Görüş Bildir
Haberler
Merkel: 'Türkiye'ye Vereceğimiz 3 Milyar Euro'yu Hazır Etmek Üzereyiz'

Merkel: 'Türkiye'ye Vereceğimiz 3 Milyar Euro'yu Hazır Etmek Üzereyiz'

Emre Ordu
22.01.2016 - 18:05 Son Güncelleme: 22.01.2016 - 21:32

Almanya'nın başkenti Berlin'de Başbakan Davutoğlu ile yaptığı görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Almanya Başbakanı Angela Merkel, göçmen ve yasa dışı göç meselesini masaya yatırdıklarını belirterek, sığınmacılar için Türkiye'ye ödeyecekleri 3 milyar Euro'yu hazır etmek üzere olduklarını belirtti. Öte yandan Türkiye ve Almanya'nın, Schengen Bölgesi'ni ziyaret edecek Türk vatandaşlarına Ekim ayından itibaren vize muafiyeti getirilmesi için ortak çalışma yürütme konusunda anlaştığı belirtildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Berlin'de gerçekleştirdikleri görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenledi.

Merkel'in açıklamalarından satırbaşları şöyle:

PKK'ya karşı Türkiye'nin mücadelesini konuştuk. Göçmen krizi görüşmelerimizin en önemli noktasını oluşturmuştur. Türkiye'de 2.5 milyon göçmen bulunmakta ve Türk halkı göçmenleri ağırlamaktadır.

Türkiye hükümetine verilecek 3 milyon Euro'yu görüştük. Türkiye'de göçmen statüsünde 1 milyon göçmen çocuk bulunmakta. Yasa dışı göç meselesini konuştuk. Türkiye ve Yunanistan insan kaçakçılarına göz yummamalıdır.

'Türkiye ve Yunanistan insan kaçakçılarına göz yummamalıdır'

'Türkiye ve Yunanistan insan kaçakçılarına göz yummamalıdır'

Türkiye bu konuda önlemlerini almıştır. Yoğun bir gündeme sahip olduğumuzu anlayabilirsiniz. Önümüzde ortak pek çok görev bizi beklemektedir. Sığınmacılar için Türkiye'ye 3 milyar Euro'yu ödemek için hazır etmek üzereyiz'

Türkiye'de göçmen statüsünde 1 milyon göçmen çocuk bulunmakta. Yasa dışı göç meselesini konuştuk. Türkiye ve Yunanistan insan kaçakçılarına göz yummamalıdır. Bugunkü görüşmemiz Türkiye ile ilişkilerimizin daha da derinleşmesine neden olmuştur.

'DAEŞ insanlığa yönelik bir tehdittir'

'DAEŞ insanlığa yönelik bir tehdittir'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar ise şu şekilde;

İstanbul'da meydana gelen terör saldırısını kınıyoruz. Ölen Alman vatandaşlarının ailelerine baş sağlığı diliyorum.Terörün dini, ırkı, milleti yoktur. Teröre karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. 

DAEŞ insanlığa yönelik bir tehdittir. PKK da özellikle Suriye’deki gelişmelerden aldığı cesaretle Türkiye’de ciddi bir terör faaliyetine girmiştir. Bu konularda kapsamlı bilgi aktardım. Türkiye’deki mücadele hukuk içinde, terörist grupları hedef alan, huzuruna yönelik bir mücadeledir.

Suriye krizinin yol açtığı insanlık dramı sınırlar içinde kalmadı. Türkiye ve Avrupa’ya yönelik sosyal istikrarsızlık konusu haline geldi. Türkiye mülteciler konusunda elinden gelen gayreti gösterdi.

'Türkiye ve Almanya arasında işbirliği kuvvetleniyor'

'Türkiye ve Almanya arasında işbirliği kuvvetleniyor'

Türkiye ile Almanya ilişkileri daha da güçleniyor. Bakanlıklarımız arasında işbirliği kuvvetleniyor.Türkiye ile Almanya gündeminin olumlu yönleri var. Dünyada meydana gelen ekonomik kriz sonrası Türk ve Alman ekonomisi sağlam durmuştur.

Türk ve Alman hakları birbiriyle dostluklarını ilerletmiştir. Bundan sonra iki ülke halkı dostluklarını ilerleterek yaşayacaktır. Başbakan Merkel ile zirvelerde her zaman biraraya geleceğiz. Bakanlıklarımızla verdiğimiz mesaj; ülkelerimizin huzurunu kim bozmak isterse, Almanya ve Türkiye'yi omuz omuza karşılarında görecekler.

Sayın Merkel mülteci krizi konusunda Avrupa'da farklı bir algı oluşturdu. Suriye'den gelen mültecileri barbar bir rejimden kaçan masumlar olarak görüyoruz.

Türkiye mültecilere insanı yaşama hakları sağlama çalışmalarını devam ettiriyor. Buradan Avrupa komuoyuna, mülteciler krizi bir ülkenin sorunu değildir. Bu tarz krizlerde omuz omuza vermeliyiz. Biz bir olursak bunların üstesinden gelebiliriz.

"Rusya'nın müdahalesinden sonra Suriye'de güvenli bir yer kalmadı"

"Rusya'nın müdahalesinden sonra Suriye'de güvenli bir yer kalmadı"

Suriye'de güvenli hiçbir yerin kalmadığını ifade eden Davutoğlu, 'Rusya'nın müdahalesinden sonra maalesef Suriye'de artık güvenli hiçbir yer kalmadı. Suriye'de şartlar gittikçe kötüleşti. Ama biz Suriyeliler için ümidimizi kaybetmeden, hem mültecilere iyi şartlar sağlamak hem de Suriye'de kalıcı bir barışı ihdas  etmek için gece gündüz çalışmak durumundayız. Bu konuda Almanya ile birlikte yapacağımız önemli çalışmalar olduğu kanaatindeyim' şeklinde konuştu

İçeriğin Devamı Aşağıda

Schengen'de tarih konusunda anlaşmaya varıldı

Schengen'de tarih konusunda anlaşmaya varıldı

AFP'nin haberine göre, Türkiye ve Almanya, Başbakan Davutoğlu ve Alman meslektaşı Merkel arasında yapılan görüşmede Schengen Bölgesi'ni ziyaret edecek Türk vatandaşlarına ekim ayından itibaren vize muafiyeti getirilmesi için ortak çalışma yürütme konusunda anlaştı.

Türkiye'nin Temmuz ayına üzerine düşen yükümlülüklerini yerine getirmesi durumunda AB Konseyi Türkiye'yi üç ay süreyle izleyecek. AB Konseyi Türkiye'nin gerekli yükümlülükleri yerine getirdiğine kanaat getirirse Ekim 2016'da vize muafiyetine onay verecek

T 24 AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
42
22
12
10
8
6
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
cihan akran

Uluslararası rüşvet bu olsa gerek.

Pasif Kullanıcı

çok da sikik bir rüşvet, 10 milyar dolar kendimiz harcamışken..

Fener Bahce

danimarka daha tam soyamamış mültecileri. diyorlardı ya değerli eşyalarını alalım diye. daha toplayamadı angutlar. yoksa para hazırdı abisi

Pasif Kullanıcı

sevri imzalayanların torunlarını arıyosanız ahanda bu puştlar.bir tane kodumun millet vekili çıkıpta bunlar vatan hainidir demiyor.bu mu lan Atatürkün bırakt... Devamını Gör