Görüş Bildir
Haberler
Memur ve Emekli Maaşlarına Yapılacak Zam Oranı Belli Oldu

Memur ve Emekli Maaşlarına Yapılacak Zam Oranı Belli Oldu

12 milyon memur ve memur emeklisinin merakla beklediği enflasyon zammı yüzde 4.37 olarak gerçekleşti. Memur ve memur emeklileri yüzde 3'lük zamma ek olarak yüzde 4.37'lik enflasyon farkı yansıtılacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bugün açıklanan aralık ayı enflasyon oranı ile birlikte yaklaşık 12 milyon memur ve memur emeklisinin merakla beklediği enflasyon farkı zam oranı da belli oldu. 

Aylık bazda yüzde 1.25 artış kaydeden TÜFE ile birlikte 2020 yılının ikinci yarısında enflasyon yüzde 8.37 olarak gerçekleşti. 

Toplu sözleşme gereği memur ve memur emeklilerinin Ocak maaşlarına yüzde 3 zam olacak. 

Yüzde 3'lük zamma ek olarak yüzde 4.37'lik enflasyon farkı da maaşlara yansıtılacak. Hükümet ile imzalanan toplu sözleşmede, 2021 yılınının ilk yarısı için 2020'nin ikinci yarısındaki enflasyonun yüzde 4'ün üzerinde kalan kısmının enflasyon farkı olarak yansıtılması düzenlenmişti. 

SGK ve Bağ-Kur emeklileri ise yüzde 4'lük zamma ek olarak yüzde 4.37'lik enflasyon farkıyla birlikte maaşlara yansıtılacak toplam zam oranı yüzde 8.37 olacak.

Bu zamla birlikte En düşük memur maaşı 4 bin 500 lira, en düşük memur emekli aylığı ise 3 bin 20 lira oldu.

Bu zamla birlikte En düşük memur maaşı 4 bin 500 lira, en düşük memur emekli aylığı ise 3 bin 20 lira oldu.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
117
47
12
7
5
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Aklıma seks oyuncağı yerine oyuncak ayı alan dayı karikatürü geldi, ben de onun gibi bu zamla ne yapacağımı bilemez haldeyim öneri bekliyorum;)

Mümkünse bu zam'a ek vergilendirilme yapılabilir mi. Sokak röpörtajlarını görüyoruz halk gani gani yetiyor diyor. Fazla para bizi bozar. Yetkililerden destek... Devamını Gör

Elliot Alderson

hsşabaksbwjbwksbaksbskabaksnsks beklemediğim bir yorumdu çok güldüm teşekkürler :d bu bize fazla geldi bozulduk yine