Görüş Bildir
Haberler
Mercek Altında: Ariana Grande'den "Dangerous Woman"

Mercek Altında: Ariana Grande'den "Dangerous Woman"

Berke Ak
28.06.2016 - 17:43

Haydi bu tehlikeli kızımızın etkileyici albümüne bir göz atalım!

İlk başta Grande'nin 'şeker kız' imajında, ismi Moonlight olarak tasarlanan, hatta ilk teklisi de Focus olarak yayınlanan bu albüm nasıl mı 'tehlikeli' ve güçlü bir albüm olup Dangerous Woman'a dönüştü? Ariana Grande'nin dinleyenleri vokalleri ve altyapılarıyla hayran bırakan, R&B ve Pop'un birleşimini bize en harika şekilde sunan Dangerous Woman albümüne şöylece bir göz atalım dilerseniz;

1. "Moonlight" dönemi ve "Focus"

Grande, 2015 yılının yaz aylarında My Everything isimli albümü için yaptığı The Honeymoon isimli turnesini bitirmeye yaklaşırken, yavaş yavaş olası yeni albümü Moonlight'ın tanımını da yapıyor, Focus teklisi için tanıtımlarını yapıyordu. Grande için bu kadar değerli olan Focus, çıktığı anda bekleyenleri hayrete düşürmüştü. Şarkı, nakaratından dolayı kötü eleştiriler alsa bile Billboard Hot 100 tekli listesinde iyi bir performans sergilemişti. Hayranlar, Focus'un da içinde bulunduğu Moonlight albümünü sabırsızlıkla beklerken albümün kapağı için olası hayran çalışmaları yapıyorlardı.

2. Elveda "Moonlight", merhaba "Dangerous Woman"!

2. Elveda "Moonlight", merhaba "Dangerous Woman"!

Moonlight albümünü tamamlayan Grande, albümün ilk teklisi Focus'u da yayınlamışken bir oh çekecek iken bilinmeyen sebeplerden dolayı aynı zamanda Justin Bieber gibi sanatçıların menajeri olan Scooter Braun ile yollarını ayırdı! Albüm, Grande'nin menajeri Scooter Braun ile birlikte hazırlandığı için albümü yenilemek için çalışmalar başlandı. Yaklaşık iki haftada Moonlight isimli albümünde eklemeler ve çıkarmalar yapan, adını değiştiren, yeni yeni şarkılar kaydeden Grande, çalışkanlığını da böylece göstermiş oldu. Albüm, Moonlight için çok fazla ağır kalmış olacak ki Grande, albümün temasına uymadığı için tekli olarak yayınlanan Focus'u albümden çıkardı ve Japonya özel versiyonunda satışa sundu. Grande'nin bu davranışı çok eleştirilirken Focus'u sevmeyenler de bu durumdan memnun kaldı. Albüm, Moonlight ve Dangerous Woman gibi birbirinden alakasız temaların birleşimi olsa bile dinleyene bir bütünlük sağlayabiliyordu. Albümün açılış şarkısı Moonlight, 'Let Me Love You' şarkısındaki 'Moonlight' vurgusu, 'Bad Decisions' şarkısının introsundaki 'Moonlight' sözü, 'Ben bu albüm için yapılmadım!' mesajını dinleyenlere sunuyor. 

Eleştiri odağı Focus'u buradan izleyebilirsiniz.

3. "Dangerous Woman" teklisi ile döneme giriş

Albümünü yeniden hazırlayan Grande, uzun zamandır Snapchat hesabı üzerinden kesitlerini paylaştığı Dangerous Woman albümünün ilk teklisi albümle aynı ismi taşıyan Dangerous Woman'ı 11 Mart 2016'da yayınladı! Yayınlandığı anda büyük ilgi çeken Ariana Grande, bu şarkıda güçlü vokallerini yeniden kanıtlamış oldu. Focus'dan sonra böyle ağır ve olgun bir şarkı yapan Grande, bu konuda oldukça takdir edildi. Grande'nin vücudu ve güzelliğine vurgu yapılan Dangerous Woman video klibi ise 30 Mart'da yayınlanırken şarkı, Billboard Hot 100 tekli listesine 8 numaradan giriş yapmıştı. Şarkı için ilk başta iki adet video klip düşünülürken sonra bu fikir rafa kaldırıldı.

Dangerous Womanburadan izleyebilirsiniz

4. Albümün tanıtımına tam gaz devam: "Be Alright" ve "Let Me Love You"

Grande, Dangerous Woman teklisinden sonra sessizliğe bürünmeden hemen bir hafta sonra hayranların aylarca beklediği Be Alright şarkısını albümün promosyon teklisi olarak yayınladı. Grande, Be Alright ile danstaki başarısını gösterdi. Bu sırada çeşitli yerlerde performans sergileyen Grande, Nisan ayında albümün ikinci promosyon teklisi, Lil Wayne'in de eşlik ettiği Let Me Love You şarkısını tanıttı. Grande, bu şarkısında onu aldatan eski sevgilisi rapper Big Sean'a, Big Sean'ın idolü Lil Wayne ile düet yaparak gönderme yaptı. Şarkı için herhangi bir video klip beklenmezken Grande, bir anlık duyuru ile Apple Müzik üzerinden şarkının video klibini yayınladı! Grande, Let Me Love You'da iyice olgunlaştığını doğal kıvırcık saçları ile tek günde bir evde çekilen klipte gösterirken albümün tanıtım teklileri ise Billboard Hot 100 tekli listesinde iyi performans sergiledi. Albümün tanıtımları için Apple Müzik ile anlaşan Grande, albümün çıkışına kadar her gün bir şarkıyı Apple Müzik'de hayranları için paylaştı.

Be Alrightburadan dinleyebilirsiniz.

Let Me Love You'yu buradan izleyebilirsiniz.

5. Bekleyiş sona erdi, "Dangerous Woman" bizlerle!

Tanıtımların ve performansların ardından Grande'nin albümü için bekleyiş sona erdi, iTunes ve müzik marketler hazırlandı, herkes derin bir nefes aldı ve 20 Mayıs 2016'da Dangerous Woman albümü yayınlandı! Yayınlandığı anda albümdeki Nicki Minaj düetiyle, Grande'nin güçlü vokalleriyle ve altyapılarıyla dikkat çeken Dangerous Woman albümü, Thinking Bout You ile ağlattı, Into You ile oynattı. Leave Me Lonely şarkısında efsanevi sanatçı Macy Gray ile vokallerini kapıştıran Grande, Touch It parçasının sonundaki ıslık notaları ile dikkat çekti. Greedy parçası ile Grande'nin aşka olan doyumsuzluğunu anlarken, Sometimes ile Ariana'nın özlemini tattık. Knew Better/Forever Boy'da iki şarkıyı bir bütün haline getiren Grande, I Don't Care'de de kendine olan güvenini gözler önüne sermişti. Albümün profesyonel dergiler tarafından eleştirilen Metacritic puanı ise 100 üzerinden 76 olarak belirlenince, Dangerous Woman'ın kalitesini profesyonel kalemlerden kanıtlamış oldu. Her şey bu kadar iyi, albüm yüksek puanlara sahipken bir de işin kötü bir yanı vardı. 'Rolling Stones' dergisinin albüme verdiği 60/100 puan ve gerekçelerinin 'Her gün şarkısından sonra Bazen şarkısı mı gelir yahu? Thinking Bout You şarkısının sözleri ne kadar da basit.' gibi yetersiz eleştirilerden oluşmasıydı. Bir çok dergi editörü ve hayran tarafından bu baştan savma oyun geri çekilmesi için imza kampanyası başlatılsa bile, dünyaca ünlü dergilerin editörleri Rolling Stones'ı kınasa bile oy geri çekilmedi ve albüm 76 puanda kaldı. Albüm, ilk hafta stream* dahil 176 Bin, stream hariç 129 Bin satarak Billboard Hot 200 albüm listesine 2 numaradan giriş yaparak 'Her albümü 1 numara olan sanatçı' rekorunu bırakmak zorunda kaldı. Listenin ilk sırasında ise stream hariç 50 Bin satan Drake yer alıyordu. Saf satışta 50 Bin satan bir albümün, 126 Bin satan bir albümden ön sırada yer almasını pek doğru bulmayanlar olsa bile Grande, plak şirketine göre dünya çapında ilk haftada 1 Milyon satışı geride bırakmıştı! Albüm, iTunes'da Türkiye dahil 75 ülkede 1 numaraya oturunca Grande, Instagram üzerinden bize teşekkürlerini sundu. 

*Stream, Amerika'da albüm satışında da etkisi olan YouTube izlenimleri, Spotify ve Apple Müzik dinlenimleridir.

6. Dilimizden düşmeyen ikinci tekli: Into You!

Grande, albümünü yayınladıktan kısa bir süre sonra albümün ikinci teklisi Into You'yu sevenlerine sundu! Şarkı, Grande'yi seven sevmeyen herkesin favorisi oldu! Max Martin imzası taşıyan bu şarkı, belli olmayan bir nedenden dolayı radyolara gönderilmediği için Billboard Hot 100 tekli listesinde iyi bir başarı gösteremese de Into You'nun bu yaz peşimizi bırakmayacağı aşikâr!

7. "Tehlikeli" albümle "Tehlikeli" günler dileriz!

Ariana Grande'nin son zamanlarda çok konuşulan, benim ise 2016 yılında çıkan albümlerden favorim olan Dangerous Woman'ın tanıtımının sonuna geldik! Grande, albüm için çalışmalarına devam ederken yeni turnesi için de hazırlıklara başladı! Bu yazıda, bu heyecanlı dönem hakkında umarım istediğiniz bilgiyi edinmişsinizdir, teşekkür ederim!

Tehlikeli albümle tehlikeli günler dileriz!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
167
122
21
17
7
4
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
İrem Martinez

En iyi albümü tartışmasız DW

Melinda

ağğğ eveeet <3

Melinda

bir insan nasıl bu kadar mükemmel olabilir?