Görüş Bildir
Haberler
Metal ve Punk Müziğin Aslında Dinleyenleri Sakinleştirdiği Ortaya Çıktı

Metal ve Punk Müziğin Aslında Dinleyenleri Sakinleştirdiği Ortaya Çıktı

Batuhan
29.01.2016 - 16:04

Yeni bir araştırmaya göre metal ve punk , dinleyiciler üzerinde sakinleştirici etki yapıyor. Araştırma “ekstrem müzik insanları sinirli olmasına yol açar” iddiasını çürüttü.

Avustralya, Brisbane’de bulunan Queensland Üniversitesi Toplum Araştırmaları Bölümü’ne bağlı araştırmacıların yaptığı son çalışmanın sonuçlarına göre genel bir kanı olan “hardcore müzik dinlemek hardcore davranışlara yol açar” mantığını çöpe atılıyor.

Dr. Genevieve Dingle ve öğrencisi Leah Sharman ’ın 18 ve 34 yaş arasında değişen 39 gönüllü denek üzerinde yaptıkları araştırmaya göre genel olarak “ekstrem müzik” (metal, punk, hardcore) dinleyen denekler 16 dakika boyunca öfkelenmelerine sebep olan ilişkileri, para ve iş gibi konulardan bahsettiler. Yeterince sinirlenmelerinin ardından deneklerden bazıları 10 dakika dinlendiler, bazıları ise kendi seçtikleri şarkıları dinlediler. Araştırmacılar, agresif müzik dinleyenlerin daha sakin olduklarını ve öfkelerinin de hızla geçtiğini keşfetti.

Araştırmacılar deneyin sınırlı olduğunu kabul etmekle birlikte daha da genişletilip ilerletilmesi gerektiğini söylediler.

Consequence of SoundGaia Dergi

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
185
80
4
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Handsome Cucumber

Metal müzik insanı sinirli yapar diyenler , müzik zevki aşk meşk konulu pop müzikten öteye geçemeyen şahıslardır.

Şarköylü metalci

şimdi çıkar birisi "nasıl dinliyosunuz bu boktan müziği" kulağınızı sikeyim" tarzı şeyler söyler. peşin peşin yazayım. siktirin gidin amk. şarkımı paylaşır u... Devamını Gör

feyk

stres atip, enerjiyi bosaltmaya birebir.