Görüş Bildir

Bu haber taslak halindedir!

Haberler
Memleket İnsanını İkiye Bölen 16 Anlaşmazlık

etiket Memleket İnsanını İkiye Bölen 16 Anlaşmazlık

Borgen
24.04.2016 - 11:04

Yıllarca futbol takımları ve siyasi partiler üzerinden yürüyen “kimin tuttuğu daha iyi” tartışması çağın değişmesiyle hem şekil değiştirdi hem de zenginleşti. 80’lerin sonundaki meşhur acidciler-metalciler kavgasının tarihin tozlu raflarındaki yerini almasından sonra yurt sathında bir süreliğine tesis edilen huzur ve barış ortamı uzun ömürlü olmadı. Dergi sayfaları ve Kadıköy pasajlarında cereyan eden, kardeşi kardeşe kırdıran, nice arkadaşlıkları nihayete erdiren bu tartışmadan sonra, internet hayatımıza girene kadar akacak mecra bulamayan tartışmalar da aldı başını yürüdü. Zevklerin ve renklerin tartışmaya açık olmadığıyla ilgili o meşhur bir o kadar da anlamsız deyişi yerle bir etmeye ant memleket insanının en çok nelerde anlaşamadığına bir bakalım…

İçeriğin Devamı Aşağıda

1- Elma Dilim Patatesçiler - Parmak Patatesçiler

1- Elma Dilim Patatesçiler - Parmak Patatesçiler

Parmak patatesçilerin 'klasikçiler' olarak da adlandırıldığı bu savaşta, üçüncü yol olarak kibrit patatesçileri eklemekte de fayda var.  2000'li yıllarda yaygınlaşan elma dilimin klasikçiler tarafından revizyonist bir akım mualamesi görmesi tartışmaları hararetlendiriyor.

2- Yazcı - Kışçı

2- Yazcı - Kışçı

Mevsim savaşları interneti ikiye bölen en büyük tartışmalardan biri. Doğalgaz faturalarından, hayatta kalmaya çalışan sokak hayvanlarına, nemden yapış yapış olmaktan, klimaların zararlarına, denize girmenin yüceliğinden, kar topu oynamanın erdemine kadar bitmek tükenmek bilmeyen argümanlarla devam eden savaşın bir de ürkek baharcı cephesi mevcut.

3- Messiciler - Ronaldocular

3- Messiciler - Ronaldocular

Barcelona - Real Madrid kavgasının İspanya'dakinden bile daha şiddetli yaşandığı, terörist Katalanlar, kralın piçleri Madridliler diye başlayan hakaretlerin sınır tanımadığı ve çeşitli sitelerde 'reelde kavgaya davet'e kadar uzandığı ülkemizde, Messi mi, Ronaldo mu sorusu da tabii ki aynı şiddette tartışılıyor. Biz ise Sabri Sarıoğlucular olarak iki tarafı da akşam 8'de, köşedeki tekel'in önüne bekliyoruz. Artık bu tartışmaya bir nokta koymanın zamanı geldi.

4- Limonlu Soğuk Çaycılar - Şeftalili Soğuk Çaycılar

4- Limonlu Soğuk Çaycılar - Şeftalili Soğuk Çaycılar

Uzlaşması en zor görünen cephelerden biri de soğuk çaycılar cephesi. Yıllarca tek başına hüküm süren limonlu soğuk çayın artık çok dişli rakipleri var. İki tarafın da konu soğuk çay olunca farklı bir tada tahammülü yok. Tüm bu tartışmaları uzaktan izleyen, sessiz ama vakur yeşil çaycı cepheye de selam olsun.

5- Kediciler - Köpekçiler

5- Kediciler - Köpekçiler

Bu iki şahaneliğin ikisini de beraberce sevmek varken, hangisinin daha sevimli, daha dost canlısı, daha kadir kıymet bilir, yüksek ahlak ve feraset ehli, milli şuur ve sınıf bilinci sahibi olduğu gibi bin beş yüz konuda tartışmalar sürüyor. Kedicileri ve köpekçileri bu iki şapşiği beraberce sahiplenmeye davet ediyoruz. Bize üçüncü bir keçi yolu açtırmasınlar!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6- Ünlülerciler - Gönüllülerciler

6- Ünlülerciler - Gönüllülerciler

Malum yarışmanın iki tarafından birini tutanların diğer tarafa vaat ettikleri kan, nefret ve gözyaşından ibaret. Özellikle Twitter'daki tt savaşlarıyla yürüyen bu tartışma, iki tarafın fanlarının ya da bir yarışmacının tabiriyle fanişkolarının, gündüz kuşağında devam eden hararetli sohbetleriyle sürüyor. Bu sene daha çok Semihçiler-anti Semihçiler olarak bölündüklerini de ekleyelim.

7- Kadıköycüler - Taksimciler

7- Kadıköycüler - Taksimciler

Gece hayatı olsun, avare avare gezip dolaşmak olsun, manita olimpiyatları kapsamındaki buluşmalar olsun, Kadıköy'ün mü Taksim'in mi daha iyi olduğu tartışması yıllardır sürse de, son yıllarda Kadıköy'ün yaptığı atak ile tekrar alevlendi. İki tarafın da müdavimlerinin kendine has sebepleri var. Nişantaşı cephesinin ise bu tartışmayla bir ilgisi yok. Biz oyumuzu, Gaziosmanpaşa'nın çılgın ilişkili elbise partileriyle meşhur Şanzelize Cafe'sinden yana kullanıyoruz.

8- İosçular - Androidciler

8- İosçular - Androidciler

3310'larımızla yılan oynayıp mutlu olduğumuz günlerde artık geride kaldı. Son yıllarda hayatımıza girmiş ve hararetli tartışmaların, türlü ithamların gırla gittiği bir başka mevzu da cep telefonlarıyla ilgili. İki tarafın da, savunduğu işletim sistemine laf edildiği zaman adeta yedi sülalesine sövülmüş gibi tepki veriyor olması ise anlaşılması güç bir gizem.

9- Yazlıkçılar - Tatil Köyücüler

9- Yazlıkçılar - Tatil Köyücüler

Animatörlerleri, su kaydırakları, açık büfesi, devasa havuzları ile tatil köyleri mi, bahçesinde mangal yapabileceğiniz, komşularınızın olduğu, daha sakin bir tatil vaat eden yazlıklar mı? Yazlık alıp her sene aynı yerde tatil yapmak kerizliktir diyenler mi, tatil köyündeki birkaç dönüm alana sıkışmış alanda, verdiğim parayı çıkaracağım diye açık büfeye abanıp, aktivitlere koşturmak saçmalıktır diyenler mi haklı, takdir sizin.

10- Baksırcılar - Slipçiler

10- Baksırcılar - Slipçiler

Slip donu itici ve kabul edemez bulanlar ferahlık baksırda derken, slipçiler babalarından yadigar klasiklerden vazgeçemiyor. Asıl kavgaysa mayo seçiminde baş gösteriyor. Plajlarda görmek istemediğimiz hareketler ve çıkıntılar slipçilerin umrunda değil, baksırcılarsa şova gerek yok mottosunda.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11- Çaycılar - Kahveciler

11- Çaycılar - Kahveciler

Bir filmde diyordu; 'Çayda kadınları rahatsız eden yerel bir tını var, benimle kahve içer misin sorusu kadınlarda rahatlatıcı bir çağrışım yapar, şık, beyaz porselenler, çay ise başarısız erkek gibi bir şey.' Kahveciler çaycılara burun büker, çaycılar ise 'çay muhabbetin mazoturdur' der. Halbuki ikisi de candır, canandır, kavgaya lüzum yok.

12- İçlikçiler - Anti-İçlikçiler

12- İçlikçiler - Anti-İçlikçiler

İçlik taraftarları “soğuk kış günlerinde içlik giymeyelim de taşa mı dönelim” derken, karşı taraf “içlik seksi öldürür” iddiasında. Kadınların çoğu da içlik karşıtı cepheye göz kırptığı için şimdilik anti-içlikçiler bir adım önce görünüyor. Ancak annelerimizin dediği gibi, belden soğuğu yer de kısır kalırlarsa soylarını devam ettiremezler ve doğal seçilim ile içlikçiler genlerini bir sonraki nesle aktarabilir. Bakalım zaman kimi haklı çıkaracak.

13- Zekiciler - Nuriciler

13- Zekiciler - Nuriciler

İki başarılı yönetmenin tarzları da, filmleri de çok farklı. Kendi araları açık olduğu gibi sevenlerinin de aralarının pek iyi olduğu söylenemez. Genelde birbirlerinin filmlerini beğenmez, aralıkısz iki buçuk saat süren eleştiriler getiriler. İkisini de fazlasıyla sıkıcı bulan bir üçüncü taraf olduğunu da ekleyelim.

14- Rakıcılar - Şarapçılar

14- Rakıcılar - Şarapçılar

Biraz çay-kahve ayrımına benzer şekilde süren bu kapışmada, eski usül demlenmeyi, meyhaneleri, uzun uzun yenen mezeleri seven rakıcılar ile şık kadehlerde, daha nezih ortamlar, daha rafine tatlar arayan şarapçılar kozlarını paylaşıyor. Şarabın tadını, rakının kafasını alacaksın diyenler bu iki tarafı sükunete davet etse de uzlaşma zor görünüyor. Biracılar ise bu tartışmayı, uzaktan fıstık ayıklayıp sırıtarak takip ediyor.

15- Rihannacılar - Beyonceciler

15- Rihannacılar - Beyonceciler

'Kenar mahalle dilberi'nden, 'proje insan'a uzanan geniş bir skalada hakaretler havada uçuşurken, kimin şarkıları, sesi daha güzel tartışması bir yanda, kimin fiziği, yüzü daha güzel öbür tarafta, araya 'kaliteli' olup olmamak gibi kritlerler de serpiştirilerek, tüm dünya ile beraber bizim memlekette de Beyonce mi, Rihanna mı tartışması son sürat devam ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16- Hamburgerciler - Lahmacuncular

16- Hamburgerciler - Lahmacuncular

Lahmacun cephesi; 'hamburger nedir bilmezdiniz, ne ara bu milletin değerlerini unuttunuz' diye sitem ederken, hamburgerciler, lahmacunu kötü kokmaya sebep olmakla suçlayıp, fazla Orta Doğulu olmakla itham ediyor. Sevgilisini yeni moda hand-made burgercilere götürüp, akşam eve dönerken 3 acılı lahmacun sardıranlar ise biraz mahçup. Nimettir, ayrım olmaz dediysek de, bu milli bir dava denilerek sindirildik. Diyecek bir şey yok, yesinler birbirlerini!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1310
520
280
71
51
44
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
sungyoung park

keşke tek anlaşmazlık bunlarla kalsa

menemen

bir de su var soganlı menemen sogansız menemen eklenmeli ...

Kavinsky

Arkadaş ne kadar gaza gelmeye , bölünmeye merakli bir milletiz be. Şans eseri bu kadar yıl ayakta kalmışız amk.