Görüş Bildir
Haberler
Merkel: 'Türkiye Mültecilere Çok İyi Bakıyor'

etiket Merkel: 'Türkiye Mültecilere Çok İyi Bakıyor'

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'nin çok sayıda Suriyeliyi ağırlayarak olağanüstü bir iş çıkardığını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraf: AP

Merkel Federal Basın Evi’nde düzenlenen geleneksel yaz dönemi basın toplantısında başkent muhabirlerinin sorularını cevapladı.

Türkiye'yi Avrupa Birliğine (AB) tam üye olarak görmediğine ilişkin siyasi düşüncesinin bilindiğini ifade eden Merkel, 'Ancak ben yine de Türkiye ile çok iyi ilişkiler olması için çaba sarf ediyorum.' dedi.

Merkel, bundan dolayı AB ile Türkiye arasındaki göç mutabakatının devam etmesinden ve Gümrük Birliğinin güncellemesinden yana olduğunu belirtti.

Son AB Liderler Zirvesi’nde Türkiye’ye 3 milyar euro'nun verilmesinin kararlaştırıldığını anımsatan Merkel, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bu konularda görüşmeler yaptığını ifade etti.

"Türkiye mültecilere çok iyi bakıyor"

"Türkiye mültecilere çok iyi bakıyor"

Fotoğraf: AA

Sığınmacıların siyasi bir araç olarak kullanılmaması gerektiğini aktaran Merkel, 'Türkiye, özellikle Suriyeli mültecilere çok iyi bakıyor. Orada inanılmaz çok şeyler yapıyor. Biz (Türkiye’yi) destekledik. Elbette küçük bir ölçüde. Ben bu mutabakatın geliştirilmesini istiyorum. Bu, etkilenen insanlar için en iyisidir.' değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Merkel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kıbrıs konusunda yaptığı açıklamalarından dolayı Yunanistan ile Türkiye arasındaki görüşmelerin başarısızlıkla sonuçlanıp sonuçlanmadığına ilişkin soruya da kendisinin ilke olarak müzakerelerin başarısız olduğundan söz etmediğini belirterek, 'Gerileme veya ilerleme vardır.' ifadesini kullandı.

Yunanistan ile Türkiye arasında istişari görüşmelerin yeniden başladığını anımsatan Merkel, 'Yunanistan Başbakanı ve Türkiye Cumhurbaşkanı bir araya geldi. Bu iletişim kanallarını her zaman açık tutmak için çalıştık ve özellikle Yunanistan ve Türkiye arasındaki ilişkilerde birtakım küçük adımlar atmayı başardık.' dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı'nın, Yunan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) tarafının kabul etmediği iki devletli bir çözümden yana olmasının görüşmeleri zorlaştırdığını dile getiren Merkel, bu konuda Birleşmiş Milletler (BM) yönetiminde görüşmelerin devam edilmesi gerektiğini ifade etti.

Merkel, doğru yöne yönlendirmesi gereken bu görüşmelerin zor ve uzun soluklu olacağını belirterek, 'Bu şimdi elbette bir gerilemeydi. Ancak bu tür gerilemelerle cesaretin kırılmasına izin vermemek lazım.' diye konuştu.

AB'nin iltica politikasına da değinen Merkel, AB’nin halen ortak bir iltica politikası geliştiremediğine işaret ederek, bunun AB için büyük bir yük olduğunu ve çözülmesi gerektiğini kaydetti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
231
101
57
7
4
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
İsim Soyisim

Mal karı. İktidarı ve mülteci politikasını desteklemeye devam edin bakalım şurada bir kaç sene içinde ülke karışıp iç savaş çıkınca sınırlarınızda bir anda s... Devamını Gör

King in the East

türkiye bi kendi halkına bakamıyor zaten amk..

yigitalp-tokur

Haklısın Merkel! Mültecilere iyi bakıyor ama kendi vatandaşına bakamıyor... Sıkıntı bu!