Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji'den Fırtına Uyarısı: Soba ve Doğalgaz Zehirlenmelerine Dikkat!

Meteoroloji'den Fırtına Uyarısı: Soba ve Doğalgaz Zehirlenmelerine Dikkat!

Onedio Medya
12.01.2016 - 08:44

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Kıyı Ege, Batı Karadeniz, Antalya, Isparta, Mersin ve Adana çevreleri ile Burdur'un doğu ilçelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde İstanbul çevreleri ile Tekirdağ'ın doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.  Marmara, Kuzey Ege'de fırtına, Güney Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz'de kuvvetli rüzgarın meydana getireceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmekte...

İçeriğin Devamı Aşağıda

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemiz genelinde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı (Lodos), güneydoğu bölgelerde kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, kuzey, iç ve batı kesimlerde kuvvetli (30-60 km/s), Marmara ve Kuzey Ege Kıyılarında zaman zaman fırtına şeklinde (50-80 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

  • KUVVETLİ RÜZGAR ve FIRTINA UYARISI: Güney ve batı yönlerden orta kuvvette esmekte olan rüzgarın; bu geceden itibaren hızını arttırarak yarın (12.01.2016 Salı) Marmara, Kuzey Ege'de fırtına (50-80 Km/S), Güney Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz'de kuvvetli rüzgar (30-60 Km/S) şeklinde eseceği, 13.01.2016 Çarşamba günü İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli ve zaman zaman fırtına (40-70 Km/S) şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. 

  • SOBA VE BACA GAZI KAYNAKLI ZEHİRLENMELERİ UYARISI: Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın meydana getireceği olumsuzluklara karşı (soba ve baca gazı zehirlenmeleri, ulaşımda aksamalar, ağaç ve direklerin devrilmesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

BÖLGELERİMİZDE HAVA
İçeriğin Devamı Aşağıda

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinin, akşam saatlerinde Trakya'nın, gece saatlerinde bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinde İstanbul çevreleri ile Tekirdağ'ın doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) ve zaman zaman fırtına şeklinde (50-80 km/s) esmesi bekleniyor. 

BURSA Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak yağışlı 18

EDİRNE Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak yağışlı 17

iSTANBUL Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde kuvvetli olmak üzere sağanak yağışlı 15

KOCAELİ Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde sağanak yağışlı 20

EGE 

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Kıyı Ege'nin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) ve Kuzey Ege Kıyılarında zaman zaman fırtına şeklinde (50-80 km/s) esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR Parçalı ve çok bulutlu 15

İZMİR Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kıyı kesimleri, gece saatlerinde il geneli sağanak yağışlı 18

MUĞLA Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kıyı kesimleri, gece saatlerinde il geneli sağanak yağışlı 14

UŞAK Parçalı ve çok bulutlu 17

AKDENİZ 

Parçalı ve çok bulutlu, Antalya çevreleri ile zamanla, Isparta, Mersin ve Adana çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

ADANA Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde sağanak yağışlı 16

ANTALYA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 18

HATAY Parçalı ve çok bulutlu 14

HATAY Parçalı ve çok bulutlu 14

İÇ ANADOLU 

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

ANKARA Parçalı ve çok bulutlu 14

ESKİŞEHİR Parçalı ve çok bulutlu 16

KARAMAN Parçalı ve çok bulutlu 14

KONYA Parçalı ve çok bulutlu 14

BATI KARADENİZ 

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde iç kesimleri ile Zonguldak ve Bartın çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin iç kesimlerinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

BOLU Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yağmurlu 15

KASTAMONU Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yağmurlu 13

SİNOP Parçalı ve çok bulutlu 17

ZONGULDAK Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yağmurlu 18

ORTA ve DOĞU KARADENİZ 

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

ÇORUM Parçalı ve çok bulutlu 12

GİRESUN Parçalı ve çok bulutlu 17

SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu 22

TRABZON Parçalı ve çok bulutlu 19

DOĞU ANADOLU 

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

BİTLİS Parçalı ve çok bulutlu 0

ERZURUM Parçalı ve çok bulutlu 3

MALATYA Parçalı ve çok bulutlu 6

VAN Parçalı ve çok bulutlu 4

GÜNEYDOĞU ANADOLU 

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin kuzeydoğu kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

DİYARBAKIR Parçalı ve çok bulutlu 9

GAZİANTEP Parçalı ve çok bulutlu 8

SİİRT Parçalı ve çok bulutlu 7

ŞANLIURFA Parçalı ve çok bulutlu 11

DENİZLERDE HAVA

Batı Karadeniz, Marmara ve Kuzey Ege'de 'de kuvvetli fırtına, Güney Ege'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

  • KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu ve gece batısı yağmurlu, Rüzgar: Rüzgar: Batı Karadeniz'de güney ve güneybatıdan gündüz, doğusunda 4 ila 6 (30-50 km/s), batısında 7 ila 9 (60-90 km/s ) gece, ilk yarıda 6 ila 8 (50-75 km/s), ikinci yarıda 4 ila 6 (30-50 km/s), Doğu Karadeniz'de güney ve güneydoğu, gece batısı güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m batısında 2,5 ila 3,5m gündüz 4,0 ila 5,0m,Görüş: İyi, yağış anında orta.

  • MARMARA Hava Durumu: Parçalı bulutlu,gece yağmurlu Rüzgar: Güney ve güneybatıdan gündüz 7 ila 9 (60-90 km/s), gece ilk yarıda 6 ila 8 (50-75 km/s) ikinci yarıda 4 ila 6 (30-50 km/s) kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m gündüz 3,0m ila 4,0m Görüş: Orta.

  • EGE Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu,aralıklı sağanak yağışlı Rüzgar: Kuzey Ege'de güney ve güneybatıdan gündüz 7 ila 9 (60-90 km/s),) gece 6 ila 8 (50-75 km/s), Güney Ege'de güney ve güneybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/s), güneyi güneydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/s) kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m, kuzeyi akşam 3,0 ila 4,0m ,gündüz 4,0 ila 5,0m. Görüş: İyi.Yağış anında orta.

  • AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı Rüzgar: Güney ve güneybatı,Doğu Akdeniz kıyıları kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/s), kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m Görüş: İyi, yağış anında orta.

  • VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgâr: güney ve güneybatı,doğusu güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m Görüş: İyi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın