Görüş Bildir
Haberler
Meme Coin Nedir? En Popüler Meme Coinleri İnceliyoruz

etiket Meme Coin Nedir? En Popüler Meme Coinleri İnceliyoruz

Ali Aydemir
31.07.2021 - 15:00

Kriptocuların sıklıkla karşılaştıkları kavramlardan biri de meme coin. Sosyal medya ve yeni mecraların da etkisiyle neredeyse her gün yeni meme coinlerle karşılaşıyoruz. Kripto borsasındaki dalgalanmalarıyla kripto devlerini bile endişelendirmeyi başaran meme coinleri daha yakından tanıyalım.

Bu içerik bilgilendirme ve eğlence amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir Yatırım Tavsiyesi içermemektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Meme coin nedir? Neden meme coindir?

İnternet ve sosyal medya çağında bilgi o kadar çok hızlı yayılıyor ki meme coinler de adeta bu yayılmanın bir ürünü. Yani aslında internet ve sosyal medyanın bir ürünü. Meme coinler internet memlerinden, yani sosyal medyanın gündemini meşgul eden fazla etkileşimli paylaşımlardan ilham alınarak ortaya çıkarılıyor. Aslında güncel olaylara, çevrimiçi topluluklara ve sosyal medyada güçlü isimlerin (influencer vb) paylaşımlarına dayanıyor. Elon Musk, Dogecoin'i desteklemeye başladığından beri, Shibu Inu parası ve Safemoon dahil olmak üzere en popüler iki tanesiyle meme coinler gündemi hala meşgul ediyor.

Thug Life'ı bilmeyenimiz yoktur.

Tipik olarak, bir meme coinin doğal bir değeri yoktur ve çoğu zaman hiçbir faydası da yoktur. Adından da anlaşılacağı gibi, bu kripto para birimleri sıklıkla internet memleri etrafında ortaya çıkıp konularını oralardan seçer. Bu da sosyal medyada sıkça paylaşılan şakaları ve görüntüleri ifade eder.

Dogecoin TikTok virali, DOGE'yi 1 dolara sabitlemeyi hedeflemişti.

İnfluencerlar ve çeşitli sosyal mecralarda sevilen öncü isimler kripto dünyasını etkilemekle kalmıyor, gündemi değiştirebilecek yeni olaylara sebebiyet verebiliyor. Örnek olarak geçtiğimiz yıl TikTok'ta başlayan #dogecoinchallenge ile Tiktok'ta viral olan Dogecoin viral video hamlesi meme coinlerin sosyal medyadan nasıl beslendiklerini gözler önüne seriyor. İnfluencerlar, kripto para kültüründe her zaman belirgin bir şekilde yer alsa da hiçbir zaman son zamanlardaki kadar etkileyici olamadılar. Elon Musk da bu örneklerin başında geliyor.

"Hepimiz zengin olalım!" sunucu şöyle diyor: "Dogecoin pratikte değersiz. 800 milyon TikTok kullanıcısı var, 1 dolara ulaştığında 10.000 dolarınız olacak. Tanıdığınız herkese söyleyin!"

İlgi her geçen gün artıyor.

srv.onedio.com

Bazıları meme coinlere yatırım yapmayı delilik olarak adlandırıyor olsa da görmezden gelinemeyecek bir kitle bu coinleri %1000 kar elde etme potansiyeli olan ucuz bir bahis olarak görüyor. Kim haklıysa, son aylarda meme coinlere olan ilginin arttığını söylemek mümkün. Tabii kripto para birimleri büyük ölçüde spekülatif araçlardır, fiyatları yükselebilir veya düşebilir. Bir TikTok videosunu yatırım tavsiyesi olarak görmek akıllıca değildir. Pek tabii bu kadar gündem olmaları meme coinleri diğer coinlerden üst sıralara taşıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

En popüler meme coinlerin başında kuşkusuz DOGE geliyor.

Dogecoin, 2013 yılında Jackson Palmer ve Billy Markus tarafından oluşturuldu. Ancak, 2015 yılında yaratıcıları tarafından terk edilmiş olmasına rağmen, bu meme coin sosyal medyadan güç alan aktif bir kitleyle, düşük fiyat ve düşük işlem maliyetleri sebebiyle popüler bir çekicilik bulmaya devam etti . Geçtiğimiz yılda, Elon Musk şaka CEO'su olarak yer aldı ve onu en sevdiği kripto olarak nitelendirdi. Piyasalara etkisi ise bildiğiniz gibi.

İşte malum tweetlerden sadece biri.

Ee bu kadar sevilince taklitleri de fırlıyor hemen.

Bu kadar sevgiye hemen 'biz de yapmayalım mı'cılar türüyor. Doge taklitçisi Shiba Inu (SHIB) ve SafeMoon (SAFEMOON) da meme coinlerin en ünlülerinden. Tabii daha onlarcası var. Ünlü bir analiz şirketinin verilerine göre şimdilerde listelenen 80'den fazla meme coin var. Bunların birçoğu Dogecoin taklitçisi olarak ortaya çıkmakla birlikte diğerleri ise olumlu ya da olumsuz olarak Elon Musk'a atıfta bulunuyor.

Zuckerberg de meme coin alemine konu olmuştu.

Mayıs ayında Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, 'Keçilerim: Max ve Bitcoin' başlığıyla evcil keçilerinin bir resmini yayınladı. Kısa süre sonra, Aqua Goat adlı bir meme tokeni, sosyal medya gönderisinden saatler sonra değerinin yaklaşık %300 arttığını gördü. Bu da meme coinlerin azımsanamayacak derecede yatırımcı bulduğunun ve kripto borsası için dengeleri değiştirebildiğinin en önemli örneklerinden biri.

İşte 1 milyon beğeniyi geçen keçiler: Max ve Bitcoin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Meme coinlere yatırım yaparken dikkatli olmalısınız.

Bildiğimiz gibi sosyal medyanın gündemi her gün, hatta her an değişebiliyor. Buradan beslenen tokenların da gündemi değiştirebildikleri gibi, elbet değişen gündemle birlikte geri planda kalabileceği ihtimalini de bilerek yatırım yapmak gerekli. Şimdilerde takipçisi oldukça fazla olsa da siz siz olun riske edemediğiniz meblağlarla yatırım yaparken iki kez düşünün. 😊

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
4
2
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın