecik'in yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

BALIKESİR Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 10

BİLECİK Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yerel olarak kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmurlu, sabah ve gece saatlerinde yüksekleri karla karışık yağmurlu 6

BURSA Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 8

İSTANBUL Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 9

  • EGE

Parçalı çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak, sabah ve gece saatlerinde Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. İlk saatlerde Güney Ege kıyılarında yer yer sis görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; öğle saatlerinden itibaren Kuzey Ege kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu, gece saatlerinde karla karışık yağmurlu 10

AYDIN Parçalı çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 15

İZMİR Parçalı çok bulutlu, ilk saatlerde hafif olmak üzere il geneli, gece saatlerinde kuzey ve batı ilçeleri sağanak yağışlı 14

KÜTAHYA Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu, sabah saatlerinde yüksekleri, gece saatlerinde il geneli karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı 7

  • AKDENİZ

Parçalı çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; sabah ve öğle satlerinde Doğu Akdeniz kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

ADANA Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 23

ANTALYA Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 19

BURDUR Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı 13

HATAY Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 24

  • İÇ ANADOLU

Çok bulutlu, kuzeyi ile Konya, Aksaray ve Nevşehir çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Ankara ve Çankırı'nın doğu ilçeleri ile Kırıkkale ve Kırşehir çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin doğusunda güney yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

ANKARA Çok bulutlu, sabah saatlerinde doğu ilçelerinde kuvvetli olmak üzere yağmur ve yer yer sağanak yağışlı9

ESKİŞEHİR Çok bulutlu ve yağmurlu 8

KONYA Çok bulutlu ve yağmurlu 12

NEVŞEHİR Çok bulutlu ve sabah saatlerinde yağmurlu 14

  • BATI KARADENİZ

Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren Sinop çevrelerinde kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Bolu çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

BARTIN Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 11

BOLU Çok bulutlu ve yağmurlu, gece saatlerinde karla karışık yağmurlu 9

KASTAMONU Çok bulutlu ve yağmurlu 10

ZONGULDAK Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 9

  • ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı çok bulutlu, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Giresun çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Samsun ve Amasya'nın batı ilçeleri ile Çorum çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, sabah ve gece saatlerinde Bayburt çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

GÜMÜŞHANE Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu 14

ORDU Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 14

SAMSUN Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 11

TRABZON Parçalı ve çok bulutlu 14

  • DOĞU ANADOLU

Parçalı çok bulutlu, kuzey ve batısı ile Muş, Van ve Bingöl çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, ilk saatlerde Muş çevrelerinde, sabah ve gece saatlerinde Erzincan, Erzurum, Kars, Ağrı ve Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur, yükseklerinde yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

ELAZIĞ Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı 18

ERZURUM Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu, sabah ve gece saatlerinde karla karışık yağmur, yüksekleri yer yer kar yağışlı 9

IĞDIR Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 17

VAN Parçalı ve çok bulutlu 10

  • GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı zamanla çok bulutlu, batısı ile Diyarbakır çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı 20

GAZİANTEP Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 19

KİLİS Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 21

ŞANLIURFA Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı 22

DENİZLERDE HAVA

Doğu Karadeniz'in doğusunda fırtına, Marmara, Kuzey Ege ve Doğu Akdeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor..

KARADENİZ Hava Durumu: Yağmurlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 4 ila 6, gece doğusunda kuzeybatıdan 2 ila 4, Doğu Karadeniz'de doğusu doğudan 6 ila 8, batısı gündüz doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5, gece batı ve kuzeybatıdan 4 ila 6 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, doğu Karadeniz'in doğusunda 3,0 ila 4,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: yağmurlu, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6, gece 5 ila 7 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, gece 2,5m Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE Hava Durumu: sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 5 ila 7, güneyi kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5, gece 4 ila 6 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, kuzeyinde 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ Hava Durumu: sağanak yağışlı, Rüzgar: batısı batı ve kuzeybatı, doğusu doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5, ilk saatlerde doğusunda 5 ila 7 kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, doğusunda ilk saatlerde 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Çok bulutlu, Rüzgar: doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi.

Kaynak: http://www.meteoroloji.gov.tr/tahmin/...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0