Görüş Bildir
Haberler
Mehmet Pişkin'in Vasiyetine İlişkin Açıklama

Mehmet Pişkin'in Vasiyetine İlişkin Açıklama

Batuhan
17.10.2014 - 15:11 Son Güncelleme: 17.10.2014 - 16:34

'İntihar videosu' bırakarak hayatına son veren Mehmet Pişkin'in bedeni, vasiyetine rağmen kadavra olarak kullanılamayacak.

Mehmet Pişkin, sosyal medya üzerinden intihar edeceğine dair video paylaşıp yaşamına son vermişti. Ölümünün ardından bedeninin kadavra yapılmasını yada balıklara atılmasını isteyen Mehmet Pişkin'in vasiyeti yerine getirilemeyecek. Çapa Tıp Fakültesi, otopsi yapıldığı için kadavra olarak kullanmayacak. Mehmet Pişkinin bedeni babasının isteği doğrultusunda bugün İskenderun'da toprağa verilecek.

Ölümünün ardından bedeninin kadavra yapılmasını isteyen Mehmet Şimşek'in son arzusu yerine getirilemeyecek. Açıklamayı arkadaşı Berna Akçalı Gür yaptı. 'Mehmet'in son arzusu bildiğiniz üzere bedeninin kadavra olarak kullanılmasıydı. Biz onun bu arzusunu yerine getirmek amacıyla Çapa Tıp Fakültesinin Anatomi Bölümü ile görüştük. Kendileri otopsi yapılmış olan bedenlerin tıp fakültesinde kadavra olarak kullanılmaya uygun olmadığını ilettiler. Ancak adli tıptaki incelemeyi yapan doktorumuz kendilerinin eğitim amaçlı kullanmak içtin tüm bedenini değil ancak topladıkları parçaların 3 ay boyunca öğrenciler tarafından incelendiğini ilettiler. Bu çerçevede Mehmet'in arzusu kısmen yerine gelmiş oldu. Başkaca seçeneklerin teknik ve hukuki engelleri sebebi ile Mehmet'in bedeni babasının arzusu doğrultusunda bugün İskenderun'da toprağa verilecektir.'

Türkiye

Kaynak: http://www.turkiyegazetesi.com.tr/gun...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
1
0
0
0
0
0