Görüş Bildir
Haberler
Mersin İdman Yurdu 2-5 Beşiktaş

Mersin İdman Yurdu 2-5 Beşiktaş

Fatih
16.08.2015 - 21:00 Son Güncelleme: 17.08.2015 - 09:32

Mesut Bakkal: "Takım savunmamızda eksiğimiz var"

Süper Lig'in ilk haftasında evinde Beşiktaş'a 5-2 mağlup olan Mersin İdmanyurdu'nda teknik direktör Mesut Bakkal, maç sonu açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş'a karşı iyi savunma yapamadıklarını belirten Bakkal; 'Maçtan önce oyuncularla konuştuğumuzda rakibin tehlikeli ayaklarından ötürü orta sahayı iyi kapatalım dedik ama olmadı. İlk golü yedik sonra eşitledik ama savunmayı kapatamadık. Beşiktaş'ı çok rahat oynattık. Bu kadar rahat oynatırsanız çok sıkıntı yaşarsınız. Mağlubiyeti %100 hak ettik. İyi oyunculardan kurulu takımımız mücadele etmedi ve yenildi. Tamam hava sıcak ama pozisyonlar verdik. Orta sahadaki sorunu çözmemiz gerek. Orayı çözersek iyi olacağız. Gol atıyoruz görüldüğü üzere. Takım savunmamızda eksiğimiz var. Rakibimiz elini kolunu sallaya sallaya üzerimize geldi.' diye konuştu.

Şampiy10

Kaynak: http://sampiy10.gazetevatan.com/bakka...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Şenol Güneş: "Çocuklar galibiyeti hak etti"

Spor Toto Süper Lig'de ilk hafta karşılaşmalarında Mersin İdmanyurdu'nu 5-2'lik skorla mağlup eden Beşiktaş'ta Teknik Direktör Şenol Güneş maç sonunda önemli açıklamalarda bulundu.

Lig TV'ye konuşan Güneş galibiyeti hak ettiklerini anlatırken, 'Koşullar sıkıntılı olsa da kazanmak için oynarsan sorun olmaz. Kaybedince mazeret olabiliyor. Çocuklar galibiyeti hak etti. İyi işler yaptılar, bölüm bölüm kopmalar olsa da.' dedi.

Geliştirmeleri gereken bazı noktalar olduğuna da değinen Güneş, şöyle devam etti: 'Az pozisyon veren ve hücumda zenginlik yaratan bir takım olarak kendimizi geliştirmeliyiz. Rakip 10 kişi kaldığında topu rakibe göstermemeliyiz. Ama buna rağmen gol yiyorsak hala çok işimiz var demektir. Oyun disiplinimiz gelişecek. Oyuncularımı tebrik ediyorum ve emeklerine teşekkür ediyorum.'

Güneş, ilk 11'de şans verdiği ancak devre arasında oyundan aldığı Ricardo Quaresma ile ilgili ise şöyle konuştu: 'Quaresma gayet iyi oynadı. Rakip savunma arkasına toplar atarak tehlike yarattı. Orta sahayı tutmak için biri çıkaracaktı önden. Bu da Quaresma oldu. Herhangi bir olumsuz durum yok.'

Oğuzhan'ın performansından memnun olduğunu da belirten Güneş, 'Yetenekli oyuncu her zaman yeteneklidir. Önemli olan bunun sahaya yansımasıdır. Oğuzhan bugün bunu gösterdi. Defansif olarak daha da gelişmesi lazım. Herkesten faydalanmak istiyoruz. Veli ve Tolgay'ın yokluğunu kapatmamız lazım. Daha sezon başındayız. İlk üç maç sonrasında kesin durumu göreceğiz.' dedi.

Son dönemlerde adı Galatasaray ile anılan ve maç kadrosuna dahil edilmeyen kaleci Cenk Gönen'in durumuyla ilgili de konuşan deneyimli teknik adam, 'Cenk Gönen ile ilgili bir şey yok. Basınımızın işleri. Sakatlığı var. İdmana çıkmamış. Niye kadroya alayım? Her mevkiye oyuncu bakıyoruz. Eğer oyuncu kendi rahatsız olur da gitmek isterse o zaman değerlendiririz. Cenk kendini üçüncü kaleci olarak görüp ayrılmak istiyor olabilir. Menajerler bu konuda kendi başlarına iş yapıyorlar. Bizim kadromuzdaki tüm oyunculara ihtiyacımız var.' ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak: http://www.mackolik.com/Haber/174514/...

Cenk Tosun: "Bana al da at dercesine paslar attılar"

Spor Toto Süper Lig'in açılış haftasında Mersin İdmanyurdu 'nu 5-2'lik skorla mağlup eden Beşiktaş 'ta maça damgasını vuran isimler Oğuzhan Özyakup ve Cenk Tosun açıklamalarda bulundu.

Lig TV 'ye konuşan Cenk çok mutlu olduklarını belirtirken, 'Gerçekten lige üç puanla başlamak istiyorduk. Bizim için çok güzel oldu. Güzel başladık maça. Erken golü bulduk. Biraz geriye yaslanınca rakip golü buldu. İkinci yarıda çok iyi oynadık. Olcay ve Oğuzhan bana al da at dercesine paslar attılar. Onlara çok teşekkür ediyorum. İkinci golde tek paslarla baya güzel gol attık.' dedi.

Oğuzhan Özyakup ise maç sonu açıklamalarında şöyle konuştu: 'Biz her gün çift idman yaptık. Bugün karşılığını aldık. Bunu anladık. Maça zaten Cenk'in şutuyla başladık. 90 dakikaya bakarsak hemen hemen her bölümde biz hakimdik. Sonuçta bu takım oyunu. Üç puan gollerden asistlerden önemli. Hocanın sana verdiği değer çok önemli bizim için. Biz çok iyi bir kamp geçirdik. Geçen senenin sonuna doğru eski hocamız bana çok şans vermemişti ama bunlar geride kaldı.'

Goal

Kaynak: http://www.goal.com/tr/news/232/spor-...

Mersin İdman Yurdu 2-5 Beşiktaş

Mersin İdman Yurdu 2-5 Beşiktaş

Şampiyonluk adaylarından lige en dikkat çekici başlangıcı yapan Beşiktaş oldu. Mersin İY ile deplasmanda karşılaşan siyah beyazlılar, muazzam bir futbol oynadı ve 5-2'lik galibiyetle lige fırtına gibi girdi. Oğuzhan'ın 3 asist yaptığı maçta Cenk Tosun da hattrick yaptı. 

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında Mersin İdmanyurdu'na konuk oldu. Takımın başına getirilen teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde ilk resmi maçına çıkan Beşiktaş'ta, yeni transferler Luiz Rhodolfo, Andreas Beck ve Dusko Tosic ligde ilk kez siyah-beyazlı formayı giydi. Takımın Portekizli yıldızı Ricardo Quaresma da 3 yıl sonra yeniden siyah beyazlı formayla Spor Toto Süper Lig'de ter döktü. Mario Gomez'i yedek soyunduran Güneş, kalede Tolga Zengin'e şans verirken, defansta Beck, Ersan Gülüm, Rhodolfo ve Tosic dörtlüsünü sahaya sürdü.

Geçen sezonun da açılış maçında yine Beşiktaş ile karşılaşan Mersin İdmanyurdu, sahaya Mihaylov, Sadiku, Vederson, Tita, Welliton, Oktay Delibalta, Mitrovic, Nakoulma, Mehmet Taş, Serkan Balcı ve Khalili ilk 11'i ile çıktı.

Beşiktaş maça fırtına gibi başladı. İlk 6 dakikada rakip kaleyi 4 kez yoklayan siyah beyazlılar golü de hemen buldu.  9. dakikada Beşiktaş aradığı golü buldu. Oğuzhan Özyakup'un pasıyla hızla ceza sahasına giren Cenk Tosun, şık bir çalımla defanstan sıyrılarak, topu kalenin uzak köşesinden ağlara gönderdi ve geçen sezon olduğu gibi bu yıl da takımının bu sezonki ilk golünü atan isim oldu. Golden sonra stoperlerin arasına atılan uzun paslarla etkili olan ev sahibi, 4. denemesinde golü buldu.  19. dakikada Mersin ekibi, maça dengeyi getiren golü attı. Khalili'nin ara pasıyla defansın arkasına sarkan Nakoulma, karşı karşıya kaldığı kaleci Tolga Zengin'i de geçerek, topu boş kaleye gönderdi: 1-1. Nakoulma, gol sonrasında tribünlere koşarak, asker selamı verdi.

Beşiktaş ilk yarının sonunda şiir gibi bir golle tekrar öne geçti. Orta sahayı hızla geçen Olcay Şahan, meşin yuvarlağı Cenk Tosun'a gönderdi. Bu oyuncunun pasıyla kalabalık Mersin defansı arasında kalan Oğuzhan Özyakup, topu tekrar Olcay'a kazandırdı. Kale önüne kadar giren Olcay'ın pasıyla boş pozisyonda kalan Cenk, rahat bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara göndererek, hem kendisinin, hem de takımının ikinci golünü kaydetti. 

İkinci yarıda oyunun tek hakimi yine Beşiktaş'tı. Hücum alanında seri paslarla etkili olan siyah beyazlılar, 65. dakikada Mehmet Taş'ın atılmasıyla 10 kişi alan rakibi karşısında 67'de farkı ikiye çıkardı. Maçın yıldızlarından Oğuzhan'ın pasında Cenk, kendisinin ve takımının 3. golüne imza attı. Türkiye'deki ilk hattrickini yapan Cenk, Mersin İY maçlarındaki 6. golüne imza attı. 

Beşiktaş, bu golden sonra da durmadı. Gecenin kahramanı Oğuzhan, 73. dakikada 3. asistini Olcay'a yaptı ve skor 4-1'e geldi. Son bölümde Tosic'in hatası sonucu oluşan pozisyonda nakoulma farkı ikiye indiren isim oldu. 

Beşiktaş, son anlarda başka gole izin vermedi ve uzatmadalarda Kerim ile br gol daha bularak maçı 5-2 kazandı. Siyah beyazlılar böylece lige en iyi başlayan takımlardan biri  oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0