Görüş Bildir
Haberler
Mehmet Şimşek: 'AB Çökmüyor, Tam Aksine Büyük Bir Başarı Hikayesi'

etiket Mehmet Şimşek: 'AB Çökmüyor, Tam Aksine Büyük Bir Başarı Hikayesi'

Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye ile müzakereleri geçici olarak dondurmasının ardından hükümet cephesinden AB'ye yönelik sert eleştiriler sürerken Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'ten dikkat çekici bir çıkış geldi. Şimşek, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda 'AB çökmüyor! Tam aksine büyük bir başarı hikayesi. Yaklaşık 510 milyon insan huzur ve refah içinde yaşıyor' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Twiter'da bir kullanıcının paylaştığı Yenişafak gazetesi yazarı Merve Şebnem Oruç'un 'AB Çökerken Türkiye ile ilgili oturum yapmak' başlıklı yazısına yorumda bulunan Mehmet Şimşek 'AB çökmüyor! Tam aksine büyük bir başarı hikayesi. Yaklaşık 510 milyon insan huzur ve refah içinde yaşıyor' ifadelerini kullandı.

Akabinde AB'ye yönelik paylaşımlarını sürdüren Şimşek,' Milyonlarca insanın öldüğü, şehirlerin yakılıp yıkıldığı 1. & 2. Dünya savaşlarından sonra Avrupa'da barış ve refahın sağlanması başarıdır...' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şimşek ayrıca AB'de yükselen ırkçılık ve islamafobiyi, AB'nin kapılarını Türkiye'ye açık tutarak engelleyebileceğini söyledi.

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan'dan Şimşek'e eleştiri

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan Twitter hesabından yazdığı mesajda isim vermeden Mehmet Şimşek'i '15 yıldır bizi bir arada tutan ve güçlü kılan en önemli şey; söylem bütünlüğü. Buna aykırı her söz, Partimize zarar verir, seçmenimizi üzer' sözleriyle eleştirdi.

Eleştirilere yanıt: 'Mesajlarımı bağlamından çıkarma çabası var'

Mehmet Şimşek AB'ye yönelik sözleriyle sosyal medyanın gündemine oturdu. Şimşek gelen çok sayıda eleştirinin ardından yaptığı paylaşımda sözlerinin bağlamından kopartılmaya çalışıldığını belirterek 'AB mesajlarımı bağlamından çıkarma çabaları var. Kastım 28 ülke ve birçok mezhep/etnik grubun refah içinde birlikteliğine dikkat çekmekti. Sadece durum tespiti içeren ifadelerim AB'nin ülkemize karşı tutumunu, yaklaşımını ve icraatlarını tasvip ettiğim anlamına asla gelmez!' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Avrupa Parlamentosu'nda dün yapılan oylamada Türkiye ile yürütülen müzakerelerin geçici olarak dondurulması kararı alınmıştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan da bugün AB'ye sert sözlerle yüklenmiş ve mültecileri işaret ederek 'daha ileri giderseniz sınır kapıları açılır' demişti

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
270
54
52
25
24
12
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Urgunta Biotar

Partisinin tabanında ki "bazı" insanların "2023'de Lozan bitecek ve yer altında ki, evrende eşi benzeri olmayan "Hasiktirolyum" madenini çıkartıp dünya devi ... Devamını Gör

Erdoğan Kızgın

Daha düşşük profiilli birini getirin bana (reis)

Fırat Sümbül

zorunlu istifası yakındır.

Pasif Kullanıcı

Yarin son dakiak haberlerI; Mehmet Simsek feto iliskisinden tutuklandi

Fırat Sümbül

O biraz zor siyasi kanat çözülmeye başlarsa hepsi bir birinin ismni verir parti imamı da rte çıkar --- malesef göremeyecegiz gibi :S